39

Анонимен

преди 3 години

До ЖителИмам аверчета софиянци "кореняци", малко са надути но не са лоши :) Та и те мислят че Софето е заприличало на строителна площадка, аз ги успокоих че и Варна вече не е хубав град, пийнахме някоя друга ракия и се веселихме :)))

38

Анонимен

преди 3 години

Хората на Запад бягат по предградията, ние тук напираме е да живеем в центровете. Ами като в държавата няма реална икономика и заплатите навсякъде освен в София са плачевни....Скоро половината държава ще се пренесе тук.

37

Винету

преди 3 години

Що ми слагате "минусчета", ве, селен---дури!-))))))

36

Анонимен

преди 3 години

Ще рече че на ГЕРБ пак някой друг им е виновен, че ос ра ха всичко, последните 11 години ?!?!?Фандъкова и Здравков, които раздоха на разни свои бизнесмени да си построят имоти в дворовете на детските градини, отдавна трябваше да са в затвора.

35

до 33

преди 3 години

Да въпрос на приоритети, в САЩ един кмет като е поел града си забелязал, че без кола не може да стигне дори до обществената библиотека, така че си поставил задача да промени това като е свършил мандата му, са му съобщили от здравните служби , че града му е отслабнал с 1 милион паунди ,явно кмета е накарал здраво да походят американците само с промяна на инфраструктурата на града.

34

Професор Тръц

преди 3 години

до 29---доколкото мисля _Кметовете на Общини определят заплатите на чиновниците -Според Б'юджета!! фактът че всички данъци от Градовете отиват в София -значи изворът е там

33

Винету

преди 3 години

Мъ, нища да ми викат "селянин" щоту живея на некви си 20 + километръ от Софията, ве!

32

Жител

преди 3 години

Част от виновниците са и архитектите - в лакомията си за пари, естествено. Иначе в източната и северната част на града пустеят огромни полета, отвътре на околовръстното

31

Анонимен

преди 3 години

Ами *** си е ***, всеки има по 2 трошки втора употреба, по скъпи са му от жената :)))Когато съм работил в цивилизовани страни, забелязах че в големите градове използват обществения транспорт - метро, бусове и т.н....за да облекчат трафика, иначе извънградско си карат колите :) Не че и там няма олиго френи, но в сравнение с БГ са малко :)Разбира се обществения им транспорт е на ниво, тук сме назад с 20 години.

30

до 13

преди 3 години

Естествено е ясно че трупането в София е политическо решение, истината е че в началото на демокрацията е имало планове индустриализацията да се направи в Пловдив защото в центъра на България а не в София а София да бъде само столица и административен център, но депутатите са се сетили че не е добре защото ще им е трудно ще искат подкупи от фирмите ако са далече, затова е било решено трупането да е в София, така че алчността на депутатите е виновника за претрупването на София.

29

Анонимен

преди 3 години

Разликата между София и останалите градове е огромна. В София е концентрирано всичко и е разпредел. център на паричните потоци. Тука е баницата, тук се рзпределят порциите. Преди 16-17 години София беше МНОГО ПО-ЗЛЕ. И сравнение не може да се прави със сега......

28

българин

преди 3 години

Много хубави, пожелаелни думи.Обаче!По селата няма лекар, няма зъболекар, няма аптека с аптекар, няма нищо!Няма канализация. Хората ходят по нужда в нужника на двора.Транспортът е последна грижа - пуснали са някакви бусчета от Видин до околните села, които минават на високосна година един път, вътре се натъпкват като сардини в собствен сос и така. Няма обезопасителни колани (след трагедията по Искърското дефиле), няма дистанция 1,5 метър...Като в Афганистан!Кога ще се оправим? И как?

27

до 15

преди 3 години

До Професор ТръцДържавните служители получават еднакви заплати за една и съща длъжност независимо в кой град са, разликите се получават от частния сектор и инфраструктурата която съблазнява частния сектор да е в София , а и е по лесно да направиш едно метро от няколко километра и да обслужваш всички фирми на България отколкото да покриеш необходимият транспорт да обслужваш тези фирми в провинцията.

26

Анонимен

преди 3 години

наскоро бяхме в Пловдив... и много ни хареса. Нека направят влак който стига за 20-25 мин до София - и веднага се местим там (от София) ... Има такива влакове... България е малка, но освен магистрали и друг вид транспорт е нужен.

25

4efo

преди 3 години

do 13: Олигофренче, когато Пловдив е бил голям град, София е било празно поле. Научи си историята, аман от прости хора!

24

Анонимен

преди 3 години

Да е честит най-добрия град за живеене.Заради съсредоточаването на всичко в стлицата,ще става още по зле.

23

Анонимен

преди 3 години

не е индулгенция. Хората идват в София и ще продължават да идват ,защото останалата част на България е мор и леш/с две-три изключения/.

22

Анонимен

преди 3 години

Много елементарен народ, а и архитектът не им отстъпва. Другарю архитект-ти къде живееш-в антрето, или си се разположил в хола!? София не е повече от 1,350 хиляди. Местенето на столицата е чутовна глупост-ще струва 100 милиарда ,от които мафията ще открадне половината./по стар навик/.Имаме СВОБОДНО движение на стоки и капитали и ако иска българина може да се засели и на Луната. В София идват кадърни и решителни млади и интелигентни хора. Това,че си се родил софиянц ,а си мързелив, некадърен.

21

Анонимен

преди 3 години

Сега сме много по-мобилни и можем да ходим навсякъде където си поискаме. Да, трябваше ни жилище за работа в София, но това е минало. И не само това, сега можем да работим от където си поискаме за всяка една IT фирма в държава от ЕС, нашите работодатели и БАСКОМ ДА ГО и да им е честито.

20

Анонимен

преди 3 години

Да но понеже сме най бедна държава затова е по лесно политически и икономически да обслужиш един град и да набуташ целият народ в него отколкото една огромна територия и да обслужваш инфраструктура в цяла една държава.От демокрацията насам това е тенденция на всички ,едва сега се усещаме че така нещата не стават и че трябва да се променят.Просто с опита поумняваме.Но въпроса дали наистина сме станали умни.