130

ха

преди 3 години

"Около 60% от учителите у нас нямали служебно дигитално устройство"Всички учители работиха от личните си устройства!Ама само припомням, че преди 15 години МОН плащаше нета на учителите!Та тогава по-богати ли бяхме???

129

охооо

преди 3 години

До ВЯРНО ЛИ БЕ?Не само. След 7-8 години много ВУЗ - е ще трябва да се закрият.

128

ВЯРНО ЛИ БЕ?

преди 3 години

ЧЕ ОТ ТЕЗИ 59000, КОИТО ЗАПОЧВАТ 1 КЛАС 32000 СА РОМИ?

127

хм

преди 3 години

А ще водите ли борбата за всеки затрит от вируса учител???

126

Ханс

преди 3 години

Га им увеличаваха парите на калпак, дотолкова че масово хора напускаха МО и МВР да стават даскали не риваха, и га половин година в вкъщи лежаха. А сега га трябва малко да поработят, пропищяха на умрело...

125

Наско

преди 3 години

А бе тия хора нормални ли са? Това е повече от една месечна заплата !

124

?

преди 3 години

Тези не са добре. Всяка зима децата имат хрема. Големите ученици са постоянно със симптом ""умора " "от висене по дискотеките или пред компютрите до никое време. Как родителите да се ориентират? И кой лекар ще даде извинителна бележка за умора или хрема?

123

-

преди 3 години

Син-дикати, цин-диктати!

122

Анонимен

преди 3 години

Как ще предпазите тези, които ви хранят с месечните си вноски???

121

Анонимен

преди 3 години

Синдикат предлага: 1000 лв. глоба за неприбрано болно дете от клас,,, а за изпратено болно в клас???

120

до Селянин с колело

преди 3 години

Здрасти! Добре сте се регистрирали в Уча се, но това изобщо не е достатъчно. Уроците в Уча се са подходящи за по-големите деца да си помагат при домашните и отчасти за нови знания. Не може сайта Уча се да наваксат с база знания на децата ви. Това са интерактивни и интересни уроци, но само с клипчета не става.Нищо и никой не може да замести живата връзка на децата с другите деца и с учителите.В училището не се учат само уроци.Подготвяме децата за бъдещето и те трябва да се научат да живеят в екип

119

Анонимен

преди 3 години

Нагласите за утре са 20% от учителите да не се появат на работа.Днес имаше интервюта за работа като учители до 4 клас, но кандидатите не са завършили още първи курс и не са дипломирани учители. МОН има едни списъци с резервни учители. Вълчев обича да се хвали с тези списъци, но ние му ги знаем списъците. Това са учители в пенсионна вързаст от преди 4 и повече години Едва ли тези списъци сега ще са актуални. Няма учители.Преди 15 г. казахме, че учителите в един момент ще липсват.Не ни повярваха.

118

Селянин с колело

преди 3 години

Аз имам всичко-лично-лаптоп,скенер,принтер и интернет Не чакам държавата да ми ги осигури.Това са моите средства за производство,от това си вадя хляба.Платил съм регистрация в Уча се.Научихме се на готованщина.Толкова.

117

Селянин с колело

преди 3 години

Министерството на здравето и на образованието съвсем не са пропуснали да отбележат болестите,носещи риск за възрастните и болни учители,а съзнателно пропуснаха това,защото няма учители.Представете си сега,че няколко хиляди учители не се явят на работа.А така,кой оцелее-оцелее.Важно е министърът да оцелее.Не ми е ясно само едно-защо от инспекторатите изискаха справка за болните учители,а реакция няма никаква?

116

да си припомним

преди 3 години

Преди време през 2016г. се появи тук в Днес БГ: Децата максимум 8 часа на градина.А след това? Планираните промени предвиждаха престоят на децата в детското заведение да не е повече от 8 часа.Още тогава ние като учители реагирахме и защитихме правото на родители да оставят децата си по 12часа в ДГ. Не може да се поставят ултиматуми. ДГ работи в услуга на обществото.Има хора, които работят по на 2 места, има и други на 8ч работен ден.Няма как да успеят да го приберат.Сега също предлагат фантазии.

115

ДДРОнег

преди 3 години

До АнонименИ Вие сте прав, и те са прави !!!Държавата прави детсктие градини по стар соц.стил, а времената тотално се промениха !!!Частният бизнес не прощава на родителите за грижите им за децата си, жестоко, но факт !!!И ако често правят компромиси на жените, за мъжете и дума не става !!!

114

Анонимен

преди 3 години

Извинявам се символите опитах да съкратя и нищо не се разбра-исках да напиша, че Когато кажеш на родител по телефона, че детето има температура-някои от тях реагират остро и се сърдят, че ги безпокоим.Случвало ми се е да ми казват-ние сме в Ст. Загора. Имаме си бизнес.Няма как да прелетим и да го вземем.Така сме чакали и до 19ч. родител на болно дете да се появи.По телефона са ми звъняли също да изчакаме да се върнат и след раб.време.Един път една майка помоли да поръчаме пица на детето в 19ч.

113

ДДРОнег

преди 3 години

Ако искат да наложат такъв закон, нека осигурят и защита на родителите от уволнение !!!

112

Анонимен

преди 3 години

Работя в ДГ в Пловдив от 29г.В детската градина имаме семейства, които водят децата си и ни уверяват, че кашлицата на детето е остатъчна и нямало страшно.Така години наред едно и също.Когато кажеш на родил по телефона-детето ви не е добре и има температура-някои идват до 1 час, но повечето идват след 6 или 7 часа да го приберат от градината. Идват разтревожени и казват ако везем болничен да гледаме детето-не се приема добре от работодателите.Дават им сутрин температуро-понижаващи.Себе си лъжат.

111

о, я стига

преди 3 години

тези съвсем са изтрещяли! чудят се вече какво да измислят и то от глупаво, по-глупаво!