95

Finа

преди 3 години

Аз имам малко пророчески способности и за тях шефа беше чувал. Вчера обясняваше как за нас мързелите се грижат, дават ни заплата и в бъдеще към нея можело да се прибави ей такива пари като в статията (преди това тия пари можело все пак да ги намалят в заплатата и така дохода ни щял да бъде пак същия). Аз го погледнах с моя смущаващ поглед тип Ванга и го проклех: "На една средна заплата да останеш!". Тоя се паникьоса и цял ден стоеше до мен и ме молеше да оттегля проклятието.:::)))

94

Анонимен

преди 3 години

116Ако са 1000 човека, да, няма да е за наем и храна само. Ако са 1000000, хлябът и наемите ще поскъпнат до небето. Когато хазяин иска 1000 наем, но желаещите нямат тия пари, ще, не ще, ще дава и за 600 да се наеме. Когато всички имат поне по 1200, защо да не поиска 1200? Това вече се видя в САЩ в Калифорния- социарният щат, дето фалира.

93

Анонимен

преди 3 години

119,Почти си прав. По-скоро в случаа ще спрат и те да работят, за да не са изиграни. Инфлацията се видя в Калифорния. Заради помощите наемите станаха безбожни и на стойност над цялата помощ, а в Лос Анджелис по булевардите е пълно с палатки на неработещи, бизнесът масово се изнася и т.н. Ефектът е ***- парите са изработено или обещание да се изработи и Х стока стои срещу У пари. При скок на У без Х цената на Х скача. Важи и обратното. Но в случая говорим за плащане без изработено.

92

Анонимен

преди 3 години

Други вече спряха опитите по средата, защото се оказа, че хората нямат грам стимул да работят и търсят работа. Но пък всеки може да опита. Тук все още е експеримент със заплащане за участие като лабораторна мишка. Лично аз не очаквам по-различен ефект- работещите ще работят като досега повечето, част работещи и всички безрацотни към момента няма грам да си търсят работа и ще обясняват, че няма нищо, което да отговаря на това, което заслужават. Ако мине не 2, а 20 години, ще е 90% вкъщи.

91

Св

преди 3 години

Значи ще увеличават до известна степен бройката на взимащите такива ББД. Добре. Ама хлебаря ще каже, тоя цял ден ще се бара и ще дойде да ми плати 1 лв. за хляб дето от снощи съм го замесил и не съм спал да му го изпека. Свинара ще каже, цяла година рина ла..на тоя да дойде наготово. Я да направя аз хляба 100 лв. и пържолата 500 лв. щото иначе и аз ще легна да ми дават. Инфлацийка му викат на това даване :).

90

Анонимен

преди 3 години

Ха ха хаАко някой взима пари туй не значи, че ще ги харчи за ядене, за наем и за топло. Ще ги прахосва и пак ще е без пари.

89

Ямболски цървул

преди 3 години

Идеално за черните търтеи!

88

Анонимен

преди 3 години

каквото правят и шведите като вземат социалните помощи без да работят - размножават се

87

Сашко

преди 3 години

От руснаци във Варна гъмжиНалитат отвред като степни оси.Шумни, кресливи,подпийнали даже,а няма кой две думи в стих да им каже.Решавам аз да сторя товаи както винаги на своя глава."Нали сме "Гейропа", ги питам. Що дирите тук?Нима Сибир за вас не е юг?Кокорят се диво, залитат, но отвръщат в хор:"Потому что здесь для нас почивка, одмор!"А солист ухилен фалцет извисява:"И здесь хорошо! И солнце нас сгрява!Слънце ли? Няма тук за вас "хорошо"Нали сме "Гейропа" и вам здесь не дано.Тук няма почивка за вас, натрапници същинеканени гости в нашите европейски къщи.Във Ва

86

Корена на думата

преди 3 години

работа е РАБ, т.е. РОБ - само робите и добитъка РАБотятюдо-масонския елит и марионетките им не работят - работим само ние - безправните роби !!!

85

До

преди 3 години

И на Гешев не му е работа да вкарва. Той е обвинителя! Други вкарват.

84

Анонимен

преди 3 години

Мутрата от СИК също се е запътила към затвора. Или към боянските.

83

Gogo

преди 3 години

Идеалисти, но и Аз се записах защото живея в Герчания. Дано да имам късмет да съм сред избраните.

82

Анонимен

преди 3 години

След почти 28 години щателно планиране на възнесението си, Драгня не успя да се наслади на трудно спечелената си власт и прекарва последните две години и половина в битки срещу местната съдебна система, за да запази свободата си, и срещу президента Клаус Йоанис, опозицията, Европейската комисия и опонентите в собствената му партия, за да запази своята власт, като се превърна в най-презирания човек в Румъния. След два дни той загуби всичко, силата си и свободата си. "Г-н. Драгня е история в Румъния", както побърза да заяви един от заместник-председателите на СДП, преди официалното обявяване на

81

Анонимен

преди 3 години

Решението на Върховния съд да осъди Ливиу Драгня, лидерът на Социалдемократическата партия (СДП) на три години и половина затвор, бележи най-ниската точка в румънската политика. Драгня, който не е само ръководител на управляващата партия, но и председател на Камарата на депутатите, третата най-висока позиция в държавата, е най-могъщият политик, изпратен в затвора в Румъния през последните 30 години. Той е и първият румънски политик, чието лишаване от свобода се празнува по улиците.

80

Анонимен

преди 3 години

Съд в Румъния осъди най-влиятелния политик в страната на три години и половина затвор за корупция. Осъдителната присъда на лидера на управляващата Социалдемократическа партия Ливиу Драгня идва след присъда от 2018 г., свързана с назначаването на двама партийни членове в държавна агенция.Техния Борисов. В България кога.

79

Анонимен

преди 3 години

Аз не, не ми е работата това. Чакам Гешев да вкара.

78

Анонимен

преди 3 години

93, ти вкарвла ли си сенатор в затвора?Аз не...все още.

77

Анонимен

преди 3 години

В бг съда и прокуратурата са зависими от властта.Тук не сме америка дето и сенатор може да вкараш в затвора.

76

Анонимен

преди 3 години

Пишман-Знайко,Престъпление е това, което съда определи като такова като окончателно решение, т.е. издаде присъда. Така е по закон.И баба знае да се прави на съдник в нета.