20

Анонимен

преди 3 години

Цялата работа е че доста народ са се набълбукали с кредити и сега немогат да си ги съберат банките и другите кожодери. Ако се приеме, чакайте масови гърмежи на фирми за кредит

19

Анонимен

преди 3 години

Вие първо потърсете тези фирми,които са теглили заеми и са си прехвърлили натрупаните дългове на бедни хора или роми,за да не ги съдят или да търсят парите!Обикновените граждани не са проблема,а фирмите.

18

Аз

преди 3 години

Няма да теглите кредити а ще харчите според чергата си!

17

Анонимен

преди 3 години

До ИстиАма още като си теглиш заем,банката ти взема част от сумата като гаранция и не ти я дава да се ползваш от нея,само се води,че уж си ги взел тези пари,но де факто не си, така,че винаги клиента е ощетен,така че не ги защитвай тези! И в западните държави има срок на давност,дори по-кратък от българския!

16

Анонимен

преди 3 години

До КрайЗакъсал си го! Образователната система има дълг към тебе (като ти гледам правописа) и ако си излязал преди 10 г. от училище - изгаряш.

15

Анонимен

преди 3 години

Лихварите реват! Ами да си намерят почтен бизнес.

14

Анонимен

преди 3 години

Всъщност аз като добър платец страдам сега, защото се раздават кредити на куцо и сакато и цените на имотите са надути до безкрай. Тази мярка ще ограничи раздаването на кредите и ще спука имотния балон и аз като добър платец, ще съм доволен. Вероятно лихвите ще се вдигнат малко но цените на жилищата ще са много надолу.

13

Край

преди 3 години

10 годишната давност :1- няма да засегне банките никък - те си имат ипотеки2. ще ускъпи заемите защото загубите на кредитероти ще се покрият от редовните платци.3. ако вие и аз имаме да взимаме пари ще пием студена вода.

12

Анонимен

преди 3 години

Това е закон против хората,трябва да има давност,също и частен фалит,така както има и фирмен фалит! Иначе всички български граждани ще са прекарани!Освен това е дискриминация спрямо гражданите,защо за фирми да може,а за граждани да не може,това е дискриминация!

11

Анонимен

преди 3 години

Когато един заем не се връща, вина има както този който е взел заема, така и този който е дал заема. Ако знаеш, че няма да имаш вечен длъжник, няма да даваш заеми на някой ***, който е ясно, че нищо няма да връща, а с тая поправка вече става ясно, че и не можеш вечно да го преследваш.

10

Край

преди 3 години

В България не могат да призоват и уведомят никой който не го иска. Може да е 10г. обаче всички с ел. адрес и пратят ли му съобщението да се счита уведомен/призован.В 21 в. България има "призовкари" дето да ходяят да издирват и кандърдистват някой да си получи призовката.За това делата се точат по 10-20г.Май изключвате възможността на вас да ви се дължат пари и да видите ходене по мъкети тогава.

9

Анонимен

преди 3 години

Напротив, ще дисциплинират даващите заем да дават заеми само когато получателят има реални възможности да връща заема. В момента заеми се дават с ясното съзнание, че получателя няма да ги върне, като се прицелват в имуществото му, което могат да му отнемат впоследствие. Ако са наясно, че давайки лоши кредити, могат след определено време просто да пият една студена вода, ще проявяват повече разум при проверка на кандидата.

8

Некъф

преди 3 години

Само като видях кои ревът против 10 годишната давност за физически лица ми стана ясно, че даже трябва да се намали на 6 години давността както е в Германия и много страни от ЕС.

7

Исти

преди 3 години

Давност не трябва да има- иначе всеки може да изтегли заем от няколко милиона,да се покрие за 10 год. в чужбина и след изтичане на давността му да се върне!

6

Замислен

преди 3 години

БТПП изобщо не ги интересува какво ще се случи след 10 години. За тях е важно да има за лапане ДНЕС и само ДНЕС. Но какво ще правим утре, когато знаещ и можещ човек се е забатачил по някакъв начин, вижда че няма изход за него в България и си бие камшика в чужбина завинаги?

5

Брадваря

преди 3 години

БТПП са за народен съд

4

Защооо?

преди 3 години

Що да са против?!? Защото раздавали като невидяли и мародерски лихви скубали?!? Или защото са застраховани и полицата им покрива лошите кредити? Много е сладко да се скубе до кокал и до безкрай. Банките и бързите кредити трябва да имат и задължения и отговорности, а не само да рекетират длъжници! Като отпускат кредит трябва да са си направили сметката как ще си го вземаъ в ОБОЗРИМ СРОК, не до живот!

3

хахахаха

преди 3 години

ТАКА трябва,бълХарчето да плаща доживот,а хелекторато въобще не го търсят,не за 10 годишни ами и за едногодишни дългове,че и ток и парно не плащат,да не говорим за вода.Все някой трябва да им покрива сметките.

2

Анонимен

преди 3 години

Как в другите страни го има а при нас все е бякакъв проблем

1

Анонимен

преди 3 години

Мазни много.