41

Анонимен

преди 3 години

По времето на монархията имахме достойно за уважение ниво.Офицери- рицари.Добре образована буржоазия.Затова и имахме иатински строители на България.Републиката на червените бандити донесе понижаване на нивото,което в демократични времена се *** в един посткомунистически *** наречен мутризация и чалга общество.

40

Историчка

преди 3 години

Цар Борис 3 и Тодор Живков се оказаха истински държавници по времето на техните управления от по няколко десетилетия. За съжаление на името на Тодор Живков няма булевард или метростанция!

39

Анонимен

преди 3 години

46Малко четеш. Чети повече и внимавай кой я тури.

38

Анонимен

преди 3 години

48C разлика та, че Борис III е бил обединител на нацията, ваздаржател и интелектуалец, а Георги Димитров Алкохолика, женкар и национален предате.Димитров е умрял безславно, по-скоро от цироза.

37

Стар набор

преди 3 години

За по-младите да знаят: Хитлер отрови цар Борис III, Сталин отрови Георги Димитров.Диктаторите не търпят някой да им се противи. Съществуват достоверни докоменти, разровете се из нета. Отравянето от Хитлер е било заради това, че Българският Цар е отказал да изпраща Българската Армия на Източния Фронт, а е предложил само доставки на храни и дрехи за Германската Армия. Г.Димитров пък е бил за федерация с Югославия, което не е допадало на Сталин.

36

вфргф

преди 3 години

Наистина са му казвали обединител, България е била цветуща по негово време сравнена със съседните си страни. Икономически възход, силна армия, от която треперят враговете. Обявената война на Англия и Америка е била необходима крачка, за да не ни сгазят немците по пътя си на изток. Но не е допуснал да се всее раздор между българите като се пратят срещу руснаците. Какво получи за награда - загадъчна смърт и атентат в Св. Неделя. - несправедливо. Баща му и сина му не стават, но Борис Трети.

35

Бългериъ фърст

преди 3 години

Монархо-фашистът Борис 3 докара България до национална катастрофа. Да бъде проклет за вечни времена!

34

Анонимен

преди 3 години

Поклон пред царят обединител Борис III. Света му памет и нека не забравяме, че зад всяка титла стои човек, а Борис III е ТАКАВ, с голямо "Ч".

33

Анонимен

преди 3 години

Чарчил е 80% дебилщом е мисли, че Съветите ще контролират само толкова и няма да заграбят цяла България.За радост на небългарите, комунистите/БКП, днес БСП, които си събуха царвулите, получиха незаконно власта,и заживяха в охолство с държавни пари.

32

Анонимен

преди 3 години

Чарчил е 80% ***, щом е мисли, че Съветите ще контролират само толкова и няма да заграбят цяла България.За радост на небългарите, комунистите/БКП, днес БСП, които си събуха царвулите, получиха незаконно власта,и заживяха в охолство с държавни пари.

31

Анонимен

преди 3 години

Минали неща! А д-р Борисов кога ще го изпратим? От властта имах в предвид де! На 2 септември ли?! -:) Там сме още от сутринта! Оставка търтей комунистически остатък!

30

Димитров

преди 3 години

Изключителен политик и държавник, направил много за народа и държавата си, обичан от голямата част на Българския народ, за разлика от продажния, крадлив син Симеон и кликата му "юпита" излъгали толкова много Българи.

29

православен патриот

преди 3 години

Голям държавник почитащ народа си и не склонил глава пред фашистите !!!

28

до v

преди 3 години

Повърхностни размисли от твоя страна.Явно си елементарен.През соца,ние де факто си бяхме 16 республика.Курица не птица,Болгария не за граница..Т.Ж официално се обърна към Хрушчова да станем и де юре 16 республика..СРАМ.Но тогава никой нямаше да разреши на Русия по време на студената война да ни анексира.А в края на 19век,ситуацията е била друга,най вече в международно положение.България малка страна,непризната от всички.Независимостта си я извоюваме много по късно.Щяхме и ние да станем никоя мн

27

Анонимен

преди 3 години

Единствения заинтересован от смъртта на Царя е бил сталин и плановете му да окупира Балканите, съветската агентура го уби! Отговора на въпроса Кой, е в това КОЙ ни обяви война ПРЕЗ НОЩТА на 5. 09.44 г и окупира България!

26

Анонимен

преди 3 години

Негов наследник дойде, излъга народа и обра държавата. Дали се върти в гроба.

25

Патриот

преди 3 години

така е колега евро-атлантикците са предатели и не са българи,трябва да си получат заслуженото!НАТО и ЕС са ни врагове и колонизатори!

24

Като ББ и Ахмед

преди 3 години

В книгата "Корона от тръни" на Стефан Груев е отбелязано, че срещите на цар Борис III с баща му, абдикиралия цар Фердинанд, са били голямо изпитание за него. Тези срещи са се осъществявали в тайна от народа, а може би и от властите на съседните на България държави. Дворецът и държавните власти са правили и невъзможното, само и само тези срещи да останат тайна.

23

Анонимен

преди 3 години

Минахме метъра през ВСВ благодарение на Борис 3 и Сталин. На Борис,за това,че не пратил бг войници на източния или на друг фронт, въпреки настояването на Хитлер. На Сталин за това,че не е позволил да ни вземат земите почти до Пловдив. Това е.

22

V

преди 3 години

До бабо Мароо,Ти си мало.умен но имаш право . По социалистическо време ако искаха руснаците можеха да вземат България . Те не ни искаха тогава. Това говори колко не си наред с главата. Това за което си прав е че сега ситуацията е друга. След като ЕС ни унищожи като народ ще остане празна земя .А в природата нищо празно не остава. Според мен за тази зема ще воюват Русия и Турция ;) Най вероятно това ще стане до 40 - 50 години ако не си отвоюваме независимостта ;)