86

Ванина

преди 4 години

До 47Съгласна съм, ректорите да получават такава заплата, но в конкретния случай с ЮЗУ преподавателите са в неплатен отпуск, защото нямало пари за заплати.

85

Търси и ще намериш

преди 4 години

До спешно търсяНяма да е сефте някой да ти направи не само статистиката, ами да ти разработи и цялата дисертация срещу подобаващо възнаграждение в брой, подаръци и услуги (вкл. и секс). Така беше още през соца, така е и днес.Разбира се, не са малко и онези, които сами си пишат дисертациите, особено ако са избрали пътя на свободната докторантура, защото са били достатъчно трезвомислещи, за да преценят, че редовна докторантура със стипендия и научен ръководител се придобива чрез дебели връзки.

84

До 75 и 77

преди 4 години

Базата за сравнение е това, че ректорите на Оксфорд и Кеймбридж получават "до 10 средни заплати за страната" - поне така се казва в материала по-горе.Затова е интересно да знаем на колко средни нашенски заплати се равнява месечното възнаграждение на този и онзи ректор на конкретни наши държавни и частни ВУЗ-ове.

83

спешно търся

преди 4 години

Някой да ми направи статистиката на дисертацията?

82

2+2=4

преди 4 години

Чиновниците в БГ са около 1 милиони се прекършват там от работа горкитеЛа шантав ми кантаре..

81

Анонимен

преди 4 години

Ректори, заместници и мечтаещи за това. Не ми дреме за вашите академични неволи и своеволия!Слушам само перисталктиката си!

80

фалити

преди 4 години

Всичко ЧАСТНО и АВТОНОМНО по света се издържа от АКЦИОНЕРИ и частни застрахователни фондове! Тук ЧАСТНИ болници се финансират от НЗОК, точат НЗОК с всякакви фалшификати и си определят стотици хиляди заплата на месец директорите им~!? Защо и кой го позволява? Незабавно промени във всички закони и всичко частно да се финансира само и да фалира щом не може!

79

Анонимен

преди 4 години

И дърводелци няма, скоро и без ковчези ще ни заравят!

78

ум..ри тихо

преди 4 години

Ама хубаво заплатки се дават само на 5% от работещите.Така са го сметнали и са ни метнали!!!

77

оставки

преди 4 години

Да питаме тогава като са автономни, защо Борисов " даде" неколко МИЛИОНА за новите строежи на УНСС, "спасява" Свищовския - и това все с наши пари? В същото време сам заявява в един изтекъл запис, че ректора си строи хотел в Гърция, та затова иска все повече милиони? И някой разследва ли този човек?Някой разследва ли милионерите директори на държавни и общински болници, които все са пред фалит, а те получават колосални суми за заплати? Ей затова и много още им искаме оставките на тия...ОСТАВКИ!

76

Анонимен

преди 4 години

Искам, каквото и да работя. щом е работа....да ми плащат свястно!

75

до 75

преди 4 години

До АнонименНяма място за сравнение!

74

Анонимен

преди 4 години

А бе защо сега не сте на Малдивите?

73

Анонимен

преди 4 години

Оксфорд, Кембридж,... колко взимаха ректорите в тях? Може би 80-100 хиляди долара месечно, а в България някои ректори получавали 8000 долара месечно и това според някои били еднакви възнаграждения

72

Анонимен

преди 4 години

Колко пъти предлагахме тук на частните ВУЗ-ове да не се дава държавна субсидия?Да се издържат и да си формират заплатите от таксите, които събират.Ако техните възпитаници се окажат търсени и високоплатени специалисти, тогава ще има наплив към тях и хората ще са готови да плащат много високи такси. Ако стане така, халал да са им високите заплати.

71

Анонимен

преди 4 години

С *** е заместено названието на личност със слаби възможности.

70

Анонимен

преди 4 години

До аз не искамПредполагам, че това, което ти си написал и после са го заменили със звездички, е дума, която обозначава понятие, противоположно на понятието "сложен".

69

А бе нека взимат

преди 4 години

и още по-големи заплати, но възпитаниците на техните университети да са на нивото на тези от Оксфорд и Кеймбридж. Тогава и държавата ще има полза, и икономиката ни ще дръпне много напред.А сега какво имаме? Десетки хиляди млади хора с дипломи по политология, връзки с обществеността, мениджмънт и т.н. Остана ли манекенка, стриптийзьорка и плеймейтка без такава диплома?

68

Анонимен

преди 4 години

До рейтинг ли?С *** е заместено средството, с което се мием....

67

Питайте и БАНаджиите

преди 4 години

Защо най-корумпираната шуробаджанашка част от тях хем циври заради ниските заплати, хем има четири- и петцифрени доходи, хем коли и беси в БАН, хем раздава акредитации на филиали на университети в Дивдядово, хем същите тези са членове на комисии към МОН, които определят кои проекти да бъдат финансирани от Фонд "Научни изследвания" (тоест, ЕЖЕГОДНО РАЗПРЕДЕЛЯТ МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ). Някои от тях прибират и шестцифрени хонорари, след като си издействат тлъстоПлатени проекти. За държавата -файда никаква.