51

Анонимен

преди 3 години

Това я пази, ако ги нямаше досега нямаше да има Северна Корея. Не я нападат единствено защото знаят, че загивайки, Северна Корея ще отговори с болезнен за САЩ удар.

50

Фен на НРБ

преди 3 години

До 59Седемте чудеса на Българския комунизъм 1. Всички имаха работа.2. Въпреки че всички имаха работа - никой не работеше.3. Въпреки че никой не работеше - планът се изпълняваше 100%.4. Въпреки че планът се изпълняваше 100% - в магазините нямаше нищо.5. Въпреки че в магазините нямаше нищо - всички имаха всичко.6. Въпреки че всички имаха всичко - всички крадяха.7. Въпреки че всички крадяха - винаги оставаше още за крадене.

49

Анонимен

преди 3 години

"Народна Република България (1944 - 1989) - Златният Век!"Хаха, никога няма да забравя, каква мизерия беше тогава! Единствено само безработица нямаше ама и нищо не плащаха. 95% от населението под линията на бедност. Идеш да си купиш някаква техника то няма. Айде, намериш нещо то пълен ***, разглабяш и преправяш! Гледаш като Гаврош едни немски списания Некерман и ти текат лигите. Златният век е бил преди 1944г преди да дойдат тия безхаберници. Е, тия по върховете на партията не са живяли така

48

Слънчарски

преди 3 години

До До 46Всичко му се е плащало от народа, за да работи срещу него. И не е само Доган. Всеки ДС агент е бил така. Дори не се знае какъв им е бил броят на тия ***. И сега същите продължават да ни смучат. Да не мислиш, че тия, които са били привиквани за разпити са били пускани по живо по здраво? Най-малкото са измъчвани, за да признаят или издадат някого. А Белене е бил специално за такива затворници. 5000 човека наведнъж е можел да приема. Илюзията е, че си мислиш, че е бил някакъв рай...

47

Христо Христов

преди 3 години

А у нас крадлив дедо и сюлейман паси нарязаха ракетите....

46

f

преди 3 години

И всеки различно виждал и чувал в марковия ефир. На това марков ли му викаш?

45

Слънчарски

преди 3 години

До До 46То защото никой не е влизал в затворите има израз "политически затворник". Ако се поразровиш, почетеш досиета за агенти на ДС, ще разбереш за какво е идело реч. Само ще каза, че Ахмед Доган е бил привлечен към ВГУ, защото е изказал пред агент, че негов приятел говорил, че турците в България ще скочат като тези в Алжир. Погледни му досиетата. Получавал е по 200 лева месечно, отделно му се е плащало образование, храна, дрехи и "бонуси". Само, за да доносничи за колеги и приятели.

44

Анонимен

преди 3 години

Мотокари изнасяхме в цял свят.......докато използваме олово за противотежест.......опитай опят каскет.

43

Анонимен

преди 3 години

Ей 48, никой не те кара да вярваш.Намери някой възрастен човек на когото да повярваш.Отиди в Белене - там сега е музей да ти покажат свинарниците, които са захранвани с човешки трупове. На днешния депутат от БСП Тома Томов баща му е бил шеф на Белене.Тй затова се покри и не се вижда. о не се отказва от депутатската си заплата.

42

Слънчарски

преди 3 години

До Анонимен 42Много от тия заводи са работили на загуба и производството им е изчезвало безследно (крадено от работници, от управа, от доставчици и др.) Или голяма част е била само на хартия. Както стана ясно при ревизиите след 1990-та. Не може да има толкова много заводи, а железарии и магазини за техника да стоят полупразни. Всъщност е имало 1 такъв магазин само в най-големите градове. Няма логика. Филмът "Кит", ако си гледал, доста дочно описва ситуацията.

41

Анонимен

преди 3 години

До 47 Нищо не изхвърляхме. В Куба видях наши вилици - Made in Kaspichan. Мотокари изнасяхме в цял свят. Да продължавам ли? Домати и пиперки в цял свят. Българска роза - 80% от световното производство беше наше. Нефтопреработване, текстил, металургия, лека и тежка промишленост - Народна Република България (1944 - 1989) - Златният Век!

40

:-)

преди 3 години

Браво на КНДР!!! Да продължава все в същия дух!

39

До 46

преди 3 години

Хвърляни в каторги, защото казали виц за бай Тошо. Стига бе, не думай. Точно бай ти Тодор ходеше да му разказват вицове за него. Никой не лежал в затвора за това, не лъжи.Дори през комунизма се правеха филми критикуващи системата - къде комедийни, къде сериозни - "Да обичаш на инат", "Маргарит и Маргарита" и т.н.А днешните свободи не са никакви свободи, а илюзия за свободия. Бедният е 95% от населението (по времето на НРБ бедни, гладни и жадни нямаше), за Париж и Лондон няма пари да отиде.

38

Анонимен

преди 3 години

Нали съм ги обикалял тези заводи.Продукцията им беше под всякаква критика. Повечето за изхвърляне.Дори в соц страните не можехме да я пробутаме.Добре, че руснаците ни даваха евтино петрол и го препродавахме, та големите заводи, които също работеха на загуба да бъдат дтирани.И бай Тошо си го каза през 89та - "Социализмът е едно недоносче" - това го каза този който ти го налагаше социализма 35 години.

37

Слънчарски №40

преди 3 години

До АнонименСвободен си да пишеш и говориш (почти) каквото си искаш. Затова и има фалшиви новини, пропаганди и т.н. Защото хората имат свобода да пишат такива неща, а не да бъдат арестувани, бити или хвърляни в каторги, защото са казали виц за Тато. Свободен си да ходиш където си искаш, стига да паспорт. Дори и пеша може да стигнеш до Париж или Лондон. Места невъзможни преди 1990-та, ако не си бил партиен или от ДС агентурата. Има много свободи. Просто живееш в миналото и отказваш да ги видиш.

36

Анонимен

преди 3 години

Във всеки град имаше по няколко завода. Имаше работа и за тези които не искат да работят. А днес българина се унижава да мие улиците и да работи в кланиците на хитлеристите и е щастлив че му плащат мизерните евра защото иначе в демократична България е свободен да умре от глад.

35

Анонимен

преди 3 години

Фанатици,И на тях ще им дойде краят

34

Анонимен

преди 3 години

До 36Сега не си ли роб? Роб на банки, роб на ГМО храни, роб на корпорациите, роб на майд контрол, роб на фалшиви новини, роб на цинизъм и комерсиализъм.Няма по-страшно от роба, който си мисли, че е свободен.Днешната илюзия за свобода е в пъти по-страшна от тоталитарния режим, границите, Белене и репресиите на комунизма. Идиотско време на цинизъм и упадък е днес.

33

Анонимен

преди 3 години

САЩ чрез подставената си канадска фирма Дънди Прешъс изнася злато за милиарди от България като плаща смешната комисионна от 1.2%.

32

Анонимен

преди 3 години

2.4 милиона живеят под прага за бедността