До АТАКИСТСъжалявам, но в Уикипедия всичките тези чушки са вариант на пипера. Оправете го, ако това е толкова важно за вас. Но, доколкото знам, и ботаниците смятат всичките чушки за пипер (да не се бърка с черния пипер, който е от друго семейство растения).
Тоя Стоян Карагенов от Силистра/Калипетрово и коли и жилища краде и части на коли подменя със стари и фалшиви, но на семейството му недейте наврежда там да му отмъщавате, защото истинският Стоян не го познавате, на когото са му отнели жилището в Силистра някакви ту..р..ци, и брат му е подменен, а децата са на истинския Стоян и свестни и хубави деца, на него само си отмъстете, и жилището му недейте закача, защото то е на семейството на истинския Стоян, истинският Стоян много отдавна е изцялоПодме
Първо, не е вярно, че излизат 4,5кг.Второ,в готовата има какъв ли не ***.Мръсотията отделно,знам го от бригадите едно време и едва ли и сега ще измият всяка чушка поотделно.Ама то минавало през огън.После може и да хруска от песъчинки.Трето,кефът е голям,като сам си го направиш.Можеш да я направиш на 2 пъти с по-малки количества.Последно,през зимата имаш гарантирани витамини без Е-та,ме-та и нишестета.Е,трябва да се потрудиш, а готовото -каквото ти сложат.Всеки сам избира
Бегай бе гагаузин, говори си там селския диалект и не ни занимавай хората, които искаме да изчистим българският език
То и лютеницата не е лютива а сладка и, но се нарича така .Германците обаче я наричат мармалад от чушки , което е по-близо до истината ,защото се слага и захар .
Варненецът е прав названието пипер произлиза от бибер-т.е. от индийския пипер.Вероятно първите чушки донесени от латинска Америка са били халапеньо -лютиви , поради което е възникнало и това название пипер за чушките, които дори са сладки
Абе аграри, колко пъти да ви казвам, "пипер" не е българска дума. Чушка е българската. *** то верно по Варна сте все гагаузи
Като си помисля колко бавно се прави и колко бързо се яде, изобщо не ми се захваща. Това е като пържените тиквички бавно стават бързо свършват
До ВарненецВече няма значение, дали ще се наричат чушки или пипер. Това е като с боба и фасула. Чушките и фасулът са с произход Централна и Латинска Америка. Преди ги е нямало в Европа. В Европа е имало черен пипер (внос от Индия) и бакла (= боб). Затова е по правилно сегашните пиперки да са чушки, а бобът да е фасул. Но вече никой не прави разлика.
Да направиш собствена лютеница си струва само ако имаш достъп до евтина/безплатна суровина,свободно време и/или си фен на истинската храна.Също ако приемаш това занимание като забавление(в което също има смисъл).Иначе това,което се продава за лютеница в 95% от случаите НЕ е такава въобще,а в останалите 5% се доближава,но си е доста скъпа.
Демек, поскъпване на цените с 33%.Колко казва пропагандата на тиквата, че са се вдигнали заплатите?
Кой ти има време за такива чудеса.Вкусно е ,ама да се заробиш дни наред над една тава.Българинът живее за да плю**ска и пие.По- добре да учи и да се усъвършенства, вместо да се вживява толкова в едни манджи, защото после реве ,че е ниско платен и няма работа.Лютеници ,буркани, наденици и т.н., часове и дни наред труд ,само за едното ядене-луда работа.
Аз всякой месец бъркам лютеницата около 15 то число, има за около 5 дена. Койт иска бес пари да заповяда
цената е същата като миналата година( ако не броим труда - безплатно) - всичко е от градината , единствено олио + подправки са от магазина . Ако се опитвате с купени/пластмасови домати да направите лютеница , да знаете ,че няма да се получи .
По-скъпо е за тези които купуват продуктите за лютеницата, за тези които сами си ги отглеждат гърбенето си е същото.
Домашната лютеница по-скъпа от миналата година - с 60 ст. за бурканче