242

Анонимен

преди 3 години

Стаден имунитет не е метод за справяне с вирус. Това е закономерно явление при което ако над 70% процента се заразят, кой оцелял, кой не успял, останалите не са достатъчен "материал" за да се разпространява вирусът бързо и лесно. Така вирусът си изчезва сам по естествен път след като си е взел каквото природата му е отредила.Това е.

241

Анонимен

преди 3 години

Не разбрах само ако съседът ми се зарази и си изгради антитела, как те ще дойдат в моето тяло. Значи и аз трябва да се заразя и да си изградя антитела. Ако организмът ми не успее умирам. Значи този "стаден имунитет" не е метод за борба с вируса ами е "който оцелее". Значи е една пълна безмислица.

240

Дааа

преди 3 години

Медицинско понятие "настинка" не съществува. И да има ваксина, тя ще помага за един щам, а те вече са много. Борбата с вирус е невъзможна, трябва да се борим с последствията от него - лечението. Другото е обогатяване на фармацевтичните компании.

239

188 заразени 4 deads

преди 3 години

Броя заразени умишлено се държи под 200 на денонощие..Явно това е бариерата, която не трябва да се преминава за да не ни сложат в групата рискови държави.

238

Lan

преди 3 години

Лошото, така ли, че аз поне на две места съм писала, че има много лекарства, които облекчават симптомите при вирусни инфекции. Противореча си само за хора, които не разбират какво четат, за другите - не :).

237

Lan

преди 3 години

243, това много ми харесва! Трябва да напишеш статия, ще станеш национален герой! :) Виното е панацеята на грипа е подходящо заглавие. Определено няма смисъл...никой не може да надскочи нивото, на което е.

236

Lan

преди 3 години

243, не знаех, но току що прочетох :). НЕ се лекува хепатита, изписват се добри имуностимулатори и лекарства, помагащи възстановяването на черния дроб. Ако имаше ефикасно лекарство срещу причинителя, нямаше да има термин "хроничен хепатит Б".

235

Lan

преди 3 години

240, потърсих, освен приложение и "анитвирусен" препарат нищо по-съществено не пише в Уйикипедията. *** то и парацетамолът е "антивирусен", това не означава, че лекува вируса. Никъде не твърдя, че болните от вирусни инфекции не се лекуват с лекарства. Опитват се лакарите да помагат, това не значи че тези лекараства са насочени към вируса!239, и това как точно променя фактите, че не разбрах?

234

Анонимен

преди 3 години

До LanА чувал ли си за хепатит Б? Знаеш ли как се лекува?

233

Анонимен

преди 3 години

До LanВсъщност, има фосфатни лекарства за вируси. Пиеш ли вино? Чувал ли си за фосфати? Това е една голяма група съединения.

232

Мдаа

преди 3 години

Общи приказки от лан, като за пред блока... *** нивото

231

Анонимен

преди 3 години

До LanСвободни съчинения... чул си за грипа, че няма директни лекарства. Но за определени вируси има. Например, провери ремдесивир за какво е. Общо взето си пуснал въздух в гащите.

230

Лан

преди 3 години

Резултатите на испанците не са в резултат на тестове, с които ние разполагаме. Айде спри се малко или си прекалила с винцето...

229

Lan

преди 3 години

Оф..И аз ОФ :), къде видя пък да съм написала, че е ефективен хинина срещу Ковид?!!! Изобщо не може да се твърди такова нещо.

228

Lan

преди 3 години

А, абсолютно вяравам в изследването на испанците! Вярвам, че хора, преболедували вируса, не покзват имунен отговор на тестовете, с които ние разполагаме. Къде видя да споря с това? Между другото това е почти отчайващо за разработчиците на ваксината, защото точно такъв имунен отговор се търси с ваксина. Няма как да стане като самата болест не успява да го провокира.234 :) То, като се разболееш ,ти изписват една кофа лекарства , това е факт. Нито едно от тях не е срещу вируса обаче!

227

Оф

преди 3 години

ЛАН, дай статия за хинина като единствено значимо лекарство против ковид? Статия в мед. Издание!

226

Lan

преди 3 години

ЮриГаргарин, вярвам в човешкия гений и вярвам, че е възможно да се открие лекарство или ваксина някога. Дори и това да стане утре, безумно е обаче да се прилага такова преди поне две години тестове (това е минимален период) за вирус, който показва такова ниво на смъртност. Вредата може да превишава в пъти ползата. Т.е. абсолютно нереалистично е да се очаква спасение от там...това също беше обяснено и от доц. Мангъров още март месец.

225

Анонимен

преди 3 години

До LanПотърси малко в гугъл за препарати против вируси. Има такива дори и за ебола. Хинина блокира рецептори на клетъчните стени и е просто химия. Имаш някакви свободни съчинения, но си личи, че не разбираш в основа какво си чул.

224

До Лан

преди 3 години

Ти нямаш аргументи, нямаш нищо, освен претенция да умаловажаваш изследването на испанците, на учените, на хора, които професионално се занимават с това. На всички и всичко ти противопоставяш Мангъров! Та той световен учен ли е? Какво изследване направи? Какво сме пропуснали? Разсъжденията ти са детински и без значение за никого.. просто бръщолевене

223

Lan

преди 3 години

ЮриГаргарин, :) Ако се открие лекарство срещу който и да е вирус, това ще е за Нобелова награда, защото ще е огромен пробив в медицината. Не се знае обаче на каква цена за здравето...Най-ефикасното срещу някои от вирусите е хинина. Той също не убива вируса! Обаче променя мембраната на клетките на хората, т.е. променя те тебе на клетъчно ниво, така че вируст да не може да се закрепи за човешката клетка. Дали си заслужава да увредим всички болни доживот, за да спасим тези, които биха умряли?