126

Следва

преди 4 години

Ако говорим за интелектуална работа, пола определено има ОГРОМНО значение. Има дългогодишни изследвания за това. По отношение на интелигентността жените държат центъра. Мъжете държат двете крайности - както най - ниско интелигентните, така и най - високо интелигентните. И при това разликата не е десетина %, а е тотална. Хората с айкю между 95 и 105 са предимно жени. Колкото повече се отдалечаваш от тези стойности, толкова повече стават мъжете.

125

Анонимен

преди 4 години

***, мъжете ценят това, че жените раждат. Жените не ценят това, че мъжете умират, грижейки се за тях и децата. Не си ли забелязъл? Феминистки стават само нереализирани жени с проблеми с вагиналния оргазъм. Повечето от тях са и малко грознички и дебелички. Това е масата феминистки. Красива, умна и едновременно с това феминистка, която има вагинален оргазъм, не можеш да намериш никъде. Това е статистика.

124

Анонимен

преди 4 години

Не 90, 900 години няма да могат да ги стигнат. Обществото се базира на справедливо заплащане според труда, а в това отношение жените никога не могат да имат мъжка производителност. Говоря за средното ниво, не за 10 - те % от жените, които наистина могат да се развняват, дори и да изпреварват колегите си мъже. Както и не за 10 - те % мъже, които за нищо не стават.

123

Хмм

преди 4 години

Това просто няма как да е вярно при интелектуалните професии ..или поне в нашите условия . Един правист получава толкова колкото е заслужил .А в България имаме много и много добри жени юристи Но в някои ръководни професиии / мениджъри ,директори когато някой с по- висок ранг /особено ако е мъж / определя заплатите , там се случва такива неща за съжаление .Мъжка солидарност..

122

Анонимен

преди 4 години

ако говорим за умствена работа за висшисти и частен бизнес - пола няма никакво значение за способностите. а неравната бройка мъже-жени в някои професии се дължи на традициите, основани на предразсъдъци. счетоводителя е счетоводител, без значение от какъв пол. хитрия мъж търси високо образована жена с доход, равен на неговия, само комплексари търсят жени, които са под тях като доход, да си избият комплексите.

121

много ясно

преди 4 години

По времето на соца е едно, днес е съвсем друго. Във статията не става дума за времето на соща, а за днес. Нещо грешно да съм написал? Днес не познавам, и и не съм виждал дори и както казах жени- LAN техници, или при условие, че повече ви харесва LAN техничнки! А тази работа не е чак толкова тежка. Жена- електроинсталатор пък изобщо не мога дори да си предтавя! В интерес на истината виждал съм единствено жена, която работи като шпакловчик, но дори и това ме учуди!

120

:-)

преди 4 години

Ама жените миньорки 50% ли са от личния състав? Защото феминистки все говорите за полов паритет, ама искате това да важи сами за началниците. Лицемерки!

119

Анонимен

преди 4 години

По времето на соца по строежите имаше арматуристки, краниски, бетонджийки. Вие мъжете всичките ли сте миньори? Да не говорим, че има и надземни работници в мините, които никога не са слизали под земята, но се водят 1-ва категория труд наравно с миньорите. Жени-миньори в момента има 3 в Марица изток. До началото на на 20 век е имало жени-миньори във Франция.

118

много ясно

преди 4 години

то на строители, електроинсталатори, автомонтьори и т.н. За съжаление, обаче това невинаги е така.

117

много ясно

преди 4 години

Не съм виждал жени да работят дори и в малко по-леки дейности като ЛАН техници и т.н. То и затова е измислено разделението на труда. Жените са подходящи предимно за дейности сързани със шиене, преподаване, наглеждане на малки деца и стари хора, също и дейности свързани със счетоводство, отчет, офиси и т.н. В интерес на истината обаче, повечето от тези дейности не изисквват кой знае каква квалификация и е нормално да бъдат по-ниско заплатени от тежкия физически труд свързан и с рискове за здраве

116

много ясно

преди 4 години

Конкретно за България наблюденията ми са , че жените, особено пък в София не се хващат на каква да е работа и са доста склонни да разчитат и на външния си вид относно финансовата гледна точка, независимо дали става въпрос за някой да ги спонсорира или да използват вида си с цел да се доберат до по-комфортна и доходоносна за тях работа. Има обаче сравнително тежки дейности, където жена не съм виждал да работи като например грубо строителство, електроинсталиране, автомонтьорство и др.

115

Американ

преди 4 години

В Америка за еднакава работа взимат еднакви пари. Друг въпрос е кой каква професия избира и защо. И кой гледа децата вкъщи по 10 години, което не е точно като да ходиш на работа каквото и да се опутват да внушават.Прочее в Европа на много места жените се пенсионират по-рано и живеят по-дълго.

114

Анонимен

преди 4 години

жените, ако искат по-висок стандарт - да се ориентират към професии, където повечето са мъже, може в началото да има малък проблем с предразсъдъци, но после този проблем ще изчезне. най-глупавото за една жена е да разчита да напредва в живота чрез външен вид и търсене на богат мъж - това е най-глупавото.

113

Анонимен

преди 4 години

аз като жена отдавна разбрах, че 90% от "женските" професии са много зле като заплата, сравнено с "мъжките", и много правилно се ориентирах професионално. дори прическата ми е мъжка - къса. не слагам грим. ходя с унисекс дрехи. разчитам на образование и работа, не на външен вид. сама си вадя хляба.

112

Хмм

преди 4 години

Не знам за какви жени става дума , но и аз и жените от моята среда единственото което имат да догонват е повече релакс и свободно време . Всичко друго отдавна сме си го постигнали. Единственото което има значение е професионализма и добре свършената работа. Но това наистина е проблем в много страни. За Европа със сигурност мога да го кажа за Кралството

111

Ан Болейн

преди 4 години

На7.09.1533г. Ан Болейн ражда дъщеря Елизабет I. Следват две неуспешни бременности. Тя не успява да роди на крал ХенриVIII обещания син и враговете й в двора се организират срещу нея, като използват нарастващия интерес на краля къмДжейн Сиймур. Срещу Ан е поведено разследване по инициатива наКромуел. Тя е обвинена в кръвосмешение, изневяра, заговор срещу краля. Въпреки неубедителните доказателства срещу нея, Ан е осъдена иобезглавенав ЛондонскияТауърна19.05.1536г.

110

Ан Болейн

преди 4 години

На7.09.1533г. Ан Болейн ражда дъщеря Елизабет I. Следват две неуспешни бременности. Тя не успява да роди на крал ХенриVIII обещания син и враговете ѝ в двора се организират срещу нея, като използват нарастващия интерес на краля къмДжейн Сиймур. Срещу Ан е поведено разследване по инициатива наКромуел. Тя е обвинена в кръвосмешение, изневяра, предателство и заговор срещу краля. Въпреки неубедителните доказателства срещу нея, Ан е осъдена иобезглавенав ЛондонскияТауърна19.05.1536г

109

Додо

преди 4 години

Изпратена е да бъде кореспондент в САЩ. По-късно работи за Дойче Веле, британския Канал 4 и преди няколко години отново се връща в Би Би Си като водеща на новините. ======================OK, ясно е на кого служи! На ония, които твърдят, че мъжки и женски пол не съществува, и че между расите и етносите абсолютно никаква разлика няма! А именно, помислилите се за богове и кланящи се на Луцифер прометеянци.

108

Хххх

преди 4 години

Да бе да...Маргарет Тачър не започна война за Фолкландските острови....

107

Хххх

преди 4 години

Т.е. 90г.ще чакаме жени миньори, строителни работници....и т.н.И какво означава настигнат по-заплати....ако аз съм по умен от колежката си и имам повече опит и съм много по-добър от нея професионално , защо тя трябва да получава същата заплата като мен...и освен това това е тотална измислена статия....на Запад се плаща на час и никой работодател не плаща на мъжете $10/ч а на жените $5/ч за една и съща работа...всичко зависи от това колко часа работиш и колко дена в седмицата и каква работа.