11

House M.D.

преди 3 години

Колеги, бихте ли ми обяснили, че нещо не разбрах. Поканил я е на среща и тя е приела. Никой не я е задължил насила. Предложил й е брак и тя е приела. Никой не я е карал насила. После дори му е родила две деца. И накрая той бил лошият. Сякаш някой я е накарал насила да бъде изобщо с него. Бихте ли ми обяснили, че нещо не разбрах?

10

До лили

преди 3 години

E, то ако мъжа ти настоява да си домакиня и да му слугуваш, значи си сбъркала с избора на мъж и е трябвало още от началото да бягаш с 200, за да не се налага после да търсиш помощ или да търпиш тормоз с години, защото другата алтернатива е да отидеш на улицата и умреш от глад, защото за нищо друго не те бива. Истината е, че тези госпожи, които избират домакинстването пред платена работа просто ги устройва този начин на живот. За съжаление една част от тях изтеглят късата клечка...

9

До 10

преди 3 години

В повечето случаи жените живеят в дома на мъжете, а при развода съдът отсъжда те да го ползват, независимо, че може да не са дали един лев за него. Впрочем все едни и същи НПО активистки спамите под статиите.

8

Анонимен

преди 3 години

12 години търпяла бой и пияно ***, сега COVID-а и бил виновен. Както се казва, като си ***, обикновено е завинаги и каквото сам си направиш друг не може да ти го направи.

7

:-) до лили

преди 3 години

Аз имам следното предположение. Жената е живяла на гърба на мъжа си. Дразнила го е. Провокирала го е. Заплашвала го е, че ако се разведе с него, ще му вземе жилището, децата. Ще му забрани да ги вижда. Ще му вземе и парите. Точно това и се случва на практика. Всъщност за това се е стигнало до домашно насилие. Сега въпросната жена пак чака някой да я издържа.

6

избирател

преди 3 години

Това не може да е истина!Та,аз не виждам ли,колко БАБАИТИ има в интернет,скрити зад ник,"анонимен"...Никой уважаващ себе си бабаит не бие жени!!!

5

Анонимен

преди 3 години

Кога ще се ратифицира конвенция за превенция и борба с насилието (вкл. психическо) над мъже? В Германия, Франция, Италия, Испания, Португалия, Норвегия, Швеция, Финландия, Швейцария и т.н. има ратифицирана такава за защита само на жени. Къде е равноправието?

4

Анонимен

преди 3 години

Аз бия жени само с гола пръчка. Досега няма оплаквания.

3

една

преди 3 години

Еми, ако беше работила, вместо да разчита на мъжа й да я издържа, докато се изживява като домакиня вкъщи, щеше да й е много по-лесно да е независима. Тези градини и ясли затова са измислени. А те кукувиците търпят да ги тормозят физически и психически, защото буквално нямат друг избор, щото като са се женили са спали или са се радвали, че са ударили джакпота с някой, който да ги издържа без да работят.

2

:-)

преди 3 години

От цялата история разбрах, че едни хора искат пари. То е ясно, че всъщност за това е целият този рев. Все някой им е длъжен. Все някой друг трябва да ги издържа. Също е интересно, че никога не се коментират причините за насилието. Бегло се споменава за алкохола.

1

Анонимно бит

преди 3 години

И мен снощи ме би жената...