24

теппад бист ду

преди 4 години

До ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА????

23

Анонимен

преди 4 години

До аре бе какво като има не гледай по света как е бе мозък, там държавите не са със гол ***. Всяка държава има дял и в частните акционерни дружества и навсякъде. Няма държава със гол *** при една война всеки бизнесмен ще подпали нанякъде, държавата няма да има със какво да плати на войската и никой няма да иде и да се бие да си опази панелката. Ти разбираш ли сегашната ситуация колко е опасна. НАТО ама те искат пари Безплатен обяд няма не искате НАТО обаче и в казарма не искате.

22

Мишо

преди 4 години

България е в безконтролен монополизъм от власт имащите, които директно са си присвоили законодателната, изпълнителната и съдебната власт в страната. Власт имащите са царе те решават какво да се случи. При нас власт имащите са равни на господ! подават си само властта от едни на други, а в крайна сметка всички са едни и същи.Не знам каква държава сме и как да я нарека.

21

ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА

преди 4 години

До аре бе Мда-а-а , е не знаех,че Германия е с ново име Мерседес

20

за това спор няма

преди 4 години

До Анонимен20но искаш да кажеш , че българският частник е смотан но ако на негово място поставим държавен служител(вали гърми заплатата си тече) нещата ще се оправят и държавните ни фирми ще могат да се конкурират с немските ,френските или китайските фирми ?? а частниците ни са такива защото ние си избираме политиците които оставят да виреят такива предприемачи...които знаят на кого да се отчитат но не и да призвеждат

19

аре бе

преди 4 години

До ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА 17 викаш в германия държавата участвала с 40% в производствата...заради това ли най големият акционер в мерцедес е китаеца собственик и на волво и астон мартин...та той има 10 % от мерцедес !! а за франция с техният огромен държавен дълг ми е ясно от къде са го натрупали що има доста висок процент на участие на държавата... и викаш пежо и рено са с по 50 % държавно участие ??

18

Анонимен

преди 4 години

До тук говоримНемската дограма се произвежда от немска частна фирма и българската дограма се произвежда от немска частна фирмал Немските частни фирми са умни бъллгарските частни фирми освен кафене и кафето да е внесено от Бразилия друго не могат да измислятр докато камшика не заиграе по гърба им.

17

Анонимен

преди 4 години

Разликата между управляващи и опозиция - едните одържавяват и му викат капитализъм, другите одържавяват и му викат социализъм.

16

112

преди 4 години

МЕЖДУ 45 и 89 България не е била в никакъв съюз... може да имало съветски модел но не сме били в съюза.. :Д

15

ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА

преди 4 години

Във Франция ,държавата има над 55% участие във всички производства и развой, в Германия е някъде към 45-50%.

14

Анонимен

преди 4 години

Страната не следва никаква политика, а прищевките на тиквата.

13

тук говорим

преди 4 години

До Анонимен 13 за държавен капитализъм и дали той е по-добър от частника. не знаех , че немската дограма се произвежда от немска държавна фирма, или че има френски държавен автомобилопроизводител а мисля че хауей си е частна фирма. НО няма спор , че има области където е необходим държавен монопол както при добива на ресурси, водо и електро производството и снабдяването защото са стратегически а природните богатства са на целият народ

12

Анонимен

преди 4 години

Абе не бе трябва от чехите да купуваме ток, имаш си АЕЦ, имаш си електропреносна мрежа и кипуваш ток от чехите, Трябва летището ти да е в израелски ръце, златото ти в канадски, самолетите американски, всичко трябва да ти е отвън, телефона китайски, дограмата немска, автамобила френски, газта руска и си пийш кафето, кой кат нас.

11

да ама не

преди 4 години

това което се прави в българия е далеч от държавен капитализъм ! например предоставиха се 2,3 млрд на държавната компания да строи пътищата но тя взема като подизпълнители частни фирми БЕЗ конкурс и реално управляващите прескачат конкурсите където УЖ ФОРМАЛО има конкуренция и сеча чрез контролирана от тях държавна компания дават поръчките на техните си частни фирми на цени ощетяващи държавата и никой не може да ги спре-осъди защо са избрали този подизпълнител с висока цена

10

Анонимен

преди 4 години

До АнонименИ какво ако го е пазила ако не е той друг щеше да го пази Да си охранител не те прави комунист, ако обаче искаш да получиш свястна работа по онуй време, няма как да не кажеш, че си най-верният комунист.. Ако всичко е държавно никой няма да източва ДДС и да крие касови бележки осне някой дребен касиер ама и да прави и да струва, тоя касиер милиони не може да източи.

9

държавен бандитизъм

преди 4 години

Насочила се е към държавен бандитизъм.Не успяха да откраднат билетчетата на Божков и измислиха тая схема.

8

Анонимен

преди 4 години

По лошо от обмирисал комунист и обмирисал фашист няма!!!

7

Анонимен

преди 4 години

Държавният капитализъм е най-голямата глупост, но за хатъра на банкянския дивак и това ще трябва да изтърпим. Държавният капитализъм значи народът да храни назначени капиталисти и тяхната лична бюрокрация

6

МНЕНИЕ

преди 4 години

Повече ми прилича на Смесен Модел от Турция и Италианската Мафия .

5

хвалипръц

преди 4 години

що задавате такива въпроси ?