292

Анонимен

преди 3 години

До le6tanМай ти не четеш какво написах. Значително по-богатите от нас страни имат и значително по-големи възможности да гледат деца, тъй че в тоя смисъл, да, малка е разликата при такава огромна разлика във възможностите. Какато казах, ти дори не знаеш вече за какво спориш. Единственото до което стигна е, че хората гледат по-малко деца и някакви общи приказки защо "не искали".

291

Анонимен

преди 3 години

Ами сега де....Кой е виновен?

290

le6tan

преди 3 години

До Анонимен 299Повечето са слуги, вярно - и е чудно защо изобщо отиват на запад, като и там ще са зле. Но има и нормални хора, за които да стоят в БГ си е загуба на време. За тези хора е трудно да живеят сред масовия български дивак, на който му трябва има-няма 50-100 год. социална еволюция за да достигне някакъв минимум. Ако трябва да обясняваш на някой, че да караш пиян и друсан не е ОК, значи има доста години да минат преди да стигне същия този човек до етапа, на който ще уважава останалит

289

Анонимен

преди 3 години

конярите са се изнесли към по-добри места.не могат да са господари в страната си, по-добре да бъдат слуги в чужбина.

288

СКОРПИОН !

преди 3 години

До xaxsas 293 ! Тогава за чий, плачеш! Върви, границата е отворена, няма кой да те стреля, ще бъдеш като волна птица! Само запомни, когато плюеш родината си не я търси! За мен не бери грижа, аз си обичам родината, сегашното управление начело с Борисов !!!

287

СКОРПИОН !

преди 3 години

Продължение към 291 ... пак: "жената, детето, тъщата и ти щастливата Геновева!" Сега от кой край на България се обаждаш, от Радомир или Вълчи дол? Добре, че мама и тати, все още те дундурукат. Спокойно ще пораснеш и ще разбереш,че живота е сладък и горчив! И умната, не се опитвай да баламосваш, не ти се получава! Нямам намерение по- вече да ти отговарям, не си ми в гарда !!!

286

Анонимен

преди 3 години

Еми то държавата всячески се опитва да намали бялото население. И да си родиш и място в яслата няма и в детската. Баби и дядовци отдавна стари и умряли. А родителите как да се върнат на работа? Последната старна в Европа без детска болница. Ако нещо ти се случи, не дай си Боже, те прехвърлят от сам от там...Въобще ад, ....Разбирам ги хората

285

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 291! Защо продължаваш да си въобразяваш! Чакате на терминал 2 и докато чакате плюете родината съз заканата,че няма да се върнете в България! Плюете майката родина и когато видете зор, търсите майката да Ви закриля, мляко да Ви дава, памперсите да Ви сменя! Бягали дори при пандемията,хайде сукалче, кого се опитваш да баламосваш. Като бягате, защо се връщате, останете си там където сте отишли! Колкото до теб ,ти си ми много ясен, зелен, не узрял, и пак:"жената,детето,тъщата,..

284

Дтржава в която..

преди 3 години

Единствебта цел на "политици" и управляващи са корупцията и про*стащината няма никакво бъдеще.

283

Анонимен

преди 3 години

Най доброто което направих през живота си, махнах се от България!Детето щастливо, жената и тя щастлива, тъщата е далече....

282

СКОРПИОН !

преди 3 години

До Анонимен 265! Защо просто не замълчиш и да спреш да говориш:" Една пациентка ми каза, мъжът ми, децата, българите бягат дори по време на пандемия, от сегашното управление". Що за простоти. Ти да не си въображаемата медицинска сестра на която са казали всичко което дрънкаш. Ти знаеш ли, че по време на предишното управление не можеше пиле да прелети през границата ,и ако някой се опиташе да избяга го застрелваха Ако границите бяха отворени, колко българи мислиш, че щяха да останат? Колко?!

281

Bobby

преди 3 години

Просто сега светът е разграден двор и няма национални държави. Българите се претопяват по чужбина. В самата България има цели села в които българския език е чужд - да не ги споменаваме, всички ги знаят. За да има голямо население трябва културата да е на ниво , а не чалги, кючеци , гюбеци и т.н. индиански мурафети.

280

!!!

преди 3 години

Най-първото и елементарно нещо, което може да направи държавата, за да покаже, че се грижи за децата, е да отпуска детски добавки на всяко дете, независимо от дохода на родителите му! Това се прави във всяка нормална държава, а у нас само се говори за загриженост и се цитират данни, но нищо не се прави! Подоходният критерий за получаването на т.нар. детски надбавки (но те на практика са социални помощи) беше въведен от Лидия Шулева (НДСВ), през 2011, уж като временна мярка, но така си остана!

279

le6tan

преди 3 години

До Мда 286Как да не е много по-малко :Д Ти май нямаш идея от статистика - на 1 млн.с семейства, това е разлика от (1.1-0.7) * 1 000 000 = 400 000 деца :Д Тезата ми е, че всичко останало равно (като образование), парите и социалните отношение са тези, които могат да доведат до допълнителната разлика от 400к деца. Казах вече, имам много образовани, добре платени приятели в БГ, които отказват да гледат повече от 1 дете - защо? А могат да си позволят 2. Повечете нямат нито едно.

278

Мда

преди 3 години

До le6tanНе е "много по-малко". Идентични са, и е нормално, при положение, че голяма част от старите държави членки на ЕС са значително по-богати (което означава, че семействата могат да отделят повече средства за да гледат деца). Продължава да не е ясно за какво спориш. Формулирай си тезите в точки.

277

le6tan

преди 3 години

До Мда 284Средната големина на БГ семейство е 2.7, и това е отпреди 10тина години инфо (2011). Пак ли съм се объркал че е много по-малко от 3.1 в Европа?

276

Мда

преди 3 години

До le6tan"И относно образованието - в Европа и САЩ има много повече образовани семейства с 2-3 деца, отколкото в БГ"Средната големина на семействата в Европа е 3.1 човека. Двама родителя и едно дете, тъй че пак си се объркал.

275

le6tan

преди 3 години

До Анонимен 281ОК, основната причина е. Но не едиствена. Факта, че дори и най-ниско образованите хора бягат от БГ и посочват като причина факта, че обществото е незряло (и те самите), и че искат да живиеят някъде, където хората се подкрепят и идеята за общо благо не е като дошла от космоса. И относно образованието - в Европа и САЩ има много повече образовани семейства с 2-3 деца, отколкото в БГ. Факт? Повечето ми приятели с пари просто не искат да гледат деца в БГ.

274

Мда

преди 3 години

До Анонимен 280А защо въобще това се смята за "проблем"?

273

Анонимен

преди 3 години

До le6tanОбразованието е основната причина, тъй че да ми развиваш тези докато игнорираш основната причина е празна рабора, както вече казах.Четейки останалата част от поста ти само затвърждава тезата, че вече не знаеш за какво спориш.