206

Анонимен

преди 3 години

Добре, сбъркали шведите - сбъркали. Те ли са единствените "грешници" в тази каша?

205

Факт

преди 3 години

Средна проължителност на животаЯпония - 84,43 годиниШвеция - 82,57 години+Гъстота на населението на кв.кмЯпония - 334,2Швеция - 19,5 +Заразени/Починали на един милион населениеЯпония - 134/7Швеция - 4042/450

204

Анонимен

преди 3 години

Шведите не играят в комбина с СЗО и затова ги очернят. Бедността, протестите и ваксината, която приготвят и ще пуснат за месеци вместо минимума от 5 години ще убият много ама много повече хора. Липсата на права и свободи с един претекст ще понижи качеството на живот с пъти....Ако някой се интересуваше от здравето на масите и храната и всичко, което променя в по магазините щеше да е друга. Всичко е винаги за пари

203

Факт

преди 3 години

Вчера в Швеция има най-много починали на човек от населението в света, отново, както е почти винаги в последните дни. По брой на новорегистрираните със заразата на човек от наделението вчера Швеция е на второ място в света след Катар. В съседна Норвегия нещата са нормални. В Норвегия живеят 14,4 човека на кв.км, в Швеция малко повече 19,5 човека на кв.км., разликата не е голяма. Явно шведския модел не работи.

202

Анонимен

преди 3 години

190,Ясно е защо- политическо решение. Карантината докара загуби на бюджетите(помощи, намалели данъци), хората се изнервиха да стоят затворени, а и обедняха, фирмите почнаха да изнемогват, износ/внос умря. Видяха, че при още карантина ще станат бунтове. При първите облекчения виж какви протести станаха в Германия. А и се надяват, че като при грипа лятото ще пречи на разпространението на вируса.Та затова е пускането сега, може би и отчитане умишлено на все по-малко хванати заразени.

201

Анонимен

преди 3 години

213,Всъщност отива натам да е ясно дали има траен имунитет. Изследванията на пациенти с антитела показват, че количеството им и свойствата им отговарят на около 3 месеца, 6 да са. Т.е. имунитетът след година го няма със сигурност като при грипа и пак ще преболедуваш. Засега данни за други механизми на имунитет няма- не е минало време да се види дали се проявяват.А антитела образуват като цяло малък брой заразени. Там изследванията също показват лоша картина с под 20% явно минали по-тежко.

200

Анонимен

преди 3 години

То шведският сценарий си беше ясен по начало - избраха си ги за черна овца за целите на сравнението. Един вид: ето, видяхте ли без мерки какво се случва. Видиш ли, не само не трябва да избесим нашите си безродни управляващи, че потъпкаха свободите ни за едното нищо, ами дори обратното - да сме им благодарни, че са ни спасили от заразното зло, щото "нали видяхте какво стана в Швеция".

199

Анонимен

преди 3 години

До Истинска историяОсвен това норвежците не назначиха за гледачи в старческите домове и по домовете на самотни стари хора и болни хора ,- безхаберни мигранти. Както бе в Швеция. Правителсвото дори си призна грешката.

198

Истинска история

преди 3 години

До Анонимен 166/-Шведите имат 10 пъти повече жертви от съседите им Норвегия, които имат сходна продължителност на живот.- /Хайде пак да обясня: 1) Норвежците са два пъти по-малко! 2) Страната им е със същата площ като Швеция и планинскам, което прави заразяването в геометрична прогресия по-трудно. 3) Норвежките старчески домове не бяха напълнени с млади мигранти да живеят там и да се интегрират, и са по-малки и разпръснати. 4)Строгата карантина задържа смъртността, но не и втората вълна.

197

Анонимен

преди 3 години

Жули, кой те жули?Швеция предприе най-правилния подход. Смъртните случай не са заради този достоен човек и честните шведски епидемиолози гласували с мнозинство подхода, а са продукт на действията на шведското либерал-изперкало правителство.

196

Жули

преди 4 години

Не стига, че измряха толкова народ в Швеция, ами са и далече от така бленувания стаден имунитет. Ама много са далече. То не е и нс 100% ясно дали се изгражда траен имунитет въобще. Този пич сега се чудя ще го съдят или направо ще го линчуват? За един приятел питам - Мангъра се казва.

195

Анонимен

преди 4 години

България не може да се сравнява с Швеция по брой смъртност защото в Швеция главно смъртността е при хора над 80 годишна възраст, най вече над 90, а в България хора на такава възраст няма, защото отдавна са си отишли заради мизерни пенсии.

194

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 210А каза ли по какво съди, че подхода е правилен?

193

Анонимен

преди 4 години

Нищо такова не е казвал. Каза , че подходът е правилен но е можело да се справят по - добре. Винаги може по - добре. Това е казал. Смучете си ги от пръстите. Много искате да докажете , че заключването на хората беше правилно. Не не беше и ще ядете хурката тепърва.

192

Анонимен

преди 4 години

До ТОДОРА каза ли защо мисли че е УСПЕЩНА?

191

ТОДОР

преди 4 години

ПЪЛНА ЛЪЖА, днеска на пресконференцията Тегнел каза точно обратното - че стратегията е УСПЕЩНА, и че грешно интерпретират думите му

190

Sata NATO

преди 4 години

Никой не може да отговори защо Мутафчийски и Кантарджиев отначало се надсмиваха над вируса, а после почнаха да говорят глупо сти за невиждана досега епидемия. Обяснението е просто - Бойко ги вкара в играта и почнаха да лъжат. След което пак по същия начин отмениха вируса.

189

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 203Да се извини?Чакам да коментира това изказване на Тегнел като каже, че и двамата са били прави. То наглостта няма граници. Само гледай!

188

Анонимен

преди 4 години

А дали вируса не убива, а лекарствата с които го "лекуват", убиват. А Боко и мафията му можеха да удържат поне още 1 месец извънредното положение чак след това да отпускат мерките и така може би нямаше да има локални огнища.

187

Анонимен

преди 4 години

До амиСъдейки по това как оставиха да *** като кучета тамошните, едва ли е чак толкова на дневен ред. Просто г-н Тегнел е решил да покаже колко са *** и хем се оправдава, хем през зъби признава, че са се ос*али.