172

Анонимен

преди 4 години

Интересно какъв език изобщо имат сърбите, след като от момента в който им е позволено да се заселят в Българското царство, българите имат писано слово и книги на същия език, който ползват и днес. Сърбите тепърва се цивилизоват от българите, които са ги приютили. Колко исторически нагъл трябва да си, за да кажеш на бялото черно. Другите неблагодарници и лъжци, са руснаците. Те нямаше да имат държава без българите. А сега ни скачат.

171

Анонимен

преди 4 години

Този сръбски цар, при който сръбското царство има най-голяма територия, е Стефан Душан, който е 3/4 българин.

170

Анонимен

преди 4 години

"като тогава те са били част от турската група народи /вероятно се има предвид тюркска/, както и някои други номади, които минали през тези земи."----Което е на практика едно и също...

169

,7

преди 4 години

Сърбе на върбе

168

expert

преди 4 години

Когато България е била силна държава със собствена азбука през 9 век, сръбските племена са получили разрешение от българския цар и Византия да се заелят в земите им. Те имат podobie na държава, наречена Рашка, едва в края на 12 век, васална на България и Византия. Много им е плитка историческата памет на тези нещастници. Сърбия и новоизлюпената Македония, трябва да мълчат и да са благодарни на българите, че са ги подслонили. Гадно племе са!

167

Некъф

преди 4 години

Ето от къде идват и всички глупости за "македонска нация" и "македонски език"!!! Cърбе Ha BЪpBE !!!

166

Тираджия

преди 4 години

Досега най-точният коментар беше, че са открили сръбски говори на Околовръстното.

165

Adam

преди 4 години

Този е чист български тартар:) тва се казва предател на расата си

164

Анонимен

преди 4 години

Този дали е наясно, че най-старата известна писвена форма на т.нар. "славянски език" е българският език. Ако не е, не е зле да попрочете нещо, преди да говори кога и как се е оформил сръбския език. Там, където българският език и култура са влияли дълго, и до днес си личи. Това са днешните Русия, Сърбия, Беларус, Украйна, Румъния и Молдова. Сърбия,специално, през цярото си същесвуване е един културен придатък на България.

163

Анонимен

преди 4 години

До LessaНе искам за една нощ. Искам за цял живот.

162

Анонимен

преди 4 години

Ето го разковничето: "Виктор Савич каза, че сръбският език, както и всички славянски езици, произхожда от праславянския и по времето, когато се е формирал сръбският език, българите изобщо не са били славяни."Ами то самите българи истерично си отричат славянския произход и си приписват някакви азиатски корени, конски опашки, Тангри и прочие фантасмагории, после сърбите и македонците им били виновни... Смешна работа.

161

Анонимен

преди 4 години

.... сръбските говори от....***, като не можеш да се изразяваш на литературен език, ами преписвай бе момиче!На литературен български език, който би трябвало да се разбира от повечето българи, може би става въпрос за диалект на език! Ама не съм сигурен, защото не мога разбера точно селското обаяние на това съдържание!Хора образовайте се - иначе тук като *** сричаш, пишеш недоразумения и тъй! Да сте живи и здрави и прави, че да има дълго време да критикуваме!

160

До 164

преди 4 години

Лани беше 9,5 кг. Може да е стигнал къде 10 кг рубли.

159

Анонимен

преди 4 години

Сърбите големи хумористи били. :-)

158

Анонимен

преди 4 години

До 167 чукча ти писател чети бе ...БрестЛитовск 3 март 1918

157

Анонимен

преди 4 години

Абе Хунните и съюзните им конни народи в това число и Българите разгонват там некакви анто словени като *** из источна европа По късно Аварите ги опрягат в талиги и севте чувам за нещо което може и да мине са сърбин наритано към чукарите на Шумадия абе баш са си от време оно направо сърбите са постройли пирамидите ...Макетата барем някакво основание имат Птолемей 1 все пак осве фараон е и генерал на Александър *** сърбите пълни гашници )))

156

До 162

преди 4 години

Капитулация пред Русия. Братчед ти пиеш ли си хапчетата?лягай да спиш. Хайде време е

155

До 163

преди 4 години

Ама само ние си го знаем:)))

154

Анонимен

преди 4 години

Абе 1 Бг лев колко кила руски рубли стана

153

Анонимен

преди 4 години

Няма за какво да спорим. На Балканите всичко е БЪЛГАРСКО!