77

Алистър

преди 4 години

Милиони хектари гори са изсечени за да се направи свободното пространство на пасища за животни, ерго за месо(+мляко, но главно месо). Освен, че прервъщат въгледвуокисите в кислород, дърветата извличат влагата от земните недра чрез коренната си система, предпазвайки от снимки като горната. Не съм веган, но за мен лично да ядеш труповете на животни си е една първобитна зверщина, която хората са нарекли "нещо нормално" или "всички ядат месо", за да сложат някакви завеси и оправдания на лакомията си

76

Анонимен

преди 4 години

Айде пак за СО2. Хора, съдържанието на СО2 в атмосферата е 0,04%! От СО2 има само следи в земната атмосфера (trace gas). В момента е 400 части на милион. Ако падне до 150 части на милион, растенията започват да умират заради недостатъчен СО2.Преди много милиони години съдържанието му е било 2500 части на милион и се е задържало такова за няколко милиона години. Тогава се появяват цъфтящите растения, от които произлизат всички растения, които днес ползваме в селското стопанство.Изводът?

75

Маркс ковид 19

преди 4 години

Капитализмът се развива на базата на непрекъснато увеличение на потреблението ..И печатането на финикийски знаци. Без реална стойност.Повече население повече потребление.Някой трябва да спре тази спирала.

74

Ох...

преди 4 години

И обратното - в студените периоди се наблюдава упадък. Вземете за пример "тъмното средновековие". То е било тъмно и в пряк и в преносен смисъл. Освен това е било и доста студено. Това е бил дълъг период на упадък на цивилизацията, мракобесие, потисничество и спад в развитието във всеки един аспект.На нас ни се внушава обратното - студът е хубаво нещо, топлината е лоша. През 2017 г. в Европа броят на умрелите от студ надхвърля броят на умрелите от жега с 90 000 души. Това е показателно.

73

Ох...

преди 4 години

Да не говорим за периодът преди 2000 г., когато Римската империя търпи най-големият си разцвет. Тогава температурите са били много по-високи от днешните. Защо говоря само за Римската империя - ами просто защото е била една от малкото държави, в които е имало писменост по онова време, затова има и писмени доказателства. На практика горещите периоди на Земята съвпадат с периодите, в които човечеството търпи бум в развитието си.

72

Ох...

преди 4 години

"Бързото глобално затопляне заплашва да нанесе сериозни вреди върху тази човешка среда, която на практика не се е променяла през последните 6 000 години, твърдят учените."===И пак IPCC, които бях уличени в подправяне на данни. На практика за последните 6000 г. климатът на земята се е променял МНОГОКРАТНО и ДРАМАТИЧНО. Достатъчно е да споменем Малката ледникова епоха от 16-17 в. и предшестващият я изключително сух и горещ период. Да не говорим за периодът преди 2000 г., когато Римската...

71

Анонимен

преди 4 години

Числеността на човечеството започва да се развива с такива бесни темпове едва през последния век, когато определени райони от света започват да получават даром храни и ваксини. В тези райони категорично не се интересуват от образование, не им се работи и не желаят да ползват нито кондоми, нито противозачатъчни.С други думи, определени бизнес среди активно пречат на естествения подбор, за да могат да ползват ресурсите на тези райони, чието население не ще да работи, но ударно прави деца.

70

До Карл Танер

преди 4 години

Ти май не си чел какво е съотношението между ресурсите и числеността на човечеството. Ако числеността продължи да се увеличава със същите темпове, след около 300 години ЩЕ БЪДАТ ИЗЧЕРПАНИ абсолютно всички ресурси и нищо не може да се направи.Ако обаче броят на хората не надхвърля 1 милиард, тогава планетата сама успява да възстанови за една година всички онези ресурси, които човечеството е изразходило предишната година. Само при това условие ресурсите са неизчерпаеми.

69

Иван

преди 4 години

Продължавайте да разширявате 5G мрежата и до 2070 няма да е останало нищо.

68

Анонимен

преди 4 години

Аз съм спокоен.Знам че някакви хора ще оцелеят направили са си бункери замразили са си семена всичко си имат.Аз може да не оцелея но хора които считам за качествени ще го направят.Нали се сещате след като всичко това свърши няма да има много тъмнички нито цегане ни диви селяни или прости чалгари с мазни анцузи с татуировки и черно бмв или нещо подобно.Поразгледах в нета последните официални убежища на човечеството-хората са съхранили,картини,литература,красота и история.Ще остане доброто.

67

До анонимен

преди 4 години

Това със Сибир е най-лошия сценарий. По-лошо е само мегавулкана Йелоустоун, или огромен астероид. КОгато се размазят вечно замръзналите полета на северен сибир ще размразят и метановите залежи които огромна част от тях ще отидат в атмоссферата. А метанът е 20 пъти парников от сегашните диоксиди. и тогава всички ще замечтаят за пуснинните полета на марс.

66

Кори

преди 4 години

Климата е много инерционен - колко повече набере скорост промяната толкова по-трудно се удържа и връща назад. Понеже все още е малка промяната, всички мислят има време, споко. До 2030 ще направим това, до 2040 онова.... Нищо подобно - дотогава скоростта ще е много по-голяма.опитай се да спреш малката топка сняг. в началое лесно и за деца. После става все по-голяма но има шанс за възрастен да я спре, още по-натък вече носи смърт.

65

f

преди 4 години

убийците на пътя не са ли с бронирани коли като бмв и алфа?

64

Анонимен

преди 4 години

Преди 120г човечеството е 1милиард и 600 милиона. Сега са 7.5 милиарда който ядът, *** и умозаключават, че всичко е наред щото преди години то климата се променял...Преди 120години са се движи ли 10 000 автомобили в света, сега се движат 1.5 милиарда автомобила.....

63

f

преди 4 години

на алфата първата цифра която най-често е единица какво означава?може би степента на бронировка или пък степента на лукс? за алфа ромео говоря.

62

Анонимен

преди 4 години

От всичко ще спечелят Руснаците. Сибир ще стане прекрасно място за живеене.

61

Анонимен

преди 4 години

Не може, ами ще е негодна. И тогава такива емиграционни процеси ще настъпят, такава хуманитарна криза ще има, че всичко досега ще ни се стори като бели кахъри.

60

Дидо

преди 4 години

Колко трудно е когато някой иска да строи и изсича дървета да му дадеш разрешение, само когато удостовери че е засадил 2х повече дървета на двойна площ. Тогава ще има компенсацияя за природата. НЯма да му се оскъпи проекта толкова много. Защото в момента всико е за сметка на природата, никой не я слага в сметките.

59

Анонимен

преди 4 години

Няма по-добър балансьор на климата от горите - те поглъщат въглеродния двуокис и отделят кислород, поглъщат слънчевата енергия,създават сянка и акумулират подпочвени води, извори и т.н. Изводът е:едно просто нещо като засаждането на милиарди дървета, особено в кризисните райони на планетата, може значително да смегчи климатичните промени

58

Дидо

преди 4 години

Вижда се че никой тук не взима насериозно написаното.Никой не си дава сметка че или децата му или внуците му ще преживеят апокалптична ситуция.Светът не иска да дава пари за да намали замърсяването.то постеменно сумите за щетите от прир.бедствия ще се увеличават,ще се изравнят и надвърлят парите на промяната..А "Всяка промяна е малка в началото, затова всички и се надсмиват".Но децата и внуците ви ще се борят за оцеляване,заради проявеното твърдоглавие сега. Нима това искате за тх.