45

Ужасът

преди 4 години

Проблема може да се реши за един ден.

44

Shshs

преди 4 години

До Анонимен 42 - Даже ще ти кажа, че като бях на 20-24 имах навика да купувам 10 купички с храна и да слизам в Центъра където сядах до клошар и започвах да разговарям с него, за да разбера как е стигнал до там. Има хора с наистина красива ценностна система дори и на улицата, но проблема им е че повечето са нямали самоконтрол и са стигнали до улицата заради интоксикиране. Ти ако си с чист организъм сам знаеш как допамина променя начина по който възприемаме света.

43

Анонимен

преди 4 години

Новината на сезон есен-зима 2020 ще е, "бездомни и агресивни хора опустошават всичко"

42

Shshs

преди 4 години

До Анонимен 42 - Не брат, никой не ми го е налагал. Имал съм съученици негърчета, латиноси, китайчета и всички сме играели заедно на площадката. Никой не ни е учил да не се караме. Растяхме заедно и разбити семейства и безработни родители и невъзпитани деца има от всяка раса и всяка прослойка. Всичко е въпрос на себеосъзнаване и да уважаваш хората които правят света по-красиво място не е концепция или идеология.

41

Анонимен

преди 4 години

До Shshs 39Ако наистина ги кастрираха, проблемът нямаше да е толкова тежък. В повечето случаи ги белязват като кастрирани и ги пускат на свобода отново. Правят това, за да присвояват отпуснатите им пари - просто не ги кастрират. Иначе за две години проблемът щеше да е 90% решен и нови бездомни кучета щяха да се появяват, само ако някой си изгони домашния любимец или изхвърли на улицата потомството му.

40

Анонимен

преди 4 години

До ShshsМога да те разбера донякъде, след като си живял в САЩ докато си бил дете и юноша. Наясно съм не само относно техните концепции против социалната сегрегация, но също така знам и нейната история.Проблемът е там, че това също са идеологически клишета, налагани планово и целенасочено така, както тук са били налагани подобни клишета преди 1990 г. Подобно нещо има и във Франция след тяхната революция, и в Германия след ВСВ.Има хуманност в тези теории, но има и лицемерие с меркантилна цел.

39

Shshs

преди 4 години

Продължение към коментар 39 - Ако аз трябваше да взимам дългосрочно решение на ситуацията, то по-скоро бих намерил начин да чипирам уличните кучета и да ги връщам по родните им места, а ако са наистина агресивни да бъде доказано чрез видео клипове и за съжаление щом се налага да бъдат умъртвявани. Но не и просто да бъдат избивани заради грешките при вземането на решения на някой си управник или работник в кучкарник.

38

Ще ти припомня

преди 4 години

До до 19През 1990-1991 г. тук идваха всякакви наблюдатели и съветници от Запад, да ни преценяват доколко сме годни за демокрация и капитализъм и кои са най-тежките ни проблеми.В един от докладите им, цитиран по нашите вестници, се отбелязваше, че много проблеми възникват от жилищната политика, налагана по административно през соца. Смесването на различни социални слоеве в едни и същи жил.блокове и входове създавало много проблеми, но преценяваха, че в близко бъдеще това няма да се преодолее.

37

Shshs

преди 4 години

Проблема с кучетата идва от това че в кучкарниците не са добросъвестни и след кастрация ги пускат в други райони, а преди години нашите си ги връщаха в Младост и по този начин хем почти нямаме кучета между блоковете, хем те самите са си спокойни по родните места. Сега наистина основната маса кучета в Младост живее в околностите именно в полето зад Младост 1 - посока Бан и Метро, зад Младост 3 - посока Горубляне и зад Младост 2 - Въртопо. Но те слизат в квартала вечерно време около 2-4 сутринта.

36

Интелигенцията

преди 4 години

Това са учители, духовници и артисти. Защото те имат принос и контрол към културното и интелектуално развитие на един народ. За това са "Интелигенция" Значи един поп, художник и учител/ка са част от интелигенцията, даскалицата обучава и образова на интелектуално ниво, попът на духовно, а артиста, за него не знам. Може би духовно? В артистите се включва , писатели, художници и музиканти.

35

Анонимен

преди 4 години

Жалкото е, че са агресивни. Това прави наложителна най-твърдата мярка.Не останаха ли виетнамци в нашата държава, бе?

34

Анонимен

преди 4 години

Преди време точно този сайт с видеоматериал показа една откачена рускиня която апелираше да се правят къщички за бездомни кучета в междублоковите пространстава на ж.к.Младост.Имаше и последователи от някаква кучкарска организация.Та ето от къде са.

33

Shshs

преди 4 години

До 34 - не съчувствай на мен бро, а на онзи от коментар 21, аз считам че интелигенция е частта от обществото която се усмихва и не разделя харата на етноси, нации, професии и селища. Интелигенти има във всеки град, блок и къща. :} Не може един да се определя за интелигентен и да твърди че селянина му бил съсипал града. В моят свят всеки човек дори този от коментар 21 е полезен. Напомня ми на мен когато бях на 10 и ме кара да се кефя на израстнатето на ценностната ми система. :}

32

До Shshs

преди 4 години

Съчувствам ти. Откакто разбрах, че Уди Алън е еталон за интелигентност, ме гони синдромът на Гьобелс - чуя ли думата интелигент и се хващам за пистолета. А жена ми като види нигро и минава на другия тротоар. Така ни възпитаха филмите на Холивуд. Аз затова минах на турски сериали - поне да съм сигурен, че няма да ме облъчват с хомофилия и расово панибратство.

31

Shshs

преди 4 години

Хаха, изтриха ми коментарът в който похвалих една родна верига супермаркети, която работи с български производители и държи цените по кварталите адекватни. Поздравявам ги отново за работата без да им споменавам името ще кажа че са фантастични. Пак споменавам че тук имаме всякакви етноси и сме израснали заедно от малки и за съжаление на медиите проблеми нямаме. Кучета нявсякъде има, но агресивните са малко. Моето куче си играе с тези до гаражите на Гурубляне и онези зад парк Въртопо.

30

До 21

преди 4 години

Според дефиницията на думата, "гето" е квартал или място, където преобладава малцинството като население. Тоест. по дефиниция, там където има повече роми, там е гето. Работническата класа няма нищо общо с гетата. Тази класа е най-силната класа на земята и най-скъпоценна. Утря като спрат да бачкат, тираджии, фермери, електротехници, водопроводчици, техници, строители, заварчици и др. Твойта "интелигенция" ще умре от глад без ток и вода.

29

Shshs

преди 4 години

До 24 - Проблемът с паркирането ще изчезне с напредването на начина на мислене. Аз и до ден днешен отказвам да си купя автомобил. Няма нужда да замърсявам въздуха имам крака и съм научен от родителите ми да ги използвам с наслада. До ден днешен уикендите слизам от Младост 3 пеша до Центъра на разходка с кучето и не ми отнема повече от 45 мин до Орлов. С автобус е 25 минути, с автомобил и метро 15. Автомобил трябва на тези с деца иначе такси до Центъра Орлов = 7лв

28

ъъъ

преди 4 години

Снимката говори повече от всякакви думи - симпатична компания от няколко кученца, малки и по-големи, с дружелюбно вирнати нагоре опашки - да умреш от ужас! Някои хора се чудят от какво да се страхуват и на какво да се ядосват, иначе може да осъзнаят колко са безсмислени.

27

ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛ

преди 4 години

А защо не ги умъртвят просто?

26

Лудост е

преди 4 години

Това е лудост, за какво седяхме два месеца заключени? За да се срути всичко, защо обръщате внимание на шепа хленчещи прости майки?