40

морски

преди 4 години

Една седмица бях в Инчон!!! Невероятна страна ,невероятни хора .!! Няма такава в света, защото съм обиколил и видял поне 150 държави !

39

тома неверни

преди 4 години

До АнонименДържавата успяваше да изследва между 12 хил. и 20 хил. души на ден. Мобилни центрове провеждоха безплатни тестове за 10 минути,..чети анонимно ***

38

Емигрантка

преди 4 години

Не само Южна Корея се справи бързо. Австралия също се справя отлично. Създадоха мобилно приложение за проследяване на контактите, спасителния финансов пакет е вече в ръцете на нуждаещите се, след като подаването на докуметите ставаше изцяло онлайн, а за пенсионери и безработни автоматично без да правят нищо, защото вече са в системата. Наложиха се глоби за неизпълняващите и се спазваха независимо от произхода и състоянието на гражданите.Хората проявиха разбиране и дисциплина и резултата е налице

37

Анонимен

преди 4 години

До 11...самите медецински лица...Не знам какво те квалифицира да даваш съвети, но си оправи първо правописа! Пише се ....самите мед(и)цински лица...

36

Мюмюнчо

преди 4 години

Пyxчo е жив и здрав ,не се притеснявайте в хapeма си спазва карантината !

35

Анонимен

преди 4 години

Падна Вожда от Севера,и южняците се разшаваха нещо.

34

Б.Г.

преди 4 години

Статията е малко неточна.Корейците блокираха цял 2 милионен град след, като сектантите заразиха църквите нарочно, за да не обвинят само тяхната църква за източник... Това, че западните новини не бяха преведени и правилно осведомени не е причина за геройчни-патриотични статии. Хората са дисциплинирани и по принцип си носят маски там, след като забраниха службите в църквите нещата се успокойха и просто трябва да изчакат инкубацията на бума.

33

Гост+

преди 4 години

Атлантически съюзници като ЮК успешно "изравняват кривата" на коронавирус и са достойни за одобрение - те никога не лъжат. Несъюзниците когато съобщават и по добри резултати, като Китай, Виетнам идр., обаче обезателно лъжат. Ето такъв е подходът за "промиване на мозъци".

32

Анонимен

преди 4 години

Испания с драконовски мерки има 490 жертви на 1 милион. Франция с драконовски 350 жертви на 1 милион. Швеция с либерални мерки има 215 жертви на 1 милион, дори не е в топ 10. Ние защо избрахме драконовските мерки?? Не виждате ли, че колкото повече време седим под карантина, и особено откакто ни задължиха с тия маски случаите рязко се покачиха. Имунитета се скапва от седене вкъщи, тези *** ще ни затрият!!

31

anonimen

преди 4 години

Хм кои.да ти каже то ако е имсло закон птдавна тия даса на място не да има гонки всяка вечер при вечерен час и пандемия.и после тоя виновен що е виновен.друг вина имат родителите е затова няма дасе оправим един родитеь место да гледа къдее детето тои несе интересива каква соцоализация каква пандемия какви пет лева тои гледа само него си

30

Анонимен

преди 4 години

От катастрофи умират около 800 на година, не 8000, но въпросът е резонен, защо не се сложат камери по пътищата и да се контролира скоростта? Инвестицията за това ще е част от целия тоя моноспектакъл до момента.

29

Анонимен

преди 4 години

Защото в Ю. Корея стратегията за борба с вируса се прави от специалисти, а тук от пожарникари... Изхарчиха парите, сега искат да махат извънредното положение, но без да махат мерките. Сиреч, пак няма да ходим на работа, но този път държавата няма да плаща, защото вече няма пари. Колко милиарда ни струва този фарс с брифингите до момента?

28

anonimen

преди 4 години

Верно е от катастрофи *** повече отколкото от това бог да прости Милен както у от пиене и дрога господин гешев следите ли това ами.те не спират всеки ден а уж пари.нямало.няма ли несметни са повярваите ми за един ден сме излезли от това 200 лева на ден.пие откъде взима като.не работие честито гешев борели сивата икономика спекулата и битовата престъпност да се смееш ли не знам

27

Преял Гербав

преди 4 години

Няма да чета статията. Защото знам отговора!Изравнили са нивата, след като са взели пример от Вожда на Вождовете Бойко Борисов, нали?ЕЕЕееееее абе знам си аз бееее. :)

26

Анонимен

преди 4 години

Бе кви челни опити, кви глупости?Просто народът си е организиран и с чувство за отговорност.Казват им да спазват дистанция - те спазват, казват им да носят маски - те носят.Нашите им казват същите неща, ама не не им харесва и не го правят.Пуснаха ги за Цветница - юрнаха се към църквите и всичките облизаха една и съща лъжица. Казаха им да не напускат София за Великден - изхлузиха се и отидоха в провинцията и по морето. И все някой им виновен.

25

ДртПрч

преди 4 години

Ю. Корея предприе адекватни мерки и гражданите й откликнаха.У нас със заплахи, лъжи и принуждение постигнаха обратния ефект.Не са виновни хората, че правителството и Щаба се държат с нас като с ***. Надали и 70-80 хил човека са останали без работа заради глупави ограничения. С такова отношение е нормално да резистираме на глупостите им. Боли ме щепсела за мерките на правителството, а маска слагам само в магазин, защото виждам, че хората се притесняват, не за друго.

24

Анонимен

преди 4 години

От автомоблни катастрофи в България всяка година умират средно 8000 човека, основно млади хора. Изчислено е, че ако се сложи лимит на скоростта 30 км/ч на всички пътища могат да се избегнат 95% от жертвите на катастрофи, това са милиони души годишно. Та аз питам защо не го направим това? Нали "всеки живот е безценен"? Или може би е проблема, че за това няма да отпуснат милиардите от ЕС? Който си мисли, че целта на тая карантина е да спасява животи е доста голям бал*к.

23

ДртПрч

преди 4 години

До Калеко Алеко"Разликата с Южна Корея е че там живеят южнокорейци а не българи и когато на тях им се каже да правят нещо, като например да носят маски, да спазват дистанция и да си стоят вкъщи те го правят, а не бойкотират действията на институциите си, нито пък умуват като тукашните форумни зевзеци"Да де, ама там учтиво им обясняват какво и защо трябва да се направи, и ги МОЛЯТ да спазват мерките, без заплахи от глоби и затвор. Тук ни плашат и манипулират, уж за наше добро. НЕ ИМ ВЯРВАМЕ.

22

Анонимен

преди 4 години

Теглете кредити и се тествайте и се карантинирайте сами, каква ЮК бе луди ли сте, нали трябва да крадеме.

21

АнонимеН

преди 4 години

ДАДОХА НА ВСЕКИ ДА СЕ ТЕСТВА БЕЗПЛАТНО И ТАКА ИЗОЛИРАХА БОЛНИТЕ!!!БОРИСОВ ТУК НИ ТЕГЛИ ЕДНА МАЙНА И КАЗА ДА СИ СЕ ТЕСТВАМЕ С ПАРИ ОТ ДЖОБА СИ!