20

до 26

преди 4 години

Шшшт, тихо, не отваряй очите на провинциалиста колко взимат учениците в София, че и без това са налазили тука яко. Само да добавя- синът ми като ученик реди колички в Икеа и помага за товаренето. 1100лв. без бакшишите взима. Аз съм заможен човек, но го уча на труд от малък. Когато иска нещо, да си го изработи. Адмирации за братовчед ти, трудолюбиво дете! А който си мисли колко добре платени са бачкаторите в ЕС, да се замисли как се върнаха всичките с подвити опашки без пукната стотинка.

19

до 26

преди 4 години

Хахахааа!И като се събуди братовчед ти и е потен и усмихнат,нали?

18

до 23

преди 4 години

Айде вземи посмали малко, драги ми смехурко. Братовчед ми работи в склад на хранителна фирма, ученик е още, взима 2200лв. заплата с извънредни уикенд смени. Дали в ЕС би взимал 2200*10, както твърдиш?! Нискоквалифицираният труд е нулевоплатен навсякъде. Всеки може да го върши, неслучайно великите ни сезонни работници ги изритаха от ЕС покрай кризата, защото са елементарно заменими от всеки и нулево платнеи.

17

хмм

преди 4 години

Всъщност,че те поне70процента са български стоки в хипермаркетите.За какво изобщо става въпрос!?Какви искат!?

16

Анонимен

преди 4 години

Вкъщи сме ценители на добрата храна. Какво българско пазаруваме? Почти нищо. Предимно телешко месо от Бредас. Сиренето и кашквалът им не стават за нищо. Риба- сьомгова пъстърва от избрани рибарници и гръцка ципура и лаврак. Зеленчуци- от няколко ферми. От тук нататък всичко е вносно. Сирена, паста, брашно (нашето не става за нищо), ориз, леща. Кисело мляко, разбира се, има добро и у нас- на Бредас е не лошо. От тук нататък- трагедия за люлински бачкатори. Леб, лук и сланина...

15

Ямболски цървул

преди 4 години

Никога не съм бил клиент на веригите(МОНОПОЛА) ...Пазарувам само от хранителни магазини с български собственици.

14

хер Езел Шванц

преди 4 години

Да,нали и аз това казах бе човек Ям си ги турските храни с голям апетит и доволство.И 3000страници да има Ес ,аз гледам каква е действителноста,и имам език и вкусови рецептори и стомах,и мога да чета кво пише на етикетите.А за стоките от ЕС,не ми говори,че те са най големите ***.Но,всеки си има правото да живее както иска.

13

Анонимен

преди 4 години

Статия от цитати без никаква информация....

12

Анонимен

преди 4 години

А защо сте решили, че искаме да ви купуваме стоките? Само защото са български?

11

БЪЛГАРИЯ

преди 4 години

ВЪН ВЕРИГИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ВНОСА С МИТО ПО--ГОЛЯМ ОТ ЦЕНАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ПРОДУКТ НАУЧЕТЕ СЕ ОТ--ТРЪМП

10

Анонимен

преди 4 години

До хер Езел Шванцами яж храни от Турция. Никой не те кара да ядеш български. Списъкът на забранените препарати в ЕС, които са вредни за човека е над 3 страници, но пък в Турция повечето не са. Хората си ги ползват, произвеждат плодове и зеленчуци и ви ги доставят, да си ги гризете с апетит.

9

stamen

преди 4 години

А потребителите? Какво ще стане с потребителите? "Държавата е фикцията, чрез която всеки иска да живее за сметка на всички останали"- Фредерик Бастия- 1800-1849 г. Някой да е чел случайно Закона за сравнителните предимства, публикуван от Дейвид Рикардо още през 1819 г? Във всички учебници по икономика го има. И какво, като го има, след като да защитиш егоистичния си интерес за сметка на интереса на цялото общество?

8

Анонимен

преди 4 години

Условията които веригите поставят са абсурдни. От там земеделците не виждат смисъл да се набутват в машини които са сортират, калибрират и пакетира продуктите. От там пък веригите твърдят че няма как да продадат подобна продукция идваща директно от нивата/лозето/градината.

7

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 4 години

олигарсите икапиталистите не изпитват емпатия безчуствени са към обикновения човек сит на гладен не вярва

6

хер Езел Шванц

преди 4 години

Уважаеми алчни "индустриалци",аз вашите ***,няма да ям!Не вирус,Атом да има,няма да ви ям ***!!!Уморихте народа с отрови и химии,и ми се правите на светци и онеправдани.По скоро да отварят границата с Турция,да ходя да си пазарувам в Одрин!

5

Анонимен

преди 4 години

Кой български производител не произвежда ментета можете ли да посочите поне един не само да реват и да ламтят за пари. За бо.к.лу.ците които предлагат и това им е много.

4

Анонимен

преди 4 години

Ми не. Ваши стоки не купувам. Мерси.

3

истина е

преди 4 години

Западняка ще те види ,че си гладен и жаден , но няма да ти помогне с нищо ,а българина - селянин ,ще раздели хляба си с този който няма !! Това са капиталистическите порядки !

2

Илиев

преди 4 години

Защо оплакват българския риболов? Аз например, ако имаше по магазините черноморска риба, никога нямаше и да помисля да купувам разни лавраци, ципури, сьомги отраснали в затворени водни пространства. Пазар има, ама няма предлагане!

1

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 4 години

махнете западните вериги кварталните магазинчета загиват