12

Анонимен

преди 4 години

Германия е комунистическа държава и хората я харесват заради нейния комунизъм.Предложението е добро, но за изпълнението му е нужно да се сложат германски данъци върху бизнеса. Ще трябва да им сложим немските данъци. И трябва да ги плащат 10-15 години преди да искат нещо от държавата.Данък печалба 60 процента, данък доход за милионерите - 60 процента.

11

С кого се сравняваме

преди 4 години

Просто пример...от една вероятно забравена поговорка - "тръгнал с мечките, мед да яде"....та и ние така...

10

fact

преди 4 години

До Ивоаме верно ли?навсекъде има непоклатими връзкари. ТЕ СИ ОСТАВАТ.....ДРУГОТО - КАКТО ДОЙДЕ И НА КОЙ, КОГАТО МУ ПИСНЕ.

9

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 6Борсата е толкова, на колкото си се осигурявал. Като не си дал, няма да вземеш.

8

Анонимен

преди 4 години

То Българска индустрия почти няма, но асоциация има и акъл дава. А що не вземе да се реорганизира в предвид предстоящата криза, обхващайки индустрии, за които сами може да си произвеждаме нещата, вместо да дава акъл, как се харчат държавни пари.Тази асоциация е длъжник на народа и държавата, щото не се сконцентрира към нито един отрасъл който да остави изцяло в Български ръце.Но може да се поправи, щото иде криза. А за техните позиции ще се намерят кандидати.

7

Загрижен

преди 4 години

Германска икономика, данъци, осиг.сисетема - искаме като тях, НО не искаме да плащаме големи официалн данъци, не искаме да осигуряваме на реални доходи, а на 40/60 - бели/сиви. И те така...А сивите плащания се водят като производствени загуби, от там най-ниска производителност, все сме на загуба, ако може нещо да подарите - "common ;-/"

6

Анонимен

преди 4 години

К'во само смятете, бре. Ние не сме Германия, там може и 100/0 да е помощта. Бедна ни е държавата, колкото има, толкова дава. Що не сметнете първо колко са им данъците там? Счетоводител съм и трябва да ви кажа, че куцо, кьораво и сакато се е наредило за тези помощи, но реално те имат смисъл за тези фирми, които си осигуряват служителите на истинските заплати и така или иначе ги плащат в момента, макар да са спрели дейността временно.

5

Иво

преди 4 години

Сега е моментът пишман бизнеса да фалира! Добрите фирми ще изберат кадърните и можещи а за некадърниците ще останат некадърниците !

4

Ех Едно и също

преди 4 години

все за Германия да слушаме, а не е ли още по-добре Испания и плащане 70% от заплата и възможност за поемане на ипотеката и наема от държаватав за срок до 6 месеца??. Но в Бойкостан заем и на борста за жълти стотинки!!!!

3

Ss

преди 4 години

Абе тез защо само каквото им отърва сравняват с Германия?

2

Анонимен

преди 4 години

А асоциацията предложи ли и немските данъци и такси? Или можем само да искаме, без да даваме? С едни от най-ниските данъци сме в европейския съюз и все на държавата чакаме.

1

Анонимен

преди 4 години

Германия има право да печати пари и може да си прави с тях каквото прецени. Ако не беше истерията с "чакалнята на еврото", сега щяхме да сме там и да ползваме от напечатаното.Не че ще даде някакъв ефект това върху спасяването на икономиката, но поне ще разпредели във времето агонията на трудещите се. Нещо подобно на плановото заразяване, за да не се натоварва излишно системата.