26

Анонимен

преди 4 години

Пак ще променят работното време на зоните. Вече го правят всяка година. А колко струва това? Подмяната на всички табели ще излезе над милион по цените на наетите от Общината фирми. Само за подръжка на маркировката,колчетата и знаците се плаща над 1.5 млн. на година.

25

Начо

преди 4 години

Пред блока си е на собствениците. Общината разчарта някви места, ама с комшията веднага а ги изтрихме и искъртихме табелата за зелена зона. Да видиш как не смеят да се завъртат покрай блока от грацка мобилност. Сега и бариера ша сложим и сме си решили проблема

24

Верка

преди 4 години

Няма зона - Мона. Държим един стар голф да пази място, вечар мъжа ми прибира беемвето на местото, сутрин кат го вади спира голфа напреки да заеме двете места.

23

До 19 ITмениджър

преди 4 години

Живея в Оборище. Изкарваме с жената над един милион лева месечно. Мога да си позволя всичко.....но не мога да си позволя да паркирам пред дома си, понеже разни неуспешни ITмениджъри си тикат трошките под носа ми. Ако общината не реши проблема....аз ще го реша, както аз си знам. Разбра ли ме?

22

Велко

преди 4 години

Ние от блока сме решили проблема. Знаем си колите, сложили сме голям надпис, койт паркира за повече от 30 Мин му се режат гуми. Да видиш как са научиха пришалците и на заобикалят сас 200, ама видеха как такива с нарязани гуми са чудят от де да земат 4 гуми на жанти, че да са изнесат. Без гражданите да заемем нещата в свои раце няма оправия, поне за Лозенец

21

искам

преди 4 години

да видя във всеки район на платена зона за паркиране в София колко броя паркоместа има /общински, за платено паркиране/, колко от тях са платени като служебен абонамент и колко продадени стикера има за паркиране в съответния район, както и броя регистрирани автомобили за района... тогава ще лъсне истината защо не достигат местата и колкото и пари да го направят паркирането пак няма да ви стигат, само че ще плащате по-скъпо за няманете на места...

20

Район Средец

преди 4 години

Не, не желаем синя зона. Искаме закрити паркинги. В моето каре от улици (Г.С.Раковски, Хан Аспарух, Ангел Кънчев, Неофит Рилски) в края на 80-те години имаше проект за построяването на голям подземен паркинг под дворовете на сградите в карето, но дойде демокрацията и не го построиха. Такива проекти за подземни паркинги имаше и за други карета от улици в София. Защо не вземат готовите проекти и не направят стотици общински паркинги само в район Средец?

19

ITмениджър

преди 4 години

Със семейството живеем в Оборище. Две коли имаме със жената. Изкарвам над 15000 лв. месечна заплата. Мога да си позволя всичко.....но не мога да си позволя да паркирам пред дома си, понеже нискообразовани и неуспешни хора си тикат трошките под носа ми. Ако общината не реши проблема....аз ще го реша, като напусна т.н. столица.

18

God

преди 4 години

А в центъра на Белград имат многоетажен платен паркинг с пряк достъп до централната им пешеходна улица. За 1 ден цената е 30 лв. Почасовото паркиране струва колкото при нас. В центъра на София няма нито един подобен паркинг, който да поеме колите от "зоните". Още Софиянски обещаваше, че ще се построи многоетажен обществен паркинг, но само се даваха парцели на мутри за платени паркинги. И сега е така и явно така ще бъде. Трайчо не дава решение, а само осребрява проблема.

17

Геш

преди 4 години

Ходете пеша. Автомобила е за уикенда за по-дълги разстояния. Качил се селио за две преки до магазина, че го мързи и да го видят, че и той кара раздрънкан барутник.

16

Край

преди 4 години

Който няма пари за екологична кола и няма пари да си плаща паркинг - да си купи колело. Направиха ви вело-алеи.Закарайте си колата в Стомана Перник - 300 лв. и си вземете крос от Монтана. Няма да ви мъчат с винетки, зимни гуми, катализатори да им слагате на прегледи да ходите, гражданска отговорност и паркинги. Хем ще сте здрави а не тлъсти от баници и бахури, хем въздуха ще е чист ако ограничете боба с кисело зеле ...

15

Факт

преди 4 години

Защо общината не спрат с рекета за платените зони за паркиране и не видят какво са направили в Западна Европа за паркирането преди да почнат да въвеждат платени зони за паркиране? Стеснени тротоари, за да са паркира от двете страни на улиците, където може, асфалтирани части от бивши зелени площа, където е подходящо за паркоместа, хиляди подземни паркинги, Къде е това в София?

14

Анонимен

преди 4 години

Платените зони за паркиране намалиха рязко парко местата. Допълнително намаление на паркоместата има и заради така наречения служебен абонамент. Решението е просто - премахване на платените зони, вкл. служебния абонамент, и строеж на хиляди подземни о многоетажни паркинги. За София към момента трябва стотици хиляди такива паркоместа в закрити паркинги. Вместо това, общината, демек мафията, ни дере да плащаме з апаркиране, без да има паркоместа за всички.

13

Стар Софиянец

преди 4 години

Роден съм в Центъра на София на 1 минута пеша от площад Славейков. Живял съм в няколко района на София, вкл. и цитирания от някои ж.к.Младост, сега съм пак в Центъра. Много далеч от истината са тези, които смятат Младост, Люлин и т.н. за гета и се мислят за нещо повече само заради това, че живеят в Центъра на София. Навсякъде в София има проблем с паркирането поради погрешната политика на общината след 1989 година. Не са виновни хората от един квартал, че паркират по необходимост в друг квартал

12

Гост

преди 4 години

Ниви цени , нов обхват на синя зона НЕ Е РЕШЕНИЕ на проблема, защото паркоместата са същия брой!! Решинието на проблема за живущите са НОВИ паркинги-на няколко етажа-подземно, надземно. Общината има терени, интерес ще има-дори да предложат на жителите да си закупят паркоместа/гаражи, дори с елзахранване,перспективно за ел.колите след някоя и друга година. Варианти има-публично-частно партньорство, европейски програми и т.н. Но иска много работа. А нашите политици са МЪРЗЕЛИВИ и КРАДЛИВИ..

11

Анонимен

преди 4 години

До ПредприемачНо да не качват винетния стикер на 200лв, че няма да има пари за газ.

10

:-)

преди 4 години

90% от местата си ги ползват местни и 100лв на час да стане, докато годишния стикер е 150лв ще е пълно. Местата са малко - кооперация с 15 апартамента, на улицата 3 места - как да стане?

9

Реалист

преди 4 години

Около 1950 година в Италия осъзнават, че автомобила е за всеки, даже и да е беден и провеждат успешна политика всяко семейство да има кола. В България чак към 1970 година осъзнахме, че автомобила е необходимост, а не лукс. Сега някакви искат да ни върнат 100 години назад в развитието, твърдейки, че автомобила бил лукс и само богатите можели да притежават автомобил. Надявам се, че здравия разум ще надделее и скоро и в България всяко семейство ще има автомобил.

8

Ж.к. Иван Вазов

преди 4 години

Няма да оправи това проблема. Трябва поне половината паркоместа да са запазени приоритетно за собственици на имоти в квартала. Не някой от гетата Младост и Модерно предградие да ни паркира пред жилищата. Всяка жаба да си знае гьола са казали хората

7

Анонимен

преди 4 години

В София има огромен проблем с паркирането, но вместо да го решават, общинарите затрудняват още повече паркирането в София. При това трябва да предвидим, че сега в София личните коли са три пъти по-малко на човек от населението в сравнение с големите градове в Западна Европа и неминуемо ще се увеличават. Сега 45,6% от домакинствата притежавата автомобил, а в Западна Европа обикновено процента е около 80-90%, като често там имат по кола за всеки възрастен в семейството. Изключенията като Виена са