124

Анонимен

преди 4 години

Като ги гледам тия на снимката и националното ми самочувствие се срива до земята.

123

Анонимен

преди 4 години

Най-добре е след пенсиониране всички да изкарат една казарма до 67 години и след това да си гледат старините.

122

Анонимен

преди 4 години

До 140Всичко това е абсолютно необходимо за издигането на националното ни самочувствие! Точно заради него куцаме и няма да се оправим докато не създадем и произведем нещо българско което да е качествено и надежно! Така се полага една основа която ако се развие в павилната посока ще ни носи капитал за бъдеще!

121

Анонимен

преди 4 години

Цитат: "Да бе, направо колкото на IT да ги направят."Идеята да са ударно свръх високи заплатите е, че НАТО принципно държи да харчим 2% от БВП за отбрана. Има два варианта да харчим толкова много пари.1. Да купуваме чужда техника и така губим валутни резерви на България и ставаме по-бедни.2. Да плащаме високи заплати. И от тези две алтернативи определено по-добрата е втората. А като отделна тема армията също има нужда от ИТ специалисти. Германия и САЩ имат кибер войски.

120

До 139

преди 4 години

Такова производство имаше само при цар Борис. Ама няма голямо значение дали е наше или чуждо. Защо да влагаме сума пари за бтр , инженери, техници, тестови модели и др ала-бала глупости. Като можем да си купин лиценз за швейцарската "Piranha"? Те са си свършили работата и техническата и практическата. Ние само трябва да ги изработваме тука за по-евтино. Пък и в България, с тая демографска криза, инженер-ром, няма.

119

Анонимен

преди 4 години

Ако създадем българска военна индустрия, с български изобретения и чисто български патенти нещата с армията ни, както и с държавата ни, ще се оправят! Трябва да създадем качествено, сигурно, модерно и надежно оръжие, да придобием световно реноме и след това нещата сами ще си дойдат на мястото!

118

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 136Произвеждаме бе. АРСЕНАЛ се счупи да произвежда, ама всичко е за износ. 19 000 човека персонал бачкат там. Да не мислиш, че си чоплят д-тата? Дават норми яката. Износа е яко за Африка, Украйна и бившите републики.........Така е но това не е БЪЛГАРСКО оръжие! Цялото производство е с лицензи и поръчки. Българско оръжие трябва да е изобретено и произведено в България! Явно не сме хич велики щом нямаме такова!!!

117

добре е това

преди 4 години

Бива, вместо да мизерствам в София с има-няма 1500лв., половината от които отиват за квартира и за сметки, ще взема да хвърля пагоните и да кандидатствам да стана един редник в някъде из провинцията- хем отговорностите са къде-къде по-малки от на офицера, хем заплатата не е много по-ниска, пък и места се намират кажи-речи във всеки един гарнизон. За какво ми трябваше да ходя да се "блъскам" 5 години в тва военно училище само не знам!

116

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 135Аз не знам що ги пенсионираме на 45, като ние блъскаме до 65? Поне до 50-55 могат да изкарат с песен на уста! Ни на война ходят, ни окопи копаят, ни нещо тежко правят......Тежка е съдбата щом си на хранилката, зъбите се износват, червата се разширяват, ставите се амортизират, номера на дрехите се увеличава, косата окапва заради фуражката.......много тежка съдба!

115

Анонимен

преди 4 години

"едно от първите неща които трябва да създадем е национална военна индустрия която да произвежда българско КАЧЕСТВЕНО и СЪВРЕМЕННО оръжие и боеприпаси за българската армия!"Произвеждаме бе. АРСЕНАЛ се счупи да произвежда, ама всичко е за износ. 19 000 човека персонал бачкат там. Да не мислиш, че си чоплят д-тата? Дават норми яката. Износа е яко за Африка, Украйна и бившите републики...

114

Анонимен

преди 4 години

Аз не знам що ги пенсионираме на 45, като ние блъскаме до 65? Поне до 50-55 могат да изкарат с песен на уста! Ни на война ходят, ни окопи копаят, ни нещо тежко правят...

113

Анонимен

преди 4 години

До 133Аскерът може и да не е умен, НО управниците са умни. Да си видял мистър на отбраната или военнослужащ да е 100 кИла, та и отгоре ?Нали министЪРЪТ го бива да продава български паспорти, за него и тези около него това е черешката на тортата. Дреме му на него за България!!!

112

До Имигранта 116

преди 4 години

Аскерът може и да не е умен, НО управниците са умни. Да си видял мистър на отбраната или военнослужащ да е 100 кИла, та и отгоре ?

111

Анонимен

преди 4 години

Ако искаме армия с реноме едно от първите неща които трябва да създадем е национална военна индустрия която да произвежда българско КАЧЕСТВЕНО и СЪВРЕМЕННО оръжие и боеприпаси за българската армия! Толкова ли няма кадърни български инженери на които да се разчита за това???Елитът от младите хора трябва да бъде привлечен чрез конкурс и възможност на военна кариера с адекватни заплати въз основа на умения и образование, не да бъдат привличани от възможността за ХРАНИЛКА и ЛАПАЧКА!

110

Цар Фердинанд

преди 4 години

За 15 дена е моболизирал цялата армия на България, за първата Балканска война.600 хиляди души. Тези наши главнокомандващи, могат ли да мобилизират 6 хиляди души?

109

Анонимен

преди 4 години

До чичо 126Ако искате да видите патриотизъм вижте парадите в Русия и Китай!Особено жените военни!Това са държави с многобройно население доказали се многократно във войни и боеве! Американската, английската, швейцарската, шведската и изрелската армия са още по-надъхани и патриотично настроени, определено има защо. Кадрите са предимно млади, образовани и допълнително обучени за всичко. При нас в България армията се ръководи от най-простите българи тъй като червените избиха цвета на военните!

108

чичо

преди 4 години

Много ми е болно да гледам как другите армии са добре окомплектовани и са снабдени със съвременни оръжия,а нашата армия все още не може да се превъоръжи.Да не говорим за предателството да купуваш стар модел самолет,па макар и нов,за който знаеш,че още при първия бой ще бъде свален.Но най лошото е че армията ни няма никаква мотивация,ако щете патриотизъм да защитава родината.Ако искате да видите патриотизъм вижте парадите в Русия и Китай!Особено жените военни!

107

Анонимен

преди 4 години

едно време войниците носеха кубинки, а сега са с китайски кецове! да бягат по лесно, сигурно!

106

Анонимен

преди 4 години

Икономика = младите хора остават в България = има деца, има кой да пази държавата, има отбранителна способност. Заеми = бедност, повече емиграция = като станем 4 милиона, който иска ще може да си влезе и няма да има кой да го спре.

105

Анонимен

преди 4 години

В този контекст е по-добре заплатите в Българската армия да са по 2500 лева и нагоре за да може хем НАТО да са доволни, че харчим. Хем парите да се въртят в българската икономика. Защото като има пари ще отиде и ще си купи от местния търговец, ще отиде да се постриже, ще отиде да пие една българска бира и т.н. И от това всички стават по-богати.А от това да вземем заем с който да платим на друга държава самолети, всички ставаме по-бедни. А от това хората емигрират. И без хора какво става?