30

Така е

преди 4 години

Хората дресират кучетата, а котките - хората.

29

Слон

преди 4 години

Слонът и делфинът имат повече мозъчни клетки от нас, но не пишат пиеси и ние поробваме и ядем тях, а не те - нас.

28

Анонимен

преди 4 години

Добро утро, то и при хората е така. Колкото си по умен толкова не подлежиш на дресировка и стаден принцип, я научете нещо котка, тя е интелигентна и се оправя сама. А кучето е просто носи на команди, както и по обикновенните хора. На съседа кучето вие по цял ден щот е много умно......

27

Анонимен

преди 4 години

Колкото повече котки, толкова по-малко плъхове и зарази. Не, че котките и кучетата не разпространяват такива, но те са добри другари на хората и са красиви животни.

26

Не,че ама

преди 4 години

До Анонимен 25Казваш ,че си възпитал кучето. А не обратното.Ами вярно е. По-умен си от него.Няма как по- глупав да възпита по-умен.

25

факт

преди 4 години

А кучетата са по-умни и от кучкарите!

24

Анонимен

преди 4 години

Не съм много сигурен. Имах немска овчарка, беше брутално умно куче,разбирахме се лекота,изпълняваше команди лесно. Сега имам котарак,ангорец див,неподчиняващ се,свонравна, много игрив, все е в нарушение на правилата,иначе когато той си реши е ок.

23

Анонимен

преди 4 години

Заекът е най-доброто животинче.

22

доцент Кирчев

преди 4 години

Студент-задочник на изпит е като немска овчарка - гледа умно и аха да ти каже нещо.

21

Анонимен

преди 4 години

До тТтПризнавам си, не съм гледал нито куче нито котка.Но погледай в тубата клипчета от африка как убиват кучетата(дивите) и как котките (лъвове,леопарди).По-жестоки и брутални ловци и убийци от кучетата няма. Е, не става въпрос за болонки, пудели и чихуата.

20

Анонимен

преди 4 години

Арабите недолюбват кучетата, няма изненада тук, там котките са като богове. Ама да са по-умни едва ли.

19

Анонимен

преди 4 години

Съвсем различни животни са. Малко круши с яблъки се сравняват. Какво означава броя на клетки, митьо пищова има повече мозъчни клетки от кучето, ама не му личи ... Всичко зависи как и за какво ги ползваш. Кучето е социално животно, член на група, котката е обратно ... ловец единак. Едното слуша, балансира и вижда, другото души. Колко мозъчни клетки са необходими,, за да се обработва входящата информация от тези органи, за да сметнем колко остават за мислене.

18

Смърт за ФАЩ

преди 4 години

a на тиквата колко са??

17

тТт

преди 4 години

Като бивш собственик на куче и настоящ на котка съвсем отговорно заявявам, че котката е в пъти по-проста от кучето! ПЪТИ!!! И като усещане, и като учение, и като разбиране! Едиственото, в което котката превъзхожда кучето, е инстикта на брутален ловец и убиец - вероятно оттук има повече неврони в мозъка си спрямо кучето.

16

не,бе

преди 4 години

Трябва да се прави разлика между дресировка и интелигентност на животното !Котките се дресират изключително трудно!Котка , оставена в гората оцелява , кучето - не !

15

Анонимен

преди 4 години

Моята котка всичко разбира само дето не говори.Когато беше земетресението в Перник преди 2-3 години тя предварително скачаше отгоре ми и ми показваше, че трябва да бягаме.Кучето ми е умно по различен начин. Вникакъв случай не е по-глупаво.

14

Анонимен

преди 4 години

А на кое място са българите?

13

Анонимен

преди 4 години

Добър ден ! - това го знам откакто си имам котка.А знаят ли израелските учени ,че котките са по-умни и от хората или ще го научат в далечното бъдеще.

12

Да, бе

преди 4 години

Имам две котки от осем години - дружелюбни, добродушни, глезени, ама да са умни... хайде не. А съм виждал в действие невероятни служебни кучета, които в критични ситуации се справят по-бързо и правилно даже от опитни двукраки професионалисти. Двата животински вида са прекалено различни, за да има смисъл в тези сравнения.

11

Жакуту Столипиново

преди 4 години

До Анонимен 9Ам'чи отдье толкоз думи уа?