100

Анонимен

преди 4 години

Ами като не се мислиш за българин, макар че пишеш на български език, а народът ти е природно агресивен и войнолюбив, що чиниш в него, бе човек? Отиваш си у вас при Ердо, там е много хубаво, и не се занимаваш повече с лоши чужди народи. Айде краченца, много щастие ти пожелавам.

99

E.T.

преди 4 години

Веждито е по-българин от много други. Не се срамува от България, както правят много уж българи. А скандалът трябва да бъде изяснен на място в Париж. Наистина в една изложба да сложиш до икона - ятаган , няма смисъл, защото иконата символизира идеята за християнска любов , а ятаганът е оръжие за убиване. Нищо общо нямат.

98

БАН пак над/упе/ни

преди 4 години

Някой да не би да е очаквал нещо друго от БАН?Спомнете си как се опитваха да шикалкавят, когато чуждестранни писачи бяха предприели опит да омаловажат трагедията в Батак при потушаването на Априлското въстание. Не един и двама БАН-аджии страхливо правеха реверанс към историята ни (имало е клане), но същевременно с д/пеха и пред наглите чужденци - "може би и те имат право от някаква необичайна гледна точка, за каквато ние не сме се сетили"!

97

Анонимен

преди 4 години

Пределно ясно ми е, че българите са природно агресивен и военнолюбив народ и биха искали отново да нападнат съседите си за да ревизират Ньой, но има един малък проблем. Всички ваши съседи имат много по-силни армии и при евентуална война от България ще остане само Шоплъка и може би Пловдив.

96

Анонимен

преди 4 години

Ако сталин е искал заличаване на България е щял да го направи и никой нищо нямаше да му каже, точно както заличи Прусия, а Кьонигсберг сега се нарича Калининград. През Втората световна война България излиза с териториално разширение от 7000km2, но на каква цена? Бомбардирани сте безмилостно от англосаксонците. Червената армия минава дунава и налага комунизъм за 45 години години, избити са много хора от народния съд. България е окупирана. Това не е победа, а трета национална катастрофа.

95

Язваджиев

преди 4 години

През 1921 г. Гърция организира провокация на границата при Петрич. Основната цел е да се откъсне от БГ територия за заселване на прогонени те от Анадола гърци. Граничния отряд и четите на ВМРО задържат Гръцката армия 2 дни, после идва редовна армия и гърците са отблъснати. Намесва се ОН, гърците са признати за победени и са им наложени репарации.2св. Война независимо какво пише за БГ си е печалба. Ние излизаме с териториално разширение. Това не е загуба. А, Сталин е искал заличаване на БГ.

94

Българин

преди 4 години

Ами ние сме творели и без нищо и без държава, а турците само крадете и паразитирате. Даже и елитните ви войски са били откраднати деца от България и Албания. Ние ще се вдигнем и съвземем и ще ни има, защото ние сме българи от повече от 14 века не само тук а и по старите територии, а вие сте турци от 1 век преди това сте били 5 века *** опа османци и това е. Скоро ще ви видим с този лидер типичен османец начело. *** в Мордор

93

Анонимен

преди 4 години

До ЯзваджиевПрез втората световна война официално пише черно на бяло, че сте със статут на загубила страна. Незнам какво точно печелите през 1921г. при положение, че днешна беломорска тракия е в Гърция. Единствената ви териториална придобивка в периода 1913г.-1945г. е Южна Добруджа защото Сталин реши да ви я остави.

92

Анонимен

преди 4 години

До ЯзваджиевРазкажи какво стана след това. България в миг на лудост реши вероломно да нападне съседите си. Месец по-късно молеше за мир, а османците си върнаха източна тракия.

91

Язваджиев

преди 4 години

Войните на България.1. 1876 г. Възстание + Рускотурска война. Печелим държавност. Печелим. 2. 1885 г. Сръбско - Българска война. Печелим.3. 1912 г. Балканска война. Печелим. 4. 1913 г. 2 Балканска война. Губим. 5. 1915 г. - 1919 г. 1св. Война. Губим.6. 1921 г. Гръцко - Българска война. Печелим.7. 1941 г. - 1945 г. 2св. Война. Признава се участие в разгрома на нацизма и БГ си запазва Южна Добруджа. Печелим.

90

Исмаил

преди 4 години

може да говорим за насилствена християнизация(убити 52 рода боляри при покръстването) ,ама са глупости да говорим за насилствена ислямизация... За 500г ако имаше насилствена ислямизация то щеше ли да има християни ? Щеше ли да има църкви и точно по времето на османско владичество са строени най-много църкви.

89

Язваджиев

преди 4 години

И още нещо. През 1912 г. БГ беше 4,5 милиона а Османската империя 35 милиона. Това не попречи Империята да моли за милост и за мир довчерашната си провинция. Но сега се почете от нас. 1989 г. Нашата икономика беше 27ма в света а сега е под 50то място. Така, че днешната ситуация си е за днес. Утре не се знае. Още има да учите. Той Ердоган ще ви оправи. .

88

Анонимен

преди 4 години

До ЯзваджиевНе турците са най-бедната страна в Европа. Сърбите само преди 20 години водиха войни и пак са пред вас. Откъдето и да се погледне сте провал. След 100г. ще се говори за България в минало време. И не сте загубили две войни, а три. Втора балканска, първа световна и втора световна. Три поредни войни. Абсолютни лузъри и немски пионки, както тогава така и сега.

87

Язваджиев

преди 4 години

Историята ни не е провал. Спечелихме 4 войни и загубихме 2. Това ни научи, че не може да се воюва срещу целия свят. Ние си взехме поука но Сърбите например не. А турците тепърва ще има да учат този урок. Но по всичко личи, че няма да могат да се възползват от наученото.

86

Анонимен

преди 4 години

Генетичните тестове поевтиняха за 100.Нямам нужда от генетични тестове за да знам кой съм и какъв съм. Тебе те разбирам, нормално е да имаш съмнения след като толкова хора са минали и са си хвърлили семето в майчината ти нива.

85

Анонимен

преди 4 години

До Анонимно 99Не е лошо да си извадиш ръката от контакта

84

Анонимен

преди 4 години

До Язваджиев"незнам какво можем или не, но сме тук"Не за дълго. Вече сте под 7 милиона, от тях като извадим 1 милион роми, 600 000 турци и още толкова пенсионери незнам дали имате 4 милиона. Природата си знае работата. Българите са загубили всички войни в новата си история и сега граничат със свои земи. Като вечно се дупите на немските лузъри е така. Прави са били англосаксонците, не е трябвало да се отделяте от Османия. Новата ви история е пълен провал, подобно на старата.

83

Язваджиев

преди 4 години

На турчеещия се елемент дето се опитва да пише тук, пак ще му кажа.Генетичните тестове поевтиняха за 100 лева ще те тестват и ще ти кажат какъв си по майчина и по бащина линия, чак до питекантропа от който си еволюирал. Направи го и после обяснявай кой, кой е и къмКой народ принадлежи.

82

Щерева

преди 4 години

Еми като няма с какво нормално да се похвали турция ще се хвали с български икони?

81

Анонимен

преди 4 години

Не само в турция Ами където и да отида ми викат йес сър, плийз сър, сигурно и ти си ми отварял някоя порта услужливо и си чакал чинно за дребен бакшиш