80

Анонимен

преди 4 години

От къде може да се знае с какво са обути хората.Заглавието е подвеждащо и манипулиращо.Никой дори и през летните и горещи месеци не ходи в планината с маратонки и гуминетки.Вие още малко ще ги изкарате хората че са тръгнали и по джапанки.

79

Ludoto Lenche

преди 4 години

...samo si poglednete zaglavieto !!!

78

Анонимен

преди 4 години

И в момента вятърът по билото е такъв, че хеликоптер не може да се вдигне.

77

38373

преди 4 години

Това са безотговорни и самонадеяни прояви. Не пиемам по такива поводи спасителите да рискуат здравето и живота си. Дори през лятото в планината е възможно да връхлети внезапна буря, та какво остава за февруари! Съчувствам на майката и се моля да стане чудо и двамата да са живи, здрави и читави. даа ъде!

76

СТАР ПЛАНИНАР

преди 4 години

Че ПСС трябва да има поне два хеликоптера няма спор, но в случая полза от тях нямаше да има. Телата на клетниците са вероятно затрупани под много сняг и от въздуха няма да се виждат. Куче може да ги намери ако го доведат сравнително близо и ако вятърът не отнася миризмата. Много ми е тъжно да пиша такива неща, но това са реалностите. С планината шега не бива, жалко за хората и най-вече за детето...

75

до 74

преди 4 години

В планинарския форум има дискусия. Хижари и планинари са ги виждали и са говорили с тях, това с маратонките е лъжа. Цялата информация, която планинарите са имали, е дадена на ПСС.

74

Анонимен

преди 4 години

Хеликоптер-добре, а летателното време кой ще го плаща ти ли? Щото аз не искам да плащам масрафа на някакъв невменяем баща, който си е помъкнал детето посреднощ по гуменки в бурята в Балкана. Нека има хеликоптери, но да има и планинска застраховка, както е в нормалните държави. Ако имат, плаща застрахователя, ако нямат-семейството внася парите и хеликоптерът излита. Не може умните да плащат масрафа за идиотщината на глупавите.

73

Анонимен

преди 4 години

А бе как един журналист не повдигна въпроса за липсата на спасителни хеликоптери? Ми за БГ стигат точно три. Българоубийците управляващи харчат пари за безумни неща, но за това няма. Единствената държава сме без такива. Бойко се обадил на кмета на Калофер, че ще помогне с квото може. Наглост. Сега хора доброволци и планински спасители рискуват живота си... нямам думи. Наглост и безочие!!!

72

Анонимен

преди 4 години

Кои са тези хора? Ти това откъде го научи?

71

Анонимен

преди 4 години

Това е журналистическа лъжа! Хора, които са ги видели и са били с тях казват, че това с маратонките изобщо не е вярно.

70

Анонимен

преди 4 години

Кандидатирали са се за награда "Дарвин" и са заложили на сигурното. Много е вероятно да успеят да спечелят наградата.

69

СТАР ПЛАНИНАР

преди 4 години

Има три върха в България, които зиме са много опасни за неопитни (а не рядко и за опитни, но самонадеяни) планинари. Това Ботев, Вежен и Вихрен. Не бих препоръчал на никого, който няма дългогодишен опит и не ги е катерил лете да се опитва, Трябва да се подбере и времеви прозорец с високо налягане, когато времето е слънчево и вятърът е по-слаб. Добрата екипировка е задължителна естествено. Добре е освен зареден телефон да имаме и радиостанция и да сме предупредили близките за маршрута си.

68

Анонимен

преди 4 години

С планината и морето човек не се еб*ва, защото го застига естествения подбор. Съжалявам, но вр. Ботев е един от по-сериозните върхове в България, да тръгнеш с маратонки и то зимата означава, че си неспасяемо луд и активно си търсиш белята.

67

Анонимен

преди 4 години

за съжаление ще търсят умрели. какво е виновно 17 г.то?

66

Анонимен

преди 4 години

По маратонки?Ако бяха с джапанки, всичко щеше да е ОК.

65

Аз

преди 4 години

До Анонимен 48 : Айнщайн го е казал, че :"Безкрайни са само Вселената и човешката глупост !"

64

1

преди 4 години

До Евала,бегай при кмета на Симитли,че те оправи веднага.

63

1

преди 4 години

от Брюксел ръководи спасителната акция,нашето слънце,и след това,спасих ги АЗ.

62

Аз

преди 4 години

До въйй : Бе ти, ако искаш и ски карай по маратонки, ама като осакатееш или те прибере без време Господ - друг няма да е виновен. Дръжте се с респект към планината....кой вземе да се бъзика, после го търсят !

61

въйй

преди 4 години

Бойко е виновен задето не е пратил снегорините там.То човек вече и с маратонки не може да излезе.