230

Анонимен

преди 4 години

Никой не ви е замъкнал насила там. Като не ви устройват условията - свят широк. Цяла Европа е отворена за вас, а България също е вариант

229

Анонимен

преди 4 години

Ами като тръгват без език ще е така. Ще ги лъжат и българи и турци, а те дори не могат да се оплачат.

228

Anonim

преди 4 години

Какви глупости пишете бе хора??Моя позната плаща 800? студен наем за едностаен, доста приличен, в центъра на Мюнхен!!!

227

Анонимен

преди 4 години

Ето ви калкулатора за Германски заплати за 2020. Всеки може да изчисли бруто и нето заплата. brutto-netto-rechner.info/gehalt/gross_net_calculator_germany.php

226

Анонимен

преди 4 години

До wien 212Често се бърка брурто с нето заплата. При 11,000 евро месечна заплата нето получаваш 6000 евро ако си неженен и без деца. Тоест 5000 евро са данъци и осигуровки. Ако си женен ин жена ти не работи ще получиш към 6700 евро. Държавата великодушно ти отпъска 700 евро да я храниш и обличаш. Така че хирурзите които вземат 6000 евро нбето всъщност вземат 10-11 хиляди бруто. Сметката излиза - парите ги няма.

225

Анонимен

преди 4 години

До 225Поне хирата не мрът от глад по улиците кат у беге.

224

Prusaka

преди 4 години

И аз така като колегата Bavarec, не всеки може да е като нас:-алфа мъжкар-номад-Си-И-О-Лидер-Мениджър-Фитнес-Спортна Кола-Германия-Секс с малки момиченца-Визионер-500 000 еврака на седмица-Терминал 2-Пилот-Частна яхта-ЛибертарианецА вие си стойте в Тикволандия

223

Анонимен

преди 4 години

От 228О забравих - може и просто родната беге злобичка към успешите да е ...

222

Анонимен

преди 4 години

До 223Не разбирам, защо толкова минуси ... явно някой е хейтнал и спали от фейк айпита ...

221

Анонимен

преди 4 години

Това се нарича измама. В Германия, нямаш право да отдаваш жилище (забележете коя дума използвам) под наем, без да са осигурени санитарен възел, кухненски бокс, както и да не бъдат покрити редица хигиенни изисквания, како и такива за пожарна безопасност.Един вид - жилище без акт 16. Разбира се - можеш! Както можеш и да караш пиян като кирка на чарвено, ама ако те хванат - тежко ти и горко.Поуката - оплаквайте се от такива, като сте в Германия - работи!

220

Демонократ

преди 4 години

Путинов фейк е статията!!Кой нормален би избягал от проспериращата Тикволандия ,за да скотува в Германистан???

219

Анонимен

преди 4 години

Германия е един балон който ще се спука.Безбожни цени на имотите! И какво получаваш?Един бетон в една държава с отвратителен климат. Мъгли, дъждове, липса на слънце и около теб само забързани бачкатори! Тоест плащаш луди пари да се намираш в трудовият лагер на ЕС.

218

До бавареца

преди 4 години

Жалко че си в Германия и нищо от тяхната култура не си приел.Освен ако не си турчин или кюрд , тогава е нормално поведението ти.

217

Bavareca

преди 4 години

И в блиц писах, и тук ще пиша - не всеки е специалист като мен и да взима 130-140К? на година (това са към 7К? еврака на месец чисто). Не си спомням кога съм гледал цени на нещо. Утре отивам и си купувам новата А-класа кеш. Обиколих половината свят. В българия щях да взимам 5-6К лева сигурно, ама защо? Да си късам нервите и да работя с ***. Не мерси. Живея в Мюнхем, плащам 1500? наем за 80 квадрата. На 30 съм. Работа колкото искаш - малко немски и някаква квалификация и 2,5К? нето на месец.

216

Предатель

преди 4 години

До 212 Алоу, математика, за данъци чувал ли си, ами осигуровки, при заплата 140000 евро данъците са поне 50000. Освен това човекът каза че е на ръководна длъжност. Вместо да гледаш на хората в паницата отвори някой сайт за работа, ако владееш някой и друг език освен българския. Аман от сървени философи.

215

Анонимен

преди 4 години

Мюнхен не е евтин град тука говорим не за Германия а за Мюнхен, но работа в Мюнхен за 1200-1500 Евро ще ме извинявате ама това е глупаво.Заплатите в Мюнхен са много нагоре.

214

еМИГРАНТ

преди 4 години

До Кандидат емигрантЕдинствените които ще ти поискат лична карта или документ за самоличност са полицаите и то ако си взривил половината квартал. А тогава дали искаш или не ще те третират само по един начин - като престъпник.Освен ако не се каниш да търчиш из града и да показваш личната си карта на всеки срещнат.Научи езика.Перфектно.Говоримо и писмено.Проучи по интернет града в който искаш да отидеш.Вземи си малко кеш за първоначално.Подготви дипломите си.И няма да имаш проблеми.ГАРАНЦИЯ.

213

На всекиму според...

преди 4 години

Докато уважаемия читател рони сълзи по трагичната участ на тия клети хорица живеещи в "мухлясало мазе" неволно пропуска ПОДРОБНОСТИТЕ. А те са че тези "трагедии" се случват ОСНОВНО с българи :1. НЕЗНАЕЩИ немски език... 2. без абсолютно НИКАКВА квалификация .... 3. Слугуващи, по навик сигурно на хитър българин, турчин, сърбин ... НЕСПОСОБНИ да контактуват с местните власти, неспособни да си извадят нужните документи и да си намерят добра квартира , неспособни сами да си намерят работа ...

212

Кандидат емигрант

преди 4 години

Не знам как третират нас българите в скандинавските държави ако ни видят личната карта откъде идваме? Някой ще ми каже ли?

211

Анонимен

преди 4 години

Информацията в статията е вярна но , не са описани подробности. Леглото в Германия е 350-450 евро. Тоест ако в стаята са 2-*** или 3-*** човека които, не са семейство а, всеки си е отделен бачкатор то тогава се плаща на човек, на легло. В този случай цената е ок. Ако е само 1 човек в стаята ще е 400-500 евро наемът. Аз бях с един румънец в една мизерна стаичка с общо wc и плащахме по 350. 700 стаята (20 кв.м). Сега съм в 4-стаен и плащам 900.Това е!