285

Х

преди 4 години

Много е зле ситуацията...

284

славянин

преди 4 години

Така е в ''просперираща'' евроатлантическа България и все ''по-добре'' ще става!

283

МУНЧО

преди 4 години

Малко размисли....викаш лекар за домашно посещение- 2-3 лева такса, викаш електротехник- 20 лева такса идване и 20 лева такса " Установяване на проблема", тоест кой котлон на печката ти не работи, като че ли не го знаеш....А, и спешната помощ е безплатна!

282

Относно отношението2

преди 4 години

Когато има такива хора какво отношение очакваш? А за тъпите въпроси които получават да не започваме даже. Та така бабите на опашка пред аптеката да си купят поредното билково "лекарство" и да чоплят семки.

281

Относно отношението

преди 4 години

Лекарите работят за парите на касиери. Идват хора без грам здравно образование и култура.И сега трябва да им оправяш бъркотиите. Един не си доизпил антибиотиците. Друг чакал месец за подутина, трети ще получи гастрит или киселини, четвърти идва защото детето им кихнало... и така цял ден. А за специализираните пътеки още по-зле. А спешна помощ е бойно поле. Защото на някой баба и е паднало кръвното от гледане на турски сериали. Викат спешното, триажа едвам измътва зелен код. И после къде е 112.

280

Ми то

преди 4 години

До АнонименКато те стегне болката, забравяш за омразата си към източноевропейците.

279

Име

преди 4 години

Зад всеки протест трябва да застава цялото общество. Когато в Гърция скочи един, скачат всички зад него. И разбира се, че лекарите ни заслужават уважение - това е тежка и отговорна работа. Знаете ли какво казват японците за своя успех? Най-високо се почита лекарят и учителят, точка по въпроса! От тях зависи да пазят едно общество здраво физически и духовно. Защо у нас и двете се превърнаха в бизнес, всеки си позволява да ги плюе и да изисква от тях и какви са резултатите?

278

Анонимен

преди 4 години

До 316 Стоян - Комунизмът остави предприятия, които общо струваха към 150 милиарда долара. Ако сравним дълговете с тези на Гърция - към 400 милларда евро - нашите бяха едни смешни и нищожни дългове. В момента българската държава има тройно по-големи дългове оттогава. Виновни са Горбачов и Елцин,които не договориха със запада финансови компенсации за отстъпките,които направиха. В хаоса, който те предизвикаха ние загубихме пазарите на нашите стоки и т.н.

277

Анонимен

преди 4 години

Какво беше планът Ран - ако искате да ви дадем няколко милиарда , за да си стабилизирате финансиите на държавата ви, трябва да допуснете западните фирми да изкупят най-големите ви предприятия, банки, концесии и т.н. Така за всеки долар помощ за вас, ние ще си върнем 3-4 долара печалба за нас. Пито-платено, защото няма безплатен обяд

276

Анонимен

преди 4 години

Не мислете, че като идете в западноевропейска държава, там всички ще са благосклоно настроени към вас. Защото там настроенията и недоволството от големия приток на хора от източна Европа нарастват, особено в страните, в които нещата не вървят достатъчно добре. И когато в администрацията или там където работиш попаднеш на такива, могат да ти свият много мръсни номера. Във Франция е забранено да се дава работа с машини на чужденци. За чужденците - работата, която французите не я щат

275

Анонимен

преди 4 години

До ГотинЛекарите са търговци. Те работят за пари. Ти благотворително ли работиш? За без пари, ей така, от алтруизъм и защото си добър човек? Нещо не ми се вярва.Проблемът не е манталитета на лекарите, а манталитета на българското общество като цяло. Отивате за килограм сирене и нямате проблем да платите 20 лв. за качествено такова. Кой знае защо обаче, за медицински услуги не ви се плаща. Прочетете Хипократовата клетва, която цитирате като двойкари - там никъде не пише "работи без пари".

274

Ивелин Иванов

преди 4 години

Няма стигане с доходите на запад, правителството спешно трябва да обърне внимание на медиците или скоро никой няма да остане тук.

273

Анонимен

преди 4 години

До човекДжипитата взимат по 2 лв. месечно на глава за всеки пациент, който се числи към тях. Ставаш джипи в малко населено място - район с няколко села и общо население 5000 души - 10 хил. лв. Други лекари, които правят огромни пари покрай феномена "избор на екип":- хирурзи;- акушер-гинеколози.Лекари, които по принцип изкарват много пари: - шефове на болници, които точат касата с фалшиви пътеки и несъществуващи пациенти;- частни практики, които не декларират доходи.

272

Анонимен

преди 4 години

318 Акцент изчезва стига да седнеш и да се потрудиш. Външен вид не е проблем за повечето държави извън хомогенните от друга раса.И дори там,ако им научиш езика не им пука. А специално за Европа култура и ценности те са еднакви. Не говорим да ходиш в Саудитска арабия или друга подобна държава. Повърхностни неща са.

271

До 313

преди 4 години

Това ти го продават точно тия които искат да те вкарат като внос за да не се налагада плащат по-големи заплати на местните. Чужденец си заради акцент, външен вид,култура и ценности. Не може човек над 15 години просто да отиде някъде и да стане местен. Оставаш си чужденец цял живот.

270

човек

преди 4 години

До: номер 309 (Енгелс)Изрази се малко по-детайлно, какво точно искаш да кажеш?Защото коментара ти може да бъде тълкуван по най-различни начини.Пиша, защото е интересен. Енгелс е живял в Англия, както и Карл Маркс, който е евреин.Куриозното при тях е факта, че социалистическите идеи на Маркс и Енгелс де факто победиха в най-развитите държави, тоест западните (точно според учението), а не във феодална изостанала Русия.Виж една Швеция - всичко им е безплатно! Наистина!

269

Стоян

преди 4 години

До Един от СеверозападаКъв план Ран-ът ?? Комунизма остави ужасяваща бедност и разруха .Ограбено население , имотите ,земите му и дългове на държавата за милиарди. Планът Ранът му бил виновен - глупчо !

268

Анонимен

преди 4 години

314Държава изостанала с по 40-50 години изведнъж се хвърля в конкуренция със запада който не е спирал, и губи.

267

Стоян

преди 4 години

Последствията от унищожението на България от комунизма са потресаващи !

266

Анонимен

преди 4 години

311Чужденец си само ако искаш.