32

Сата НАТО

преди 4 години

Поръчката за "осъвременяването" по-скоро идва от някое руско НПО, натоварено със задачата да скарват българите в Свободна България. Например това е напълно в стила на идьоти като Волен Сидеров, Иво Христов или модерния сега психопат Костадин Костадинов.

31

То комично

преди 4 години

Издателство "Византия"... Мехти Мелидов от дирекция Министерството на културата... къде стигнахме?

30

Картофчо

преди 4 години

Трябва максималното възможно наказание да бъде наложено! Това е гавра с национален паметник на културата и поругаване на българската народност!

29

Сата НАТО

преди 4 години

В "Под игото" изобщо няма старобългарски думи. Има турцизми, които са обяснени под линия и не са толкова много. Българският език си е бил на 99% като сегашния.

28

Бг робство

преди 4 години

Някои хора докато се занимават с глупости народа емигрира,икономиката боксува,здравеопазването фалира.След 20 години се очертава в тази дива пустош да останат само пенсионерите и индианците.

27

Анонимен

преди 4 години

Българите стигнахме дъното.Имаше един филм 451 градуса по Фаренхайт, където горяха книги.Очаква се в България за да няма недоволни и нещастни хора лично вожда да заповяда да изгорят цялата софийска библиотека.

26

Хаха

преди 4 години

Това казвам и аз. Никакъв шанс няма глобата.Всичкото това е кух акционизъм с цел да се задоволят първичните страсти на тези, които се възприемат като патриоти.

25

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 142 лева е глоба.

24

Анонимен

преди 4 години

До ХахаАко издателството заведе дело срещу държавата в евро съда ще спечели.

23

Анонимен

преди 4 години

"е в интервала между 2 и 20 хиляди лева. Актът може да бъде обжалван." ... 2лв, тези сериозни ли са или нещо се бъзикат, хахахахахахаедно кафе няма за 2лв тези глоби от толкова минимално започват, оле майко държаво загубена

22

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 2Не е задължително да са родолюбци.Важното е да издават книги и хората да ги купуват.Пазара трябваше да определи съдбата на книгата а не министерството на културата.

21

Читател

преди 4 години

Както винаги правителството реагира, за да задоволи нечии претенции. Аз,лично съм убеден,че нашите деца не искат архаизми и турцизми. Дайте шанс на съвременните норми. Никой няма да чете Под игото ако е неразбираем. Колкото ходим на църква да слушаме попските непонятни брътвежи.

20

:)

преди 4 години

Следва: Превод на Шекспир с емотикони

19

sss

преди 4 години

"Превод" на "Под игото"?? Що за простотия?? Учениците не разбирали старобългарските думи?? Значи могат да учат и знаят по минимум 1-2 западни езика, а не знаят 20 старобългарски думи??? Как не го е срам този "корифей", който си позволява да коригира таков автор като Вазов.. да си го превежда на английски ама вкъщи!

18

Анонимен

преди 4 години

Актът, ако се обжалва е ясно, че глобата ще падне.

17

Митко 19см

преди 4 години

На коментиращите тук май не им е ясно, че за да има глоба, трябва да има констатирано нарушение по смисъла на някой закон или наредба. Та, кой точно закон е нарушен? Точка, алинея?Авторското право на въпросното произведение отдава е изтекло. Ако река, мога да направя ге.й п0рно на базата на Под Игото. Може да е проява на лош вкус, но затова все още не се наказваме, или?А и по-добре в БГ да не се наказваме за лош вкус, че огромното болшинство българи ще са с наложена перманентна санкция.

16

Смях

преди 4 години

Издателство "Византия" беше глобено....Емблематично!!!Какво друго да очакваш очакваш от византийци?!!!

15

Дедо Гого

преди 4 години

До Анонимен 2 : По-скоро са родо*бци !

14

Аз

преди 4 години

До Анонимен 12 :Името на издателството говори нещо ! Като са толкова отворени, що не издадат "Кама сутра" на "съвременен" български ?!

13

Анонимен

преди 4 години

2 лева глоба ли е?!?!!