41

Ro

преди 4 години

Не знам дали има друга толкова грозна, занемарена и ориенталско мърлява столица в Европа. Чудя се кое ме ужасява повече - главоломното крадене или пълната липса на вкус и естетика. София се превърна в някакъв ур0длив Франкенщайн, където всеки си прави каквото иска, а когато трябва нещо да се свърши - ходи за гъби. Отвратително е и няма да стане по-добре, защото явно сме си такива - аб0ригени.

40

заблуден

преди 4 години

Въпреки многото книги си личи, че нямаме особено висока култура. Стълбовете на новите перголи вече са надраскани с цветни спрейове и облепени с рекламни стикери. Въобще в София една нова плочка да се сложи някъде и след няколко дни вече е одраскана или пък някой си рекламира стоката там.

39

неслучаен минувач

преди 4 години

Има и книжарници, има и библиотека на този площад. Столична библиотека, която май много хора не знаят. Няколко пъти съм влизал там, все е било празно, има повече персонал, отколкото читатели. Нали искате книги, що не влизате в библиотеката? Редките книги ги има и там, много по-достъпни отколкото на баснословни цени от букинистите.

38

Анонимен

преди 4 години

Мястото сега е много по-хубаво без ония типове с кашоните. Оставете го така!

37

случаен минувач

преди 4 години

Площадът и без това не е толкова широк, повече се усеща като разширение на Графа. Трябва да си остане максимално свободен. Не разбирам каква "традиция" и "характерна особеност на града" бяха тия грозни сергии с ръждясали винкели, мръсни тенти, кашони от банани, пълни с отдавна забравени книжки за по левче.

36

Анонимен

преди 4 години

Никога не съм си купувал книга от тия мръсни сергии и никога не бих. Вадят ги от околните мазета, в кашони от банани, където всяка нощ ги лазят плъхове-не благодаря! Книга се купува от книжарница. Там е светло и чисто, можеш да вземеш книгата, да я разгърнеш... Тия със сергиите ги опаковат в някакви найлони..., клошарска работа.

35

Анонимен

преди 4 години

Книги се продават в книжарниците, а такива има в изобилие около пл. Славейков. Мястото сега е чудесно с широкия тротоар, нека не се превръща отново в оня грозен битак, който беше преди.

34

Край

преди 4 години

мястото на книгите е в Книжарниците, а не в кашоните от банани в околните мазета на площад Славейков. Нито пък е хуманно да стоят продавачи при минус 5 градуса на площада.площада никога не е изглеждал по-добре от сега. Колко е кадърна Фандъкова и колко е откраднато при ремонта е друг въпрос.

33

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 32Казва се "НаШмаркт". (Naschmarkt).

32

ikar

преди 4 години

До АнонименАз също ползвам интернет, но без книга не си лягам.

31

Анонимен

преди 4 години

до 31,да във Виена има такива неща. Но...но например Нахсмаркт, който е подобие на Женския Пазар...там във Виена пазара не мирише на морга и...е приятно да си пазаруваш оттам. Като ида на Женския стискам портфейла с две ръце, страшно е, а и постоянно се оглеждам щото подозрителните типове са през метър.

30

Анонимен

преди 4 години

За много знаещите по света има битаци с какво ли не при това в централната част на една столица, като Виена. Туристическа аткрация събираща хиляди. Сергиите на Славейков бяха емблематични!

29

Анонимен

преди 4 години

Чалгата се пренесе върху архитектурата и градоустройството. Така става като властва корупцията, а всички партии са в корупцията. Независимо кой е на власт раздава поръчките на "нашите момчета", които са едни и същи чалгари и по този начин София се превръща в най-кичозната столица и най-ориенталския град в Европа...задминаваме Истанбул по ориенталщина и кич.

28

случаен минувач

преди 4 години

Айде стига с тия гадни сергии! Все едно е битак. Тъкмо сега се поразчисти и заприлича на площад. Да наредим сергии и пред НДК, и пред Народното събрание. Въобще да запълник всички площади и градини в центъра със сергии. Все ще се намерят търговци, който ще продават изгодно долни ***.

27

Гербераст

преди 4 години

Браво на генерал Борисов наричан още способния и дясната му ръка белчинската . Липсват само едни перки на акули, по десет бона парчето.

26

данчо

преди 4 години

Стига с тези битаци.Пазари ,битаци мърсотия.Кой иска да продава книги само в книжарница.

25

Тумор

преди 4 години

Сиво, сиво, сиво

24

LosHo

преди 4 години

Преди няколко месеца гледах по ТВто интервю с двама архитекти на район е Париж. Бяха в София и ги разпитваха как им се струва градската архитектура и улици. Най-много наредиха именно пл. Славейков. Казаха, че тези перголи въобще не се вързват с верикалните линии на сградите около тях. Също така критикуваха избора на плочкини др. елементи !

23

ДО този,,от чужбина4

преди 4 години

Тии на това което виждаш от прозореца си/Филиповци/ в Люлин,чужбина ли му викаш.Учи за матурата и не се мъчи да се правиш на интересен В центъа си е добре не е като при вас

22

днес

преди 4 години

Селата вода нямат и пътища София строй ГЕРБ на поразия излишни неща имат пари,100 км като минеш от града идваш в реалния живот.