85

някой

преди 4 години

До: Глупости (номер 89)Спомнете си само филма "Дами канят" с покойния вече Стефан Данаилов в ролята на инструктор. Там може да се каже, че колкото са виновни инструкторите, толкова са виновни и дамите, които се скъсваха да го ухажват.Но, това в кръга на шегата.Вече бях писал, имах една бивша колежка, която беше свикала трима-четирима мъже монтьори да и сменят гума, като им обясняваше, че гайките се развивали надясно.Че и със самочувствие! Те я питат ако скъсат болтовете какво да правят?

84

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 91Една птичка пролет не прави...

83

Анонимен

преди 4 години

А, не знам. Има приятелка, която работи като международен шофьор на ТИР, ама щом според вас не става за шофьор, като се прибере в България ще и кажа.

82

някой

преди 4 години

Явно има нужда от едно уточнение:Държа да отбележа, че не омаловажавам ролята на хормоните.Наистина, мъжете като цяло са по-силния пол, така е било и така ще бъде.Но не всички качества се определят от тестостерона.Доказано е, противно на очакванията, че жените пилоти на самолети както и астронавти дори, са повече приспособени към условията (натоварване, гравитация, ускорение, безтегловност) от мъжете.И аз се изненадах, защото не очаквах да е така, но това са фактите. Не знам защо.

81

някой

преди 4 години

До: номер 84Ееее, сега няма да правим статистика, това ли искаш?Сигурно броят на мъжете пилоти все още е много по-голям.Но това е разбираемо и не се дължи само на биологичния пол и хормоните.В някои армии, като тези на Израел и Норвегия например, жените са почти същия брой като мъжете, просто защото военната служба е задължителна за всички.Все още мъжете като бройка превъзхождат жените в подводниците, в танковете и други подобни. Но и там служат жени - виждал съм командир на танк жена.

80

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 83 - Е-е, то само с тестостерон няма да стане. Кой знае още колко знайни и незнайни хим.вещества и процеси са намесени. Но иначе процесът на феминизация в Еуропа върви с пълна пара...:)

79

Анонимен

преди 4 години

А сега ще чета коментарите и ще се хиля. :) Веднага ще си проличи, кой се има за голяма карач, а всъщност е гола вода.

78

Анонимен

преди 4 години

Гунчо, от мен да го знаеш, от тия дето пикaт клекнaли има и много пилоти на самолети!Даже от ислямските държави, например от Обединените Арабски Емирства гледах интервю с първата жена пилот на F-16Въъъъ ... дефиницията ти за много, не съвпада с речник вата такава, брато. То сигурно и много умен си, ама ....

77

Анонимен

преди 4 години

До 80Затова давам на момиченцата си тестостерон! 2 пъти над нужното за активен спортист, а са още малки! Ще го направя бееесноте феминацита!

76

Чалгаринин

преди 4 години

ИЗ песен на ГаленаЛъжааа еееНе чуваш ли! Спри се!Лъжа еее

75

Анонимен

преди 4 години

Реалното съотношение на шофьорите според изминатите километри мъже: жени е 100:1. Съотношението на регистрираните шофьори мъже:жени е 2:1От това идва объркването в статията.

74

Анонимен

преди 4 години

Доказано е , че хормонът тестостерон подобрява пространственото ориентиране и математическото мислене. От практиката също е очеизвадно, че жените/с малки изключения/ се ориентират по-лошо в пространството, имат трудности при маневри, тесни участъци, паркиране, оправяне на посоките и т.н. Отчетените статистики в статията не са верни, много жени имат книжки, но не шофират или шофират твърде рядко и доста по-малко км. Но и "способностите" на мъжете са въпрос на биохимия и опит :)

73

Анонимен

преди 4 години

Имам гараж в центъра на голям град много рядко се случва да паркира някой мъж пред гаража обаче жени паркират постоянно държат се нахално,нагло и нахакано когато им направя забележка...на къде отива този Свят не знам...

72

ззз

преди 4 години

Като показвате някаква статистика поне си свършете работата!Има много по-детайлни и по смислени статистики според допълнителни условия.Ето един пример от преди време:Най-опасни на пътя са (класация):1. Сама жена в колата (изключително неочаквана класация и имаше много анализи "защо")2. Група мъже в колата (това бе очаквано)и т.н....и на последно място (т.е. най-безопасно):Жена шофьор с дете в колата

71

някой

преди 4 години

До: номер 75 (Гунчо)Гунчо, от мен да го знаеш, от тия дето пикaт клекнaли има и много пилоти на самолети!Даже от ислямските държави, например от Обединените Арабски Емирства гледах интервю с първата жена пилот на боен изтребител F-16!Трябва да ти кажа, че силно се съмнявам жена, която така добре се ориентира в свръхзвуков полет в небето където трудно можеш да разбереш къде е горе и къде долу, да не може да паркира една кола.Тебе ако те качим на такъв самолет няма да ти стигнат пaмпepcите!

70

до Гунчо

преди 4 години

Правилно за това нямат представители в Формула 1, нежния пол, там трябва постоянство на максимално съсредоточаване , никой няма да хаби луди пари инвестиция и да изчаква периодите на менструацията.

69

до 74

преди 4 години

Искаш да кажеш че не ти се случвало досега мъж да ти отнеме предимството?Кажи го директно така .По ясно ще се разбере какво имаш предвид.

68

Анонимен

преди 4 години

Преди три дена, в "Лагера", една хммм.. "дама" излезе от път без предимство и пресече главния с поне 50 км/ч. Нито намали, нито се огледа. А най-интересното в случая беше, че пътят по който тя се движеше излиза на главния след голям панелен блок и тя има 0 видимост преди да влезе в кръстовището! Можеше да се удари в ТИР или в кола, пълна с деца... По чудо избегнах сблъсъка, защото се движех по главния път. Има и всякакви знаци, но те очевидно не и говореха нищо.

67

някой

преди 4 години

Ами, да, вярно е, че като цяло не може да се направи извод дали има някакви разлики в зависимост от пола.Познавам и мъже и жени шофьори, като цяло и сред единия и сред другия пол има много, ама много лоши шофьори, както и много добри.Моя колежка кара всякакви коли като професионалист, нищо че е жена. Направо не е за вярване но винаги се чувствам спокоен като се возя с нея.Друга, бивша колежка, кара като все едно пещерен човек да го качиш на кола!И най-странното е, че има самочувствие!

66

Анонимен

преди 4 години

А какво казва статистиката за формула 1 - колко жени?"Ние малко бъркаме посоките" и спрях да чета. Статия за ***!