57

крадците си плащат!

преди 4 години

Хора, не четете ли - "Ромски образователен фонд", "Проектът на Министерството на образованието, съвместно с частния ромски фонд от 2016 г." Тия имат частен Ромски фонд и врякат за дискриминация? Това е огромна касичка, която отива на някой в сметката, но не и на ромите. Те си ги ограбват и искат още. И искат още от нас! Право на всеки човек е да има храна, работа, свободно да се разхожда, да чете, учи - стига да не пречи на другите. А тия талибани 6 години са крали от най-бедните и искат още!

56

до 59

преди 4 години

Явно по български език си имал оценка не повече от 3,25!

55

До57

преди 4 години

Вярно беше,но как аз дете на осъден кулак успях да вляза в университета.И да,не влязох право защото всички от моя набор /1966 от Силистра влязоха с някакви параграфи и бяхме под бройки.Но на испита оценката ми бе 5,75по история и 5,25литература.Все пак влязох и успях.Имаше как да влезеш и не ни жалеха-гледаха и знания и успех.Също имаше такива като внучката на Тато но повечето бяхме учили а не като сега.Да завършиш СУ си беше гордост

54

...

преди 4 години

До ...(Продължение) Но на втората или третата година забелязах, че две от моите съученички, една от които беше дъщеря на председател на градския комитет на партията, а другата - дъщеря на т.н. активни борци - също започнаха да получават стипендии - за висок успех. Тъй де, няма да останем след тези, децата и синоветe на хора с нисък доход!

53

...

преди 4 години

До РеалистА аз, когато бях в гимназия с преподаване на чужд език, получавах стипендия за нисък доход - родителите ми бяха на село, забранено беше да се напускат селата освен ако ставаше въпрос за работа в мини, не си спомням имаше ли по онова време национални обекти. Успехът ми средно по всички предмети беше 5.66. Но на втората или третата година забелязах, че две от моите съученички, една от които беше дъщеря на председател на градския комитет на партията, а другата - дъщеря на т.н. активни бо

52

наивници

преди 4 години

И никой ли не разбра къде е уловката? "30 евро на всяко ромско дете, чийто успех в училище е над 3,50". Само, че това е ГОДИШЕН успех. ПО закон е така и никой не го е отменял.

51

Камен

преди 4 години

Обществените и финансовите аспекти настрана, как така 1200 стипендии на 700 деца, от МОН повечето по две ли са ги планирали да вземат?

50

В България

преди 4 години

се плаща само да гласуват за управляващите, без значение, дали е за ток, за вода, помощи за деца .... Това е приликата на управляващите и техните гласоподаватели. Лежат на гърба на българите, които са длъжни да плащат за всички техни нужди. Само че,... българите бягат от България. Българите не раждат деца. Българите не искат да работят без пари на местните "бизнесмени".

49

Отличник

преди 4 години

"200 стипендии на стойност 561 400 евро или по 60 лева на месец на 700 ромчета"...това както и да го смятам - не излиза. Списалия статията хванал ли е 3.50 в училище?

48

Анонимен

преди 4 години

Хората работещи в комисията по дискриминацията са минали западните теории, курсове и обучения. В САЩ и Западна Европа от десетилетия се практикува това групи които някой е счел, че биват дискриминирани негативно, да бъдат дискриминирани позитивно. Основно с квоти. Квоти за черни, за инвалиди, за жени. Миналата година един ден градският транспорт в Берлин беше с 23% по-евтин за жените защото печелели средно 23% по-малко. Нищо, че това е противоконституционно да имаш различни цени по пол.

47

Кога най-после

преди 4 години

ще въведат задължителен данък за родителите на българчетата, заради това, че децата им ползват сградата на училището, седят на столовете там и играят на двора през междучасията?!Хазната трябва да се пълни, за да има повече пари за помощи и бонуси на тези, дето не се интегрират! Каква е причината за това? Ами ние сме причината, не даваме помощи по няколко хиляди лева на калпак месечно, за да ги стимулираме!

46

Аууу, как така?

преди 4 години

Как така няма да им плащат за това, че са благоволили да се мярнат в сградата или в двора на школото? Ако правят това поне веднъж-два пъти седмично, даскалята ще им пишат четворки, за да не дойде родата на ромчетата и да ги напердаши!БХК още ли не се е самосезирал?

45

?!

преди 4 години

Има ли нещо нормално в нашата държава?

44

Баси

преди 4 години

Много ясно че е дискреминация, третокласник да питаш и той ще ти отговори.Чудя се ако се даваха такива стипендии на българския етнос, какъв световен проблем ще ше да излезе.

43

Анонимен

преди 4 години

Щом им плащат за да учат остава учението да започнат да им го водят и за трудов стаж.

42

WTF?????

преди 4 години

След такова АНТИБЪЛГАРСКО и противоконституционално решение на Комисията за защита от дискриминация, тези мишки трябва да бъдат подведени под отговорност и вкарани по затворите. Браво на съдиите, един път да си свършат работата!

41

Анонимен

преди 4 години

Какво им завидяха?30 евро месечно-за цигари ли, за пвц бира ли, за новия диск на Софка и Стораро ли?А за пиратки и бингото?Аааааааа

40

Браво

преди 4 години

Дълбок поклон пред "Сдружение Азбукари" и Върховния административен съд! Трябват българи с топки, за да се спре това фаворитизиране на електората на ГЕРБ.

39

Tordis

преди 4 години

"Комисията обаче реши, че това не дискриминация."Дават се пари по етнически признак + съмнителен образователен критерий предвид положението на цялата образователна система и това не е дискриминация. Прекрасно описва цялото положение в държавата

38

Пипи дългото чорапч

преди 4 години

Турците пък дърпат по следния начин-родителите не се женят,децата на името на ***'ката и след поне 10години имат официален брак.Детето ако е с бащино име минават през съд,сменят името ипак се оправят.Само ние българите имаме име,презиме,фамилия и затова нищо не получаваме.Всичко друго без нас,евреи и арменци взема от държавата.Ние само даваме и плащаме