13

Изненада?

преди 4 години

Че защо да четат? Нали сега с разни Валфдорски педагогика, слънчева педагогика и прочее п. ростотии не било нужно да четат, фоточетяли. Т. е. зяпат книгата, прелистват я бързо и така я 'фотоизчитат'. Питайте ги бавно. азвиващите се от МОН как точно става това, те го одобряват, било 'иновативен' начин на четене. Не е майтап, това е визията на МОН за иновации в образованието. Гащници на валеряни са до един в това министерство

12

Учителю любими...

преди 4 години

До УЧИТЕЛПише се "ОТКЪДЕ". Не "ОТ КЪДЕ"!Никакъв учител не си ти...А ако си - това обяснява защо са ни такива децата.И не се обяснявай, че си бързал и т.н.

11

Чичето

преди 4 години

До АнонименЗа да четеш, не е задължително да купуваш много книги. Едва ли знаеш, но има и такива "заведения", наречени "библиотеки"- вземай книги ичети, колкото искаш - и то безплатно!Въпрос на желание!

10

Абе, айде сега...

преди 4 години

Тоя "институт" е поредното НПО, което се бори за слава и кинти. Ползвали са изследване, което не са поръчали и платили те.Какво значение има дали у вас има библиотека или няма? Едно време във всяка къща имаше библиотека. Ама домакините подбираха книгите по цвят и да са от една поредица, та да се връзват с мебелите...Вече на един таблет можеш да имаш библиотека на български, която и цял тристаен апартамент не може да събере. Чете ли някой е въпросът? Дали на книжен или на дигитален носител.

9

УЧИТЕЛ

преди 4 години

Какво - 1/4 не четат книги? От къде я изкараха тази статистика?То 1/4 от учениците 9ти-12ти клас лошо четат и не разбират съдържанието на прочетеното. Т.е. тези 1/4 са тотал щета, за тях книгата е непотребна както изпушения фас. От останалите 3/4 - половината не са отваряли книга през живота си. А редовно четат не повече от 5-6% от децата. Това е реалността. Учител.

8

Анонимен

преди 4 години

Ако не бяха книгите за Хари Потър, мисля че тази статистика щеше да е много надолу.

7

Чалгоптек

преди 4 години

На мен учителката ми е забранила да чета книги.Каза че ако слушам чалга е едно и също.

6

Анонимен

преди 4 години

Е какво очаквате? В златният век на българската книжнина не е написана нито една българска книга, вие очаквате сега българинът да чете ли.....

5

Анонимен

преди 4 години

Те ако са само 1/4 е добре. Но за жалост ми се струва, че по скоро клони към поне 1/2.

4

Анонимен

преди 4 години

500 книги по 50 лева е 25000 лева за книги, определено не е за джоба на всеки българин.Но ако голяма част от тях са англоезични, актуалните в днешно време сумата лети доста нагоре. На тези които могат да си го позволят, приятно четене.

3

Анонимен

преди 4 години

Колкото повече гламави ученици, толкова повече способни полицаи.

2

Хр

преди 4 години

Намалят и хората дето четат на бг. Тея дет са с езици няма нужда да плащат на преводачите реално, а в Амазон понякога се намкрат бая евтинки книги

1

Анонимен

преди 4 години

Нищо подобно-почти никой не чете книги от учениците.Тези,които го правят са по-скоро изключения.