35

Анонимен

преди 4 години

В БМФ след 2009та решиха да работят с т.нар. кораби за насипни товари(bulk carriers). При тях често се налага да се мият хамбарите в открито море, когато се отива натоварване. Тук не знаем дали е така, но често се пренебрегват задрайването на капаците, люкове, за да е по-лесно на другия ден. Ако рязко се влоши времето се излиза и с риск за хората се затваря всичко, защо не са били осигурени с въжета? 8метра е нещо нормално за Януари на север. Изобщо много въпроси има в случая!Съболезнования!

34

Ленин

преди 4 години

Алах Акбар

33

От бореца

преди 4 години

Горките момчета за един хляб .!.

32

ttyy

преди 4 години

кво ше прайм без спасителни ЖИТЕЛКИ ......?

31

Само

преди 4 години

не разбрах защо ме тrиеш? Обяснявах на умника, дето се е хванал за фамилията на посланичката, че въпросната е родена в София! И аз съчувствам на увредените, но нека и те научат нещо полезно!

30

Реалист

преди 4 години

"И второто - благодаря ви, момчета, че рискувате живота си в тази ужасно трудна и зле заплатена професия"Я па ти, ами да са станали директори в банка? Какво им пречи? Сега ще ревем, че двама безделници, които нямат никаква друга опция в живота, са се удавили неспазвайки елементарни процедури за безопасност. Както са живели, така са и умрели. От безхаберие и глупост.

29

селянин

преди 4 години

ами то с жилетки или без ако не се удавиш веднага хипотермията те уморява за 10-15 мин

28

До 28

преди 4 години

Е, и?

27

Анонимен

преди 4 години

"Тук някакъв, за да не се платели застраховките. Ох, диверсии всякакви! Застраховка не се плаща когато се самоубиеш! Съвсем нормално."Ами именно де! За това става дума! :)

26

Анонимен

преди 4 години

"онези МТО условия и температура на водата, жилетката е безсмислена!"То и алармата на колата в много от случаите е безсмислена, но без нея не ти пускат каското...

25

Анонимен

преди 4 години

Ами, отново някой се е правил на велик. Сигурно не са спазени елементарни правила преди и по време на бурята. Тук някакъв, за да не се платели застраховките. Ох, диверсии всякакви! Застраховка не се плаща когато се самоубиеш! Съвсем нормално.

24

Анонимен

преди 4 години

Да почиват в мир момчетата... Не е лесна работа.

23

Пич

преди 4 години

9м вълни и двамата се разхождат по палубата без да са вързани? Това с жилетките в северно море и на такова вълнение няма голямо значение. Паднат ли зад борда всичко е приключило.

22

нина

преди 4 години

И в най-смелите си сънища не съм си мислила,че един ден ще бъда моряшка съпруга,имам страх от дълбоката вода.Мъжът ми също работи в Северно море и в момента се прибира у дома от смяна.Гледала съм видео от неговия кораб на буря с 6 метрови вълни,не искам и да си представям как е при 9..Стана ми много мъчно за тези момчета,да почиват в мир...:((

21

niki

преди 4 години

То тия жилетки нали са за пуяците и истинските мъже никога не вземат предпазни мерки?

20

До русофила свиневъд

преди 4 години

У нас има фамилии,приличащи на турски но такива дори в Турция няма,а фамилията Шатилови си я има отдавна в Русия,колега. Истериите се лекуват на 4-ти километър: твои съпартийци го казаха!

19

Анонимен

преди 4 години

Кога *** е спазвал техника на безопасност ?

18

Анонимен

преди 4 години

абсолютно престъпление от страна на капитана на кораба! Хора без жилетки се разхождат по време на буря на палубата?!

17

Анонимен

преди 4 години

Ясно е, че 99 на сто от коментиращите тук нямат никаква идея от моряшка професия нито от работата в бмф , камоли от работа с калпав капитан. Обаче са специалисти по коментирането пред компа на топло. Да ви светна - в такъв случай се казват само две неща - Бог да прости момчетата и да помага на близките им. И второто - благодаря ви, момчета, че рискувате живота си в тази ужасно трудна и зле заплатена професия, благодарение на вас световната икономика съществува за благото на всички нас. Точка.

16

Анонимен

преди 4 години

Струва ми се, че никой не вдява, защо се повдига и избутва напред въпроса за жилетките...Ясно е, че не са можели да ги спасят, ясно е че в тези метеоусловия, със ими без жилетки, мометата са можели да оцелеят 20-30 минути...Другаде е заровено кучето - търсят възможности да не изплатят застраховките! За пари става дума, а вие си спорете, колкото искате!