149

До 157 майка на 10кл

преди 4 години

Напротив, това го има от както направиха 12-ти клас (преди ~ 21 години), само че профилирането беше с избирателни предмети в самия 12-ти клас. Сега явно го правят с 2 г. по-рано, но каква файда? Образованието е плачевно, защото всеки си мисли, че за ~ 1000 лв брутна учителска заплата (винаги я обявяват в бруто по медиите, за да изглежда "по-напомпана"), което има-няма е ~ 700 лв децата ще бъдат възпитавани от млади и амбицирани учители възпитаници на "брашляновата лига"...

148

Анонимен

преди 4 години

За 30г. можехме да вземем пример поне от 10 европейски държави. Не е там въпроса. Никой не иска подобно нещо тук. *** народ се управлява най - лесно. Пресен пример - Латинска Америка, където комунизмът остави само глад, мизерия и разруха. Но у нас май е по - зле, защото на българите им харесва да са прости. А онези, на които не им харесваше отдавна вече ги няма!

147

Майка на 10-класник

преди 4 години

Г-жо Хотнишка,Изглежда децата Ви са малки - ако бяха по-големи, щяхте да знаете, че от 2016 г. е в сила новият закон за образованието, където са залегнали същите идеи за профилиране на децата след 10 клас, които и Вие описвате. Проблемът в България е, че никой досега не даде гласност на тези промени. Децата, които сега са в 10 клас в профилирани паралелки, трябва до края на учебната година да изберат профилиращи предмети. Кариерното ориентиране трябва да започне преди 7 клас - това е проблемът.

146

Свидетел

преди 4 години

Драги, бивши обитатели на острова идват тук със семействата си. Записват децата си да учат, а те не могатидъм. Свикнали с агресия и расизъм да решават проблемите.

145

Mockingbird

преди 4 години

зелените, надрусани талибани, които под ръководството на евреите от сектата на "филантропите" търгуващи евреи с новороби от африка, за мулти-култи концерните.. търгуващи с китай!

144

Анонимен

преди 4 години

До 144, неофициално 1/2-та от младото население в България е неграмотно.. въпреки, че се води на училище

143

читател

преди 4 години

Понеже образованието в Англия е много добро, правителството е пълно с такива които са се образовали в Индия, Пакистан, Бангладеж, че и в Ев. парламент имат депутати от този край. А пък за кметове да не говорим, там има още по-голямо разнообразие.

142

обикновен

преди 4 години

На мен пък ми е интересно по какви критерии университет, който е на 118 място в света, е определен за водещ?! И по какво нашето специализирано образование след 7 клас е по-лошо от 'личностното' развити в подобните училища на острова?! И що трябва да е по английски а не по руски или китайски или американски модел?! Англия е една западнала колониална страна, издържаща се на гърба на чужденци, образовани по напълно различна от тяхната необразователна система!

141

НЕГРАМОТНИ

преди 4 години

Звучи добре, но БГ ОБРАЗОВАНИЕТО (изключения са няколкото елитни гимназии и частни училища) в момента е сведено до това да могат учениците да четат, пишат правилно и да могат да осмислят текстовете, които четат. НЕ ВЯРВАТЕ? Вижте контолните на ученици 9-12 клас в няколко провинциални училища и ще разберете за какво говоря. ПЪЛНА НЕГРАМОТНОСТ на повече от половината ученици! Някои дори и на името си правят правописна грешка!

140

Mockingbird

преди 4 години

оке, имате я! ТОТАЛНАТА ВОЙНА, точно така, както я искахте от хитлер! "филантропи"..

139

ha

преди 4 години

Нострадамус още преди много, много години е направил предсказание "Един ден, камилите ще пият вода от Дунав". Е стопаните им дойдоха, сега очакваме и камилите.

138

Mockingbird

преди 4 години

въпросът наистина стана "ишиясен", градил sybil килия... :-))))ако сте чели статията, с изненада ще откриете, sybil, че не става дума за кой-какво е завършил, нито за "успехите" на другарките и другарите от ек, ес и тяхната платена цензура, а как да приемем вярата на джендърите без поканените от тях, черни новороби, които са вкарвани и препродавани нелегално за мулти-култи концерните на "филантропите"? което значи, че др. сачева, меркел, макрон.. немат шанс!

137

Анонимен

преди 4 години

Всички в Англия знаят че от безплатната образователна система излизат мотнтьори и подавачи в супермаркетите. Истинското образование във Великобритания е частно.Да копираме тяхната публична образователна система?!Потърсете "Llliteracy in Britain" в Гугъл. Официално 16% от възрастното население на Великобритания са негамотни. Познавам индиви родени там, завършили 12ти клас и не могат да четат.

136

Mockingbird

преди 4 години

между другото, ако тази Разумна и самостоятелно- мислеща жена, би ни поздравила за нова година, то Аз щях да предпочета нейното поздравление пред кънтящите на кухо фрази на "лидерите", купени от "филантропите". значи открихме, че има два вида образование, което зависи от идеологиите. едното е, което издига тъпанарите на власт, а другото е, което ражда гениите, които плащат данъците на тъпанарите!. Факт!

135

Чичо

преди 4 години

Много добра статия.Браво на авторката.Хората са го измислили.Защо ние пак да откриваме топлата вода.

134

Mockingbird

преди 4 години

"Време е да отсеем житото от плявата.""Време е да възприемем добрите неща от западната образователна система, като не преставаме да стоим непреклонни пред вредни влияния като ювеналната юстиция, *** идеологията и ранното сексуално образование, които се опитват да влизат в българските училища чрез анкети от ЕС, нови програми, учебници и помагала, чрез либералните идеи за възпитание от Европа."Направо в Десятката! Жива и Здрава, Лина! Бог да пази Вас, семейството Ви и Децата ви! Успех!

133

Mockingbird

преди 4 години

симпатична жена (в което не слагам какъвто и да е политически смисъл), от чиито мисли със сигурност има какво да се вземе от "лидерите" без те да я обявят за враг номер едно и най-вече подчинена на путин особа. "Поради елементи, останали от тоталитарното мислене, в политическите среди през изминалата година", "видяхме". следва мнение, което напълно се припокрива съ моето, но бе опровергано от другарката сачева и техната цензура по медиите.

132

Я па я..!

преди 4 години

До Анонимен 130 То и при джипитата е така. Знаят от всичко по малко.

131

Ти да видиш..

преди 4 години

До Учител 122 Здравната система на англичаните си е много добра. Въведе я Костов. В първите 5 години работеше много добре и тогава се появи бялата мафия.

130

Бивш учител

преди 4 години

"Никога не сме имали добра образователна система."Е, тук си в голяма грешка, образователната система, ако се извади идеологията от нея, беше почти перфектна преди "демокрацията". Нещо повече-в началото на 90-те години, Белгия имаше зам. министър, или министър на образованието, не помня точно, от едно Михайловградско, а сега Монтанско село, село Превала, именно с цел да въведе в Белгия система, подобна на нашата, тогава.Тогава, изпити и дипломи не се купуваха, нямаше Калинки.