19

Анонимен

преди 4 години

До ИнженерГосподин Инженер, заплатите в момента са достатъчно високи за българските условия, ако искате да надскочите сянката си по отношение на заплащането е друг въпрос, просто няма как да стане. По изгодно е днес да работиш в България отколкото ниско квалифицирана работа в Германия.

18

Анонимен

преди 4 години

Недостига на кадри ще се задълбочава.Родените в средата на 50-те 60-те и 70-те години като се пенсионират и край с работниците. Тези набори са работещите в Бг. Младите всеки ден се изнасят. Например от 80-ти и 90-ти набор почти всички са навън. А те щяха да са мотора на икономиката след като се пенсионират настоящите работещи. Но без пари и мама на тате не дава. Цените растат а заплати и пенсии са в безтегловно състояние. Добре че си взех Австрииска пенсия че щях да бъркам в кофите за огризки.

17

Анонимен

преди 4 години

Ами оправяме се някак си. На 70 години отново ми се наложи да работя.

16

До Анонимен 8,

преди 4 години

"Когато пишете за недостиг на кадри, пишете конкретно, че става въпрос за Сф, Пловдив, Бургас, защото в провинцията няма недостиг на кадри, има безработица."Това не е вярно. В много други градове се търсят квалифицирани кадри /не секретарки за кафе/ и няма такива. Защото квалифицираните си намериха работа на други места, докато тук им се подиграваха, и сега никой не се кани да се връща обратно. А то няма и защо да се връща. В момента ако човек е здрав и безработен е просто мързелив.

15

Инженер

преди 4 години

Искаме да ни работят за без пари и след това ревем по медиите, че види ли, никой не искал да работи. Това е резултатът от толкова години грабителска приватизация, мутренски бизнеси, холдинги и групировки. Сега дори и някой да предложи добри заплати и условия, пак трудно ще си намери квалифицирани хора, просто защото вече ги няма - нишката на приемствеността е скъсана и трябват много години, докато се изгради ново поколение специалисти.

14

Чиновник

преди 4 години

Частниците разбраха ли вече, че за без пари никой не работи? Когато разберат, тогава може и да си намерят кадри.

13

Анонимен

преди 4 години

таз да не се прай на философ, ми да хваща мотиката.. и на къра де най липсват кадри

12

Анонимен

преди 4 години

Евростат: Българите са с над 40% по-бедни от средния европеец.Според статистиката на Евростат, фактическото индивидуално потребление (ФИП) у нас възлиза на 56% от средното за Европейския съюз. Това ни поставя на последно място по този показател.През 2018 г. БВП на човек от населението, измерен в СПС, е в границите от 51% на последната България до 261% в Люксембург спрямо неговата средна величина в 28-те страни членки на ЕС.

11

Анонимен

преди 4 години

Тези работодатели дето плащат добре и се грижат за служителите си си имат кадри

10

Анонимен

преди 4 години

СРЕДНА РАБОТНА ЗАПЛАТА 5000 ЛВ И НЯМА ДА ИМА НЕДОСТИГ НА КАДРИ !

9

Анонимен

преди 4 години

НЕ!

8

Анонимен

преди 4 години

Когато пишете за недостиг на кадри, пишете конкретно, че става въпрос за Сф, Пловдив, Бургас, защото в провинцията няма недостиг на кадри, има безработица.

7

Анонимен

преди 4 години

Недостиг има на роби.Работници има, но те са алчни и искат, освен да получат работа от "работодателя", да получават и пари от него. Което е много несправедливо.

6

Анонимен

преди 4 години

Докога Бг ще е страната с най- ниски доходи и пенсии?

5

Анонимен

преди 4 години

Работовземателите трябва да дават повече на работниците. При капитализма всичко е пари.

4

Анонимен

преди 4 години

Къде е тоя недостиг? В провинцията няма глад за кадри, има безработица. Не се откриват нови работни места, няма инвестиции, фалират фирми.За размера на заплатите никой не казва ни дума.

3

селянин

преди 4 години

до1като дойде реч за пар се цитират некви проценти

2

вижда се

преди 4 години

Какви нисши, какви пет лева !! Всичко кадърно избяга на запад !!

1

Значи

преди 4 години

Лъжат, мажат, разтягат локуми само и само да не коментират въпроса с ниските заплати.