41

Da

преди 4 години

Да уморихте народа сега болниците празни не ви ли светна лампичката, че хората не искат да се лекуват вече пълно с тарикати доктори и професори които бягат от една болница към друга само за пари.

40

Анонимен

преди 4 години

Симеон, и държавните също. Директорите се назначават от министъра и лично му се отчитат. Даже имат и борд на директорите, в който са хрантутници от министерството. Сети се кво правят там.

39

Симеон

преди 4 години

Частните болници източват и люлеят цялата здравна система.

38

Анонимен

преди 4 години

Да има колкото щат болници. Здравната каса да плаща само на тези, които не формират печалба. Сега и в миналото нашите пари изтичат в Япония чрез токуда, в Турция Аджибадем, Сити клиник. Там собственици освен др. Иво Петров бяха бившия икономист на Света Екатерина по времето на Чирков и собственика на Пилета Градус. За Софиямед и Тиков да не говорим.

37

До коментиращите

преди 4 години

Причината да се затварят болници е, че в сегашната им бройка нито може да имат достатъчно лекрари и персонал, нито адекватна материална база.В Израел има само 40 болници за брой население близо до нашето. Но там всяка една болница е напълно оборудвана на световно ниво и с пълен състав от специалисти и медицински персонал.При нас тези 300 болници, не са никакви болници - с паднали мазилки, кабинети в мазета с течащи покриви(това в Александровска съм го преживял) Преструкторирането е нужно!

36

Неточно заглавие

преди 4 години

"Повече от 120-130 болници в България не са необходими, а в момента са над 300." - Всъщност, иде реч за затварянето на 170-180 болници!

35

Анонимен

преди 4 години

Най добре затворете всички болници ,та дано се наядете

34

Анонимен

преди 4 години

И защо да се затварят болници? По-добре и с осезам моментален ефект ще е да се разтурят ушевите. От осемдесет хиляди, да останат десет хиляди, честни, неподкупни и мотивирани за работа. А не както е сега престъпници на всички нива с три милиарда лева бюджет, като десетината процента честни и доблестни полицаи изнемогват сред гмежта от лентяи.

33

мдаа

преди 4 години

130 болници на 7милиона пациенти прави една болница на 7х.души . Сега са 1 на 3х.души т.е. на всяко село с 3хжители -болница. Няма как всички да получавата добри заплати.Но при такова райониране ще трябва да има евтин и сигурен транспорт за да е достъпна болницата от други населени места.

32

Хаос при герб

преди 4 години

Ха добро утро! Има 28 области о 265 общини, в областен до 3 болници тук таме общински. Защо в софия пазарджик и пловдив има по 40? Защо 80 пр от бюджета на ЗК отива за софия варна и пловдив? До кога тази концентрация, с която се убива България! Частните болници да не са закачени за ЗК а към частните фондове.

31

Хан Тервел

преди 4 години

Съгласен съм да се закрият 2\3 от болниците. Но само ако такива като Генчо, Ненчо и Пенчо бъдат задължени да се лекуват само в държавни болници, докато се оправят...

30

Анонимен

преди 4 години

Закрихте и затрихте от 2007 година около 350 училища Давайте смело напред и закрийте или преобразувайте частните болници.

29

Щерю

преди 4 години

Лекарите ни взимат по минимум 10 000 лв. месечни заплати - и все не им стигат...

28

Анонимен

преди 4 години

"Проф. Генчо Начев: Да се затворят 120-130 болници Това ще доведе до отделяне на повече средства за заплати" Да се затворят, но частните болници. Защото източват НЗОК, а държавните да се ремонтират и инвестира в мед.техника и лекари. Освен това болниците не трябва да бъдат търговски дружества, за да гонят печалби, а заведения, които търсят здравето на хората. Убеден съм, че клиничните пътеки и търговските дружества бяха измислени от политиците за да може частните болници да източват НЗОК.

27

Анонимен

преди 4 години

Абе къде се скри Дебелия бе, от една седмица никакъв го няма. Да не е умрел ?

26

Мдааа

преди 4 години

Не ще генчо пушка, иска автомат.

25

Анонимен

преди 4 години

Знахарите и вещарите трябва да се узаконят, а също на ходжите да им се издаде лиценз за практикуване на нестандартни лечения. Заплащането по закон да се фиксира на "колкото ти е на сърце".

24

Анонимен

преди 4 години

Да се закрият болници е неуместно решение след като се явяват обекти със собствени стопански сметки в които се пресмятат разходи и печалба от дейноста като разходите са ясни дали от реална дейност или изкуствена някаква,а печалбата в този сектор освен от някакви икономии позволени и доказващи с икономическо обоснование в решения с мерки се състои и в това,че болните граждани са излекувани и са здрави да участват в останалите реални сектори от икономиката по места и обекти със стопански сметки.

23

Бостан

преди 4 години

Съгласен! Са закрият всички болници в София, да остане само Пирогов. И работата е опечена!

22

Ванката

преди 4 години

Даже трябва всички да се закрият и да остане са генчо-начевата болница! :)