14

Елемаг

преди 4 години

1-ви принцип на правилния бизнес-"не може все да се печели".Някои банки,кат не им бондосва ,аут и освобождаване на служители.Както е било в други сфери на икономиката в бг.Айде у лево!!!Банките в бг грабят нормалните а пускат кредити на и без това богатите ,а понякога не си ги и търсят.А на сиромаха му съдират кожуха.Никой няма да реве за вас банкери!!!

13

Анонимен

преди 4 години

Павелчо, пиле шарено, можеше да напишеш откака влизат в сила тези такси.От статията не става ясно.

12

зози

преди 4 години

Българските банки от много години пращат преводи (безплатно за тях) по СЕПА за европейските страни, а на клиентите си таксуват такси като за Суифт превод.Като би питаш да дадат СУИФТ справка, мънкат, щото разбира се такава няма, след като превода не е минал през СУИФТ.Това става с картелни договорки и подкупени политици

11

зози

преди 4 години

Ако сте в София и застанете пред т.нар. "Покойника" в градинката на ъгъла Раковски/Гурко, само с един поглед, без да се местите ще видите около себе си следните банкови офиси. Изброявам по посока на часовниковата стрелка:- Уникредит Булбанк (бившата централа на Булбанк)- Д Комерц банк - Райфайзен банк- С Банк- Пощенска банка- Уникредит Булбанк (новият офис в бившето кафене)- ОББ (над ресторант БИАД)Е това за да се издържа, такси са нужни. И картелни споразумения разбира се

10

Анонимен

преди 4 години

Колега, как така печалбата на банките ще е по-малка бе, не говори за война! Човека Бошнаков ти го е казал горе - ще се намерят други начини да се компенсират "големите загуби", т.е. разбирай такси за всичко, щото наште тюфлеци друго не могат да измислят. А то лошото е, че не им се и налага, защото номерата си им минават всеки път и трагичното е, че са законово гарантирани! като с лошите кредити - загубите се прехвърлят като лихва на изрядните платци и ареее - на Нова година пак с бонуси!

9

Анонимен

преди 4 години

Какво загуби ще са им големи на тези кожодери?Просто ще им е по-малка печалбата за сметка на клиента, а съвсем друг е въпроса защо не успяват да печелят по друг начин освен от такси върху неизбежни услуги..

8

зози

преди 4 години

В България има прекалено много банки, с прекалено много луксозни офиси из центровете на градовете. В тези офиси стоят служители (или предимно служителки) които си генерират работа една за друга. Стандартна ситуация е в клона да има 3 *** клиенти и 10 служителки, като максимално 2 служителки се занимават с клиентите, а останалите 8 или гледат строго в тавана или си обясняват една на друга кое копче на клавиатурата трябва да се натисне.

7

Анонимен

преди 4 години

Ползвам Transferwise и преводите със SEPA са ми безплатни отдавна. Ако чаках българските банки да намалят таксите на 30 ли, на 3 лева ли отдавна да съм се разорил. Та не виждам на какво да се радват хората с близки в чужбина и то на 3лв такса.

6

Анонимен

преди 4 години

Е те вече го измислиха, от началото на декември в моята банка вече трети път вдигат таксите за обслужване на сметка, а сега вече има и за теглене на пари! да ти искат пари, за да ти дадат твоите си пари - такова нешо поне нямаше досега!

5

бай ганю

преди 4 години

потока на преводи е най вече в обратната посока - от запад към изток но в случая банките ще измислят други кожодерски номерца за да компенсират тази си загубане стана ясно размера на тази такса дали е фиксиран или зависи от размера на сумата която се превежда останах сусещането че ще бъде максимално 3 до 5 без значение размера на превежданата сума

4

Барселона

преди 4 години

...Защото имат малки печалби за това трябва да компенсират и на гърба на кой....На Нас във всяка ситуация....Има ли оправяне тази Държава...Няма....

3

Вихър

преди 4 години

Какво означава, че с намаляване на таксите за превод ще са на загуба!?В момента банките се ръководят от пишман банкери. Те не организират бизнес процеса така че да печелят от присъщата дейност за една истинска банка. Не могат да оценят правилно риска и затова предпочитат да не кредитират бизнеса, а са се съсредоточили в измислянето и събирането на най различни такси!!! Така си пазят топлото местенце и тлъстите заплати!!!

2

Анонимен

преди 4 години

Цитат: "...влагайте спестяванията си в различни финансови институции. Така възможността да избегнете евентуални рискове е по-голяма, съветват специалисти."*Тичам. Спестените 1000 лева ще ги сложа в 10 банки по 100 лева, нищо, че таксите за обслужване на сметките ще изядат спестяванията му за нула време.

1

Анонимен

преди 4 години

Уау, верно ли. Ползвал съм банкови сметки и карти в няколко страни, само в България има такова животно като месечна такса обслужване от най-големите банки. Най-големите банки в Англия, Германия и Холандия не взимат и цент такса обслужване па ко щеш имай карта повече от 20 години. За 20 години в България ще метнеш 500-1000 лева само за такси обслужване.