197

Анонимен

преди 4 години

Аве парно имат 5% от българите, ако не и по-малко. От край време то е на последно място по начин за отопление. Сменете заглавието Климатикът измести парното на софиянеца, а не на българина

196

До Георги

преди 4 години

Има си технически спецификации на климатиците. Защо се хващаш за китайски, евтини и т.н.? Колкото и да са издръжливи на минусови температури, в България има голяма температурна разлика между температурите през лятото и зимата. Последните зими са топли, но климата е променлив и както миналата зима е била топла, така може следващата зима температурите да паднат под минус 30 градуса.

195

Анонимен

преди 4 години

До хаТи в една стая ли живееш? То и в затвора в една килия е топло :-) и без климатик.

194

До 200 Георги...

преди 4 години

А като стане минус 30 или минус 35 градуса, какво правиш? Аз съм преживял и такива температури през живота си.

193

Анонимен

преди 4 години

Защо Топлофикация е пред фалит с дълг почти милиард а събират от хората високи сметки!

192

Анонимен

преди 4 години

Ще ги питам другата зима като от юли освободят цените на електроенергията!

191

Георги Г.

преди 4 години

До Фалшива новинаКачествен климатик висок клас, работи без проблем и на -25. Тези които дават 600-700 лева за някой китайски *** и после твърдят как на -5 спира да работи си е техен проблем.

190

Анонимен

преди 4 години

Имам и парно и климатици. С климатиците през октомври температурата достигаше до 22 градуса, а сега с парно до 27 градуса, ако го оставя няколко часа на максимум. Сметката за ток ми беше 300 лева, а сега значително по-малко за ток и парно.

189

опетков

преди 4 години

Зиме се отоплявам с климатик, лете се разхлаждам със същия. Жилището ми е санирано, почти не се налага отопление. Сметките ми през зимата показват не повече от 80 лв за отоплението. Нека други се радват на предимствата на газа и парното и да треперят за благоволението на Путин и шмекерите от Овъргаз.

188

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 179--------------------------------Веднага почваш да обиждаш,а.Както съм написал Осака-та съм я сменил вече. Иначе работеше безотказно 15 г.Тогава повечето климатици бяха конвенционални. Инверторните бяха страшно скъпи.И беше китайски.

187

Фалшива новина

преди 4 години

Написаното е очевидно невярно. Парното го използват хората живеещи в блокове, до които достига топло от Топлофикация, а те не са толкова много. По-скоро климатиците изместват другите начини на отопление, но с климатик е трудно да стоплиш къща, която е с много външни стени. Отделно, че има и едно нещо, което винаги се забравя - климатикът работи до определени външни минусови температури, но в последните години нямаше големи студове.

186

Георги Г.

преди 4 години

Преди Мицубиши - та - парно 1000 лева на сезон (преди увеличението миналата година) След мицубишита - 300 лева парно общи части + 200-250 лева изгорен ток на сезон от тях (лесно се проследява като отвориш историята на сметките от последните 3-4 години) Преди климатиците, с парното 21-22 градуса в най - студените дни. Повече не можеше да стане. След климатиците, постоянна температура 24 градуса с хола и 22 в спалните цяла зима.... Парното е много хубаво нещо, стига да не е от Топлофикация София

185

опетков

преди 4 години

До шопендар Заблуждаваш се, газта не е "безотпадно гориво". При горене се отделя СО2 както при въглищата и е еднакво вредно като тях за "глобалното затопляне. Друг е въпросът, че не отделя сажди иули прахови частици. И защо държавата трябва да газифицира "клетите софиянци", след като са най-богати в страната? Аман от авантаджии шопи и друга селяния, висите на врата на целия народ.

184

шопендар

преди 4 години

досега се говори за глоби за забрани,но никой не предложи алтернатива,а алтернативата за бедните е газта,газификацията на София да се проведе от държавата ,а не от мафията,която съдира клиентите си за да ги закачи за газтта.хората не са толкова *** да влачат *** и дърва,,а газта е безотпадно гориво/

183

fsd

преди 4 години

Какво означава "да ми спрат топлото" или "пуснаха топлото"? Думата "отопление" непозната ли ви е?

182

ха

преди 4 години

Имам климатик Тошиба, оригинален японски, рециклиран, 18-ка, разхода на ток при 0 градуса е 200 вата за стая 18 квадрата с изолация.Климатика е хиперинвертор от серията PDR. В стаята е баня, при -10 градуса почти няма падане на мощността и в стаята пак е баня. Разхода на ток за него е около 35 лв. на месец в момента.Хайде сега ми кажете, че на климатик излиза скъпо отоплението, да не говорим , че става и за охлаждане и има куп други екстри- плазма, аспирация и т.н.т.

181

Шиндзо

преди 4 години

Климатика е за свободни хора, парното е за роби на Топлофикация.

180

Анонимен

преди 4 години

климатика е изключително вредно "същество" за човешкото здраве

179

Дзъ

преди 4 години

А най-евтино ще е да си продадем имотите в грозните блокове и да се изселим в някоя карибска държавица и с тези пари да си живеем до 100 години без Топлофикация, без А1, теленор и Виваком, без ЧЕЗ, без мъгла, без Фъндъкова и феодалите от ГЕРБ ... мдаааа

178

Анонимен

преди 4 години

Огромният проблем с парното е че масово се краде от навалицата! Сменят радиатори с такива без разпределител, сменят самият разпределител и други такива изобретения породени от крадливата ганьовска природа. Топлофикация пък направо ограбва с неадекватни сметки за да компенсира тия кражби и неплащането и те така.