65

Анонимен

преди 4 години

"ОТ Голф 2 са произведени сигурно 60-70 милиона бройки.А от ладата колко? 2 милиона дали има?"Volkswagen Golf Mk2 = 6.3 милиона(уикипедия)ВАЗ 2101 = 18.9 милиона(пак уикипедия)Golf 2 was the UK's 12th most popular car with almost 50,000 sales.(source: wikipedia)

64

Преход - коли на ток

преди 4 години

Работниците сглобяващи двигателите с вътрешно горене и агрегатите, свързани с двг-то ще станат все по- излишни.

63

Америка е ...

преди 4 години

Най-великата и добра в технологиите, и иновациите на земята. Телефони, атомни бомби, интернет, компютри, автомати, самолети. Без Америка, модерния свят 20/21 век, нямаше да е такъв какъвто е.

62

Варта

преди 4 години

Ами така е. Преди Стив Джобс да представи Айфона, никой не вярваше че брандове като Нокиа, Блакбъри ще залязат. Цялата смартфон индустрия се преобърна. Сега Елон Мъск представи Сайбъртрак и 300000 си го поръчаха след втория поглед! Големите фирми са стресирани, разбираемо е! Сега ще започне надпревара в електричките. За жалост швабите не са съвсем в час. Ще гледаме Мерцедес само по ретро-парадите ако не се стегнат. Факт.

61

Инж

преди 4 години

До АнонименПроектирам автомобилна електроника за големи компании. Също помагам на клиентите за внедряването й в техните изделия. Мога до утре да обяснявам за заложените слаби места (не пропуски) в електрониката и механиката на десетки модули. Не се гордея с това, нито се срамувам. Върша си работата по зададени изисквания.

60

Анонимен

преди 4 години

До ЕлемагВсичко е оптимизирано за по нисък разход, повече коне от единица обем и тн!Едно време тактовете впръсквания бяха далеч от сегашните. Необходими са подобрения и електроника, механиката се изчерпа около началото на90те на миналия век. Проблеми с електроника никога до сега не съм имал. Никой не иска да кара 2,0 дизел с 50 кс или еквивалентен бензин

59

Koko

преди 4 години

Hundai smaza avtomobilnata industria.Vseki vtori avtomobie e Hundai Tucson v Germania

58

Анонимен

преди 4 години

До ИнжОх, гледам къв си инженер. Ами те се предлагат с различни гаранции Инженере. Един и същи модел може да варира от 2 до 5 или дори 12г. Как изчисляват за всеки отделен автомобил? Карам втори нов личен автомобил, първия го въртях 11г, без никакви ремонти, 2-3 тампона и некви консумативи. Ти какви наблюдения имаш? Или само чутото от комшийката?

57

Елемаг

преди 4 години

Продължавам нататъка:Повечето ДВГ караха над 40 години само с една бобина.Някой двигатели седят по музеите с над милион километра.Няма логично обяснение сега да набият бобина на всяка свещ...Обяснението е да ходиш на диагностика...Като ненормален.Просто за да ти кажат коя бобинка е и да си я плащаш!!!Всички майстори ще ви кажат,че механичните бензинови помпи караха с години.Сега с електрическите само се трошат платките и просто давате пари за цяла СКЪПА помпа.Искате ли да продължавам?

56

БАСИ

преди 4 години

Нищо не залязва, просто си изнасят производството в Турция, Чехия, Словакия и Русия, а в Германия остават само високотехнологичните производства. Това заглавие е малко отклоняванe на вниманието от нашия провал със VW.

55

Циник

преди 4 години

Мерцедес , Ауди , Фолксваген , Порше , БМВ... това е велика част от историята на автомобилостроенето.Новите екофрикове купуващи електрокарчетата на Мъск - не променят нищо.Единствено вярното е , че немските (наистина велики и емблематични ) компании - "проспаха", този съмнителен тренд.В разговор с немски специалист - за сглобяването на електроавтомобил - от 4 работника (при автомобилите с ДВГ) са "необходими"....само един.А и конюнктурата буксува в цял свят!

54

TerribleThunderLizza

преди 4 години

От 30 години карам японски марки, Мерцедес залезе след 2003 година, а ваген и до днес не се справят много добре с интериора.

53

Инж

преди 4 години

Няма технически проблем дизелови и електрически двигатели да работят десетки години. Те и работят в тежките машини - кораби, локомотиви, минно оборудване, лифтове и т.н. Но - целта на колите, дори и най-скъпите, е да изкарат до гаранцията, нито ден или километър повече. Иначе производителя губи пари. Това за съжаление се прави във всички сфери, не само в автомобилостроенето. Свръхпроизводството убива качеството, печалбите са над всичко, и то краткосрочните. Името вече нищо не означава.

52

Елемаг

преди 4 години

69 старите двигатели съм се прибирал с развалена помпа,с развален термостат,с развален датчик температура,просто без парно.Старите фордове като запалеше първо през инсталацията ,псое компа.Сега първо компа ако каже тогава палиш...Давам ти пример,те са безброй 99% от шофьори на коли или тираджии ще ти кажат ,че нововъведенията си на 100% са глупост до глупост.Аз това го пиша с оглед проучване,а не да плямпам като теб.Разпитай хората около теб ,дори стар фиат Пунто,как заради датчик спира на пътя!

51

Елемаг

преди 4 години

Грешите драги.Най-малко части има при утвърдените ДВГ,ама вашите мениджери ви подучиха ,заради печалбите,да напълните колите с платки,датчици и какви ли не глупости?3 коли продължавам да карам без датчик колянов вал.Единственото,което чувам за него е,че кат се развали,пречи да си свършиш работата.Е те толкоз за иновацията в ДВГ!!Лакомията ви съсипа драги Германци.А 70-80-те какви коли правехте само....

50

Анонимен

преди 4 години

Защо имам чувството за дежаву, тези коментари съм ги чел 1:1 в едно друго сайтче на днес, авто-мото или нещо подобно, и коментарите ли взехте да копирате бе жалки охлюви такива

49

До 44

преди 4 години

Средностатистически, в Турция едно турско семейство е с 4,50 души в него. Кюрдите са 6,8.А то не са само етническите турци са 70-75% от населението, а кюрдите към 19%. Останалите са други малцинствата. Мислех че сирийските бежанци раждат малко повече от турците същи.https://en.m.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_TurkeyОтиди на етнически групи и език.

48

Анонимен

преди 4 години

Хората се усетиха, че им набутват двигатели рено в новите мерцедеси, а и Тесла ги обезмисля тези марки всичките.

47

Анонимен

преди 4 години

и з тава подло нешо искаш да ти напълнят крадената статия с комнетари , а да те *** отзат дали искаш

46

Анонимен

преди 4 години

Ама женски полова орган ти дето си на малката снимка горе в дяснона статията даже заглавите не си променила цапнато всичко 1:1 без снимката , означава ли ти това че не знаеш как се копира и поставя снимка