10

Анонимен

преди 4 години

До БирникЪ 4До 1989 учебниците се пишеха от БАН . Днес - от ***, които дори не владеят поне на средно ниво български език и, съдейки по учебниците - и материала, по който пишат.Който не вярва - да сравни примерно един учебник по математика (за средното образование) от 1988 година с такъв от 2018 година. Разликата в качеството е очевадна и, уви - не в полза на съвременния учебник!Ами нали точно това поколение от 1988 в момента е на ръководни позиции, с най-качественото образование от тогава!

9

Анонимен

преди 4 години

До Чичето 3През 1988 година средното ни образование (като качество) беше на трето място в Европа (не в ЕС).........Беше ама само на лозунги! Що червена маса получи "качествени" оценки заради роднини партийци и активни борци против фашизма и капитализма!

8

Е!

преди 4 години

Нали чичовците и лелите от БАН и от университетите (но главно от БАН) трябва да пълнят гушките си с хонорари.И започват едни интриги кой да получи финансиране, чий учебник да бъде предпочетен. За един и същи предмет, за един и същи клас, се предлагат по няколко такива. Всеки намира връзки и печели някакъв конкурс, усвоява едни пари. След няколко години - нови учебници по същия предмет. За да има някаква разлика между учебниците, та да получат паричките, натъпкват учебника с излишни текстове.

7

Пижо

преди 4 години

Е, как точно децата да прилагат на практика натрупаните в училище знания, след като знанията, предлагани им от учебниците нямат приложение в съвременния живот! Тъпчат ги с информация като за енциклопедия Британика, която никога за нищо няма да им послужи, освен ако не намерят някаква много строго специална работа, за което по света си има специализирани училища.

6

Даааа...

преди 4 години

Образнонание?Срив?Хайде бе!

5

Ludoto Lenche

преди 4 години

.nishto mu niamashe na obrazovanieto v Balgaria be id ioti !!! Tova sa rezultatite ot vashite demonokratichni reformi !!! Takovahte maikata na tsialata darjava be demoniokrati !!!

4

БирникЪ

преди 4 години

До 1989 учебниците се пишеха от БАН . Днес - от ***, които дори не владеят поне на средно ниво български език и, съдейки по учебниците - и материала, по който пишат.Който не вярва - да сравни примерно един учебник по математика (за средното образование) от 1988 година с такъв от 2018 година. Разликата в качеството е очевадна и, уви - не в полза на съвременния учебник!

3

Чичето

преди 4 години

През 1988 година средното ни образование (като качество) беше на трето място в Европа (не в ЕС). Толкова ли е трудно да върнем оная учебна система и учебниците (без идеологическите дивотии)? Щом веднъж е работела системата, значи пак може!А сегашната система е, меко казано, идиотска - дори ученикът да е пълен *** с минусови знания, учителят не може да му пише двойка без съгласието на родителите! Хеле пък да го остави на поправителен или да повтаря класа, въпреки че го заслужава 101%!?

2

Анонимен

преди 4 години

Упебниците де пишст от неосвидетелствани автори, да се чудиш как и кой дипломира ***. Не че не сме наясно. Все една категория.

1

Анонимен

преди 4 години

Ами накрая така ги опростете тея учебници, че да са дет се вика за *** и току виж малките безхаберници вземат да се справят. Тоя очилатко да си смени диоптъра и да хвърли едно око в това което всъщност става в учебните заведения и как вместо към дъската се пулят върху айфоните за новите хитове на Гери Никол, Дриско, Фики и т.н. И май не са 10 години ами 30 говорейки за упадъка в образованието и обществото като цяло.