132

Анонимен

преди 4 години

Химичната формула е C2H5OH

131

Цоньо

преди 4 години

До химикаМного добре знам за какво говоря. Пил съм всякакви алкохоли - етилов, пропилов, бутилов, но най-вкусен е метиловия.

130

Анонимен

преди 4 години

До Химика до 134Нещо не се ли бъркаш,метиловия алкохол е силно отровен,а този в напитките е етилов алкохол!Какъв си химик,ако препоръчваш отрова?Това го помня още от средното училище,когато учихме органична химия.

129

Анонимен

преди 4 години

В нашия град има 6 легални ракиджийници, някои с по 2 казана. Работят денонощно. Тръгнах да търся къде да варя ракията. Първият възможен прозорец, който ми дадоха е за 15ти януари. Направете сметка какво количество домашнярка се прави. Нелегалните казани отделно.

128

Химика до 134

преди 4 години

Май не сте съвсем наясно какво пишете. Метилати има във всяка ракия. Била заводска, домашна и т.н. Освен това има и други видове алкохол, висши киселини, етери и т.н. Тук вече се стига до допустимите съдържания. При спазване на технологията, дори и най простия селски казан може да ти произведе великолепна ракия, отговаряща на абсолютно всички изисквания! А с навлизането на дефракционните колонни казани, вече няма разлика в процеса на спиртоизваряването дали в селски казан или заводски.

127

Цоньо

преди 4 години

Всеки ден пия по кило кило и нещо метилов алкохол и нищо ми няма.Лъжат че бил отровен.

126

Анонимен

преди 4 години

До АнонименЗнам ,че метоловия алкохол е силно отровен,но се съмнявам в домашната ракия да има метилов алкохол,а и могат да проверят дали има с лакмус(сега може да има и по-модерни неща за проби),във всеки случай домашната ракия е по-безопасна от химията която забъркват.

125

Анонимен

преди 4 години

В домашната ракия,драги,има много метилов алкохол,ако разбираш за какво ти говоря,де.Но домашното вино,добре направено си е хубаво нещо.

124

Анонимен

преди 4 години

До SHEFAТоя ром,който беше изтровил помаците с фалшивия алкохол,направо ги вкара в гроба за 24 часа,майките им виеха от безсилие до гробовете,беше страшно да се гледа.Правете си сами домашно вино и ракия,това е най-добре и най-сигурно.

123

Анонимен

преди 4 години

Един ром беше изтровил 9 млади момчета помаци с фалшива ракия,а двама са със увреждания.Но ако човек сам си направи вино и ракия,както по традиция българите си правят,то напитките са по-качествени от онези купешки напитки с есенцията.Трябва сами да си произвеждат алкохола,както винаги са го правили.

122

Анонимен

преди 4 години

Така си е.

121

Интересна тема-

преди 4 години

алкохолици срещу трезвенници?!?Особенно активни тука са първите,с техните изтъркани мантри, като как баба му и дядо му на село,едно време яли,пили,веселили и живяли 100 години?!?А,че той,човекът на новия век,е като стар износен елек,няма значение,важното е да се живее и работи в самозаблуждение?!?Чакам с нетърпение бонуса за Коледа от шефа,да си купя една бутилка "Джак Даниелс" от която да си пийна с кеф,а вие продължавайте да си пиете домашната пърцуца и после вървете на ***!?!?!?

120

Анонимен

преди 4 години

Много обичам Експерти да ми обясняват, че са най знаещите и можещи, щото ги дават по телевизора или пишат по медии.По нашите земи има хилядолетна традиция по производство на вино.Едва ли мазните им приказки и лъскавите костюми, ще ме убедят да им повярвам.

119

Трудовакъ

преди 4 години

Тъкмо рекох нещо да напиша и гледам че СТРАНДЖАТА (108) е казал всичко...113,114,115 също казват истината и това, което са написали си е баш така.

118

Норге

преди 4 години

Господин Коев или има участие в някой винором, или е сериозно луд и не си пие редовно хапчетата!

117

Анонимен

преди 4 години

Заради домашната ракия е сбозен мозъка на повечето селяци. Ако човек пие малко само на празници няма нужда да си вари ракия и си купува хубава скъпа. НО АКО ПИЕ ВСЯКА ВЕЧЕР, е такива ви варят ракия. А такива които пият всяка вечер са битници, алкохолици, безделници и най ниската прослойка на обществото,.

116

Анонимен

преди 4 години

Няма вино, което да се продава в търговската мрежа на цена под 8-9лв за бутилка и да е истинско. Вино се прави от грозде и на такива напитки-менте като горните не би трябвало да може да пише на етикета вино. А примерно - алкохолен коктейл с аромат наподобяващ вино. В този смисъл домашното е по-хубаво и по-полезно просто защото е направено от грозде. Най-евтиното заводско е ментето. Как точно е постигната цената от 2-3лв за бутилка от въпросните най-евтини "вина"? В статията не става ясно.

115

Анонимен

преди 4 години

Много ясно, то и без това вече останаха само битници и селяци да варят домашна ракия.

114

Шоп

преди 4 години

Само ще викажа, че ракията не се вари, а се пече. Който вари ракия, голяма грешка прави.

113

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 120Явно си нямаш представа кое как се произвежда, ако това за което пишеш е пивоварна ще рече, че се произвежда бира, а не ракия още по-малко пък вино.