22

Анонимен

преди 4 години

Все ми се струва, че много малко боледувам. За тези пари, трябва поне три седмици, на месец, да съм болен.

21

Georgiev

преди 4 години

Аз пък не познавам човек, който да си е пускал болничен без причина, само за да си почива. По-скоро познавам хора, които ходят болни на работа, за да не излизат болничен.

20

Анализатора

преди 4 години

Никъде в плоския анализ на това отроче кнсб не се говори за болнични по майчинство и травматизъм. Говори се общо за бройки и дни. А я сега нека отделим майчинството (което ще дефинира и някоя чувствителна група), т. К. Властта се бие по гърдите че има бум на раждаемостта и нека махнем и тези за травматизъм (повишените пътни инциденти) и да отразим и дела на намаляващата безработица, която вкарва още хора в предните две групи и да видим какво ще излезе. Болничните не са ви проблема, тиквоблизи.

19

До TerribleThunderLi

преди 4 години

Такива, като теб и тия където са ти сложили кайковете, сте ми до болка познати. Оправдяния за всичко, а резултат нула. Мързеливи и некадърни, търсещи начин да скатаят.

18

Анонимен

преди 4 години

Някой няма ли да извади данни, в кои сектори има повишение. В частния бизнес или в бюджетната сфера? Защо имам усещане че ще се окаже държавния служител основен ползвател.

17

Да

преди 4 години

Използва колкото е нужно.

16

TerribleThunderLizza

преди 4 години

Отпуска когато шефа каже, почивка когато шефа каже, заплата колкото шефа каже....само един болничен остава по желание на работника.

15

Бурма в глава

преди 4 години

В парламента болнични почти няма защото и без това никой не те търси като не отидеш на работа

14

Елемаг

преди 4 години

Статията едва ли не запчова с омразното "Българинът" все едно говорим за краставо псе.Как па веднъж не написахте "отруденият човечец,съсипаният сънародник,клетият сиромах" А все така го люсвате с чувство за вина,че сме българи.Знаем,когато е за ония с косюмите са "мастити бизнесмени или меценати"....Трябва да се започне от начина на мислене и изразяване!!!Вие журналистите имате огромна вина за проваленият преход!!!

13

ИСТИНАТА

преди 4 години

Ако не работихме 6 дни по 10-12 часа можеше и да са по малко болничните

12

Анонимен

преди 4 години

Аман с тая мантра вее.Стандартът ни е като в КОнго.КНСБ да види как да вдигне нощен труд и почасово заплащане минимално да се вкара,а не да си бъркат в носа.2020 година дойде.

11

Баси

преди 4 години

Не знам за какво говорите, аз не съм излизал в болничен от 2011 насам. Май последно 2008 бях за 3 дни.

10

Миро

преди 4 години

Е хората като са болни с носилката ли да ги карат на работа. Само извращения в БГ. По - добре да не се допускат измами с кухи фирми.

9

Реалист

преди 4 години

Българина забогатя и гледа да кръшка все повече по почивки, секс - туризъм и запивки, затова плаща за фалшиви болнични, това е положението, приемете го, кръшкачи, сума ти млади хора минават през болниците и плащат по 50 лева за фалшив болничен, знам го от познат лекар

8

Харизан

преди 4 години

Никой ли не се сеща, че българинът наистина боледува повече ! Като отчитат смъртността, да се досетят, че тя е предшествана от заболявания и то сериозни. И за жалост умират не само хора над 60-70 години. Печалната статистика е тази ! А работодателите са си просто експлоятатори- иначе как биха забогатели толкова бързо !

7

роб на влаЗта

преди 4 години

Глупости.90%от работниците ходят на работа с вирусите и подсмърчат а повече са болничните защото работещото население застаря и съответно служителите въпреки своето старание се разпадат.

6

Anonimen

преди 4 години

Болнични ползват много работници когато фирмите не изплащат редовно заплати или ги пускат в неплатен отпуск .

5

+++

преди 4 години

Хайде, журналистите вижте депутатите колко болнични са ползвали от избирането им до момента по партии и колко от депутатите са с ТЕЛК.Просто за един приятел питам

4

Анонимен

преди 4 години

Май само в България синдикатите се прегръщат с работодателите.

3

Анонимен

преди 4 години

Хайде нова песен на два гласа.