83

факт

преди 4 години

Известният художник Любен Зидаров има неповторим и разпознаваем стил на рисуване. Свилен Русев също. Абсолютни гротески. С часове се опитвах да разбера защо е рисувал толкова неразбираеми рисунки в детските книги. Накрая реших, че е нормално и се отказах да разглеждам подробностите в тях.

82

Анонимен

преди 4 години

Хари Потър е приказка .И е толкова "гениална" колкото приказките на Шарл Перо , братя Грим , Андерсен или Вашингтон Ирвинг. Не е мода , а класика и няма да отмине. Хората вероятно харесват илюстрации в стил Ясен Гюзелев .Зидаров е различен и беше интересен .

81

Анонимен

преди 4 години

"Социалистически стил ?!?"Някой така са се филмирали, че са готови да отрекат щастливото си детство с книга в ръка и трепетното четене, в желанието по скоро да стигнат до илюстрацията.Въображаемия и илюстрования свят по често не съвпадаха, но точно в това е момента на откриване на многообразието от възможни представи. И ако някой това го дразни, не е дорасъл до това, да осъзнае, че това е обогатяване.Зидаров има своеобразен стил. Тези които са го поканили знаят и са целели точно това.

80

Наблюдател

преди 4 години

Дайте нещо сладко на Зидаров.

79

Анонимен

преди 4 години

Книгите за Хари Потър станаха чак такива бестселъри не толкова заради себе си, а заради ефектите на първия филм. Хората, които сега започват да ги четат, имат много ясна представа за външността на героите и как трябва да изглежда света им. В чужбина има и други издания с рисунки за деца, но в случая подразни социалистическия стил детска книжка, който много от коментиращите познават и не го искат в модерно западно фентъзи за всички възрасти. И да, илюстрациите изглеждат тъжни и мрачни.

78

Анонимен

преди 4 години

Милиарди мухи ядат л-айна. Яжте и вие. Толкоз за това кое колко се харесва и какво носи.

77

София ДМ

преди 4 години

""Хари Потър" не е гениално произведение, а е като всяка мода по света."Като отговор на това твърдение на г-н Зидаров, след кратка справка в чичо гугъл виждаме, че продажбите само на книгите са донесли 1,000,000,000 долара.Не е необходимо едно произведение да се счита за гениално, за да е успешно!Важно, е колко се харесва, дали се продава и колко пари носи.

76

аман

преди 4 години

Каквато е книгата такава е и корицата.Детска измишльотина.

75

Korean soup

преди 4 години

Според мен този, който е избрал Зидаров за илюстратор, е за бо.й. Ясно е, че Зидаров си рисува така и това не може да го промени по желание. Когато става въпрос за детска книжка за съвременните деца, трябва да се търси съвременен художник, а не дядо ти Любчо, който е с разбирането, че на първо място трябва да изрази себе си, а пък съдържанието и най-вече децата, са в края на приоритетите му в работата по илюстроването на книгата.

74

Анонимен

преди 4 години

Разбира се, че не е гениално произведение, но новите рисунки за корицата на книгите са доста под нивото му.

73

До 72

преди 4 години

Децата родени през 90те е нормално да са можели да четат и да се възторгват от Хари Потър в средата на 2000ната .За шашкании не знам,ама твойто мислене.....?!?!?!

72

niki

преди 4 години

Значи който не му харесва творбите е *** и не разбира?!Ще ме извинява много, ама се е объркал. Това не говото е изкуство - да, но отблъсква децата от книгата с такава корица. Ако това не може да го разбере, явно и той е от тия простите, дето така ги плюе.

71

Анонимен

преди 4 години

До ИСТИНАТАЕ... като са родени 90-те години, ще да се били деца към 2000 и някоя, или си нещо темпорално инвалидизиран ?

70

Lan

преди 4 години

:) Стар, да Вадим Лазркевич прави уникални детски илюстрации! Харесвала съм посредствени текстове заради неговата чудесна работа. Даже съм се мъчила над руски книжки с речника пак заради него! Наистина за деца. Докато Зидаров определено НЕ е за деца! Дори и уж "веселите" му картинки навяват едно такова простовато меланхолично усещане. Авторът винаги оставя отпечатък у себе си в творбите си. Ами за деца НЕ става!

69

Анонимен

преди 4 години

"децата на 90-те отраснаха с Хари Потър" Това е чисто и просто лъжа. Първата книга на български е издадена 2000 г. Все пак статията е на умопорамчителната, както винаги *** Христова, а най големите шашкании, които съм чел през живота си са от нея. Продължавай все така ***!

68

Анонимен

преди 4 години

Зидаров коментира Роулинг и Хари Потър, хееелоооуКой е тоя издател дето го е наел да си упражнява психарския талант. Казвам талант щото ако я пуснат на пазара ще фалира издателството. В бг може , тук децата ще я четат на английски с инглиш илюстрации. За тези дето не знаят английски така им се пада, наказани са да гледат на зидаров упражненията

67

Стар

преди 4 години

Ако говорим за илюстратор-най любимият и добър за няколко поколения деца .е Вадим Лазаркевич.Весели и жизнерадостни са неговите ВЕЧНИ илюстрации .Любен Зидаров е като художник от Cartoon network

66

!!!

преди 4 години

Художниците в Пиф бяха легебди и рисуваха прекрасно все малък детайл. Бяха художници, истински!...........................Нямаш идея какво е изобразително изкуство, нали. Жокер - не е добре нарисувани картинки.

65

Анонимен

преди 4 години

Художниците в Пиф бяха легебди и рисуваха прекрасно все малък детайл. Бяха художници, истински!

64

!?!?!?!

преди 4 години

Бягах от изкуството му чрез пиф.....................................Щом за теб "пиф" е изкуство, няма какво да се коментира повече.