14

Скептик

преди 4 години

Това че Хазарският каганат е бил на пътя на златото и коприната и че по тази линия са имали връзки със сарафи не прави Хазарите юдеи. Дори да са били приели юдаизма, той ги е извел до кривата круша защото днес са изчезнал народ. Прочем май по същите стъпки вървим и ние - последните свързани с митницата на златната орда, константинополската митница и панонската митница.

13

Дядо ПОП

преди 4 години

учихме го едно време Търново няма превземане Много е укрепен.....споменаваше се че е предаден отвътре/отворили вратите предателите/ама не се каза че са евреи....................тази тънка подробност ще я разтълкувам на внучетата да знаят и помнят................

12

Шопо

преди 4 години

Продължава подмяната на българската история !!!

11

Кана Боила Колобър

преди 4 години

До Абе, автора е за..."Звездата на Давид", всъщност съвсем не е еврейска звезда, това е древнобългарската шестолъчна розета, символ на Тангра като Сътворител. Така, че, намерената делва със шестолъчна розета, може да е тенриянска. Защо? Защото археолозите знаят за навика на българите да поставят знаци върху всичко,гьотере, даже и върху делви, керамични изделия и т.н.Историците не знаят, също, че Търново призлиза от Торна Оба - Жеравно светилище".

10

Абе, автора е за...

преди 4 години

Сега прочетох цялото изказване на доц. Робев.Намерили са делва със звездата на Давид и смятат че ЦЪРКВА 21 може (а може и да не е) синагога.

9

Шломо Якубович

преди 4 години

Ясно, имало е евреи, но българите фашисти, хитлеристи и расисти са им спретнали холокост и затова ги няма! Колко милиОоОоОоОона евреи избихте и защо мълчите? Бойко веднага да се извини и да се стигне до някаква споразумение за обезщетение на потомците на избитите в този холокост евреи! Ще си плащате, гоим, няма къде да ходите!

8

Анонимен

преди 4 години

Напълно е възможно да е синагога!През 11век Киевска Рус разбива Хазарският хаганат който 2века по-рано приема юдайзма!Във Византийската империя се заселват изгонени евреи от степите.Знае се ,че в Търново е имало еврейски квартал,но не и точно къде.

7

Е, как пък баш това

преди 4 години

предположи?Що да не е била кръчма? Значи не е била църква, не е била трапезария, не е била част от феодално имение и... значи е синагога?На тези глупости и евреите ще ти се смеят. Правиш им мечешка услуга, Мирко.

6

Кана Боила Колобър

преди 4 години

Това със синагогата е голем автогол на евреите;))) Просто щот съществува 'Жидов гроб" и ясно става ролята на синагогата за падането на Търново! Приканвам православните да вземат отношение;))) Ще простят ли на евреите или ще хвърлят още един камък връз грамадето им?

5

Анонимен

преди 4 години

Пъпната връв на БКП не е ли кошер?

4

И?

преди 4 години

Какво следва от това? Ако е вярно изобщо, а то не е."но според размерите и местонахождението на постройката има основание да се предположи...".То и според фамилията ти има основания да се предположат някои работи, ама науката не работи с предположения, а с научни доказателства.Нали, Робов? Или не?

3

Ха ха!!!

преди 4 години

A "Stat Gates" - кога? Догодина (ако Холивуд е спонсор...)?

2

Селяндур

преди 4 години

Срам! СРАМ! Никакви българи не сте вие. Закривай!

1

Тенгри

преди 4 години

Жидов гроб*Издайство, измяна позорнапропусна врага в крепосттаи Царевец як след упорнаотбрана потъна в кръвта.Бранители храбри паднaхапод турския мстителен нож,палатите царски пламнаха,огряха зловещата нощ.На утрешний ден пред пашатаевреин се мръсен яви,цалуна му рабски полатаи с вид горделив заяви: Преславний войводо, сполучихуслуга да сторя на вас:аз портата таз нощ отключихи Царевец в твойта е власт.Паша милостиви: награда! А, ти ли бе хитрия ***?Велика награда се падана подвига твой бележит.Без теб тез *** коравине бих ги тъй лес