11

Анонимен

преди 4 години

Поне за София не виждам по-разумен начин от плащане на такса смет от данъчната оценка на имота. Това за плащане според количеството звучи много добре и никаква работа не върши. Фирмите трябва да плащат в петорен размер, а ако са заведения, 50 пъти повече.

10

Анонимен

преди 4 години

Как кой? Бедните трябва да плащат, а на богатите трябва да им се плаща.Така е устроена демокрацията.Парите трябва да се концентрират в едни ръце. Не да се раздават на бедняците.Бедняците трябва да си плащат слънцето и въздуха, които богатите им осигуряват.

9

Анонимен

преди 4 години

Улица с необитаеми къщи. Всеки ден обаче минава камиона, защото може и да има нещо за изхвърляне. Кой според Игнатов трябва да плаща за това?

8

Анонимен

преди 4 години

Дебелите хора да плащат повече такса смет. Такса смет да се определя според боди-мас коефициента.Така е най справедливо.

7

Анонимен

преди 4 години

Живеем в една от вилните зони и мога да ви кажа, че доста строителни фирмички с микробусчета идват да си изхвърлят стоителните отпадъци в нашите контейнери .... Ние ли ще ги плащаме. Как ще го контролирате това?

6

Анонимен

преди 4 години

Лобистите на бизнеса всяка година предлагат те да не плащат такса смет, а всички граждани да плащат тройни такси. "Андрешковците" бизнесмени пак искат да не плащат данъци и такси и да товарят *** си на служебните си коли и да го пращат в неизвестна посока.А обикновените хора да се карат и бият не само за паркинги и градинки, а и за ***. Стига преустройства от луди или лобистки преустройчици.

5

До 3

преди 4 години

Хората са различни. Примерно в 30% от жилищата с 5 човека, *** ще е по-малко от този от жилища с 1 човек в 30% от случаите. При жилища с 1, 2 , 3 или 4 човека на практика няма разлика в количеството.

4

Анонимен

преди 4 години

Ако хвърлям 5 чувала с зелени отпадаци и два чувала със сгурия повече ли ще плащам от комшията с трите торби с пластмаса, алуминий и хартия

3

Стар Софиянец

преди 4 години

Принципно от всеки имот трябва да се събира такса смет, заради осигуряването на сметоизвозване, даже и да няма какво да се извозва. Другата част от такса смет е добре да е според количеството на сметта, но реално в София това е невъзможно да стане. Предлаганите досега критерии като консумация на вода, на ток или според брой регистрирани на адреса са често даже по-неточни от таксата според данъчната оценка.

2

Анонимен

преди 4 години

До пояснениеЕдва ли чак до това ще се стигне. Но е резонно в апартамент, в който живее един човек да се генерира по-малко ***, отколкото в подобен, но с 5 човека в него. Данъкът трябва да си е еднакъв, но таксата смет е нормално да е различна.

1

Анонимен

преди 4 години

До пояснениеВ Германия така ли е? Щото там се плаща точно според количеството.