44

Алекс

преди 4 години

До ПорЦеланМ+S e далеч от зимни гуми. М+S oзначава Mud and Snow и са гуми, който се препоръчват да се карат при температури над +7 и при настилки с кал. При температуро под +7 градуса гумата се втърдява и качествата и се влошават. Зимните гуми от своя страна има различне състав и грайфер. Използват се при температур под +7, където настилката е мокра, възможни са заледявания и сняг. Както винаги обаче българинът е всезнаещ и безотговорен докато не стане най-лошото....

43

Асен

преди 4 години

Може и с летни с дълбочина на грайфера над 4mm, прочетете закона! Чл. 139 4. (нова - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март.

42

Анонимен

преди 4 години

До OSRAMте осветяват държавната хазна,кат много обичат да ги виждат угасени и бързат да ти напомнят да направиш деня по-светъл за нашите управници

41

...

преди 4 години

До 33: Ами купи си кола, на която гумите не са 1300лв като не можеш да си ги позволиш. Хайде разбий три бона за гуми (зимни и летни с хотела за гуми и смените) за 4-5 години и ще видиш, че месечно се пада по- малко от лизинга на Айфончето. Или касетофона и бас касата в багажника са по- важни? Избивайте се, както искате, карайки с ***, но не повличайте и други с вас.

40

пецата

преди 4 години

Заповед ли е тва?

39

Анонимен

преди 4 години

Таквизи разпоредбу у законо за движение по дупките НЕМА!Журнализити ви промиват мозъците, а пр ост чиляк лесно може да бъде измамен...

38

ПорЦелан

преди 4 години

Почвам трета зима със всесезонни гуми. Веднъж годишно като сменявам масло и филтри гумите се проверяват за баланс и разменят на кръст за 30 лв. След година и половина ще си взема пак нови всесезонни гуми, които ще ми струват нищо защото нямам втори чифт, но ще съм спестил 8 * 70лв дотогава от смяна и хотел. Времето и разправията които се икономисват са най-ценни. Гумите са маркирани M+S и снежинка, така че това са зимни гуми и могат да са със всякакъв грайфер. :)

37

Радослав

преди 4 години

Ние пък искаме снегорините да излизат от 15.11 и да чистят до април без да спират! А не да чакат да спре да вали! От 15 да сноват напред назад като улави и да чистят! Без оправдания, тъкмо ще направите нещо като хората!!!

36

Анонимен

преди 4 години

Ама моля ви се, не е или-или. Ако съм със зимни, чийто грайфер е под 4 мм кво правим тогава? Дали няма да ме глобят, я помислете.

35

Радослав

преди 4 години

За масата от водачи не е проблем да си сменят сега гумите защото въртят на година по 5к км. Обаче за МПС-та които въртят по 150-200км на ден е голям проблем. Ако температурите се запазят 2 седмици така до 15.11 ще си съсипем гумите от простотия. После защо има катастрофи зимата и защо не се спирало както трябва. Затова трябва да е на база на температурата от няколко дена, а не твърда дата! По същата логика на управляващите защо снегорините не сноват без да спират от 15.11 напред назад?

34

wgw

преди 4 години

От кога има изискване да се кара със зимни гуми? Не се ли изисква само дълбочина на грайфера??? :-))))

33

ghf

преди 4 години

Най-добре зимата да сме със зимни, а лятото с летни и по възможност да не са гуми на по 10г. Не че по соц време не са карали само с един вид целогодишно, но навскъде тестовете показват, че има разлика - дори само с 1 метър да се скъси спирачния път, пак е нещо. Преди години трафикът е бил по-малък и скоростите по-ниски, така че хората са се справяли. В крайна сметка всеки да кара с каквито гуми иска, но да съобразява скоростта си с това.

32

Анонимен

преди 4 години

Хахаха, троловете нададоха вой, че наближава 15-ти . Ако въртите по 30-40 хил км -годишно както е в Европа, гумите ще са ви последната тема за приказки, но с по 8-10 хил , да ги смениш на всеки 6-7 години -боли, как болиии...

31

Анонимен

преди 4 години

до 32Знаеш ли защо е рев, защото са едни допълнителни 500 кинта! Сит на гладен не вярва, това е девиза на шефа ти Цар Бойко

30

Анонимен

преди 4 години

Какъв точно ми е проблема да сложа зимни гуми на 20+ градуса??? Ами не ми се дават 1300 лева за гуми в моя размер.... Ок??

29

Анонимен

преди 4 години

Ей голям рев за едни гуми бе :)

28

Анонимен

преди 4 години

До OSRAMЩо върти ти се електромера у вас ли?

27

Анонимен

преди 4 години

До 30Ама какво значение има какво било в Дания? Какъв точно ти е проблема да си сложиш зимни гуми, че правите такава драма?

26

OSRAM

преди 4 години

А кога ще загасим ненужно светещите фарове през ДЕНЯ?

25

Анонимен

преди 4 години

Данчето да видим колко ще живее! Годпод си знае работата. Както народът е казал - колко си прав, толкова и да си здрав! Тая няма капка достойнство. Да разчита на купени гласове и да се прави на извънземна. Данче, така е. Има кой да те съди! Скоро!