166

човек

преди 4 години

До: номер 168Ще си позволя една забележка на коментара:Да, вярно е, че за всеки влак си има пътници.Обаче в Русия влакове почти няма.За разлика от Западна Европа, особено Германия, Австрия, Франция, държави с гъста железопътна мрежа.Да не задълбавам на тема Ж.П. транспорт.Накратко бивш мой съученик, живя известно време в Русия, в Москва.Имаше собствен бизнес, печелеше много пари. Спечели зелена карта и замина за САЩ.Оттогава не иска да чуе и за България, камо ли за Русия! Защо ли?

165

германска рапсодия

преди 4 години

можеш - не можешзнаеш - не знаеш СЛЕДВАЩИЯ МОЛЯ,работа само за миячи, чистачи и болногледачи.......................

164

богослов

преди 4 години

До ЖекоКойно си има парички -. обичат го всички! Но с пари не се лекува или ходи в рая!Голи се раждаме и голи ще си отидем, а парите други след нас ще ги ядат!

163

германофил

преди 4 години

До ХансХаюде де, откога ви очакваме да живеете при нас а пристигат само пенсионерите ви!Винаги сме искали да станем баварска колония а не руска задунайска губерния!Бъдете добре дошли!! Не ни трябват московци и болшевики!

162

Жеко

преди 4 години

По целия свят който е богат е добре, който е беден е зле. Няма никакво значение дали е България, Бурунди или Бангладеш, Белгия или Ботсвана, Брега на слоновата кост или Буркина Фасо. Наздраве !

161

Анонимен

преди 4 години

До 161 Доколкото знам в Русия има около стотина хиляди българи, което значи че за всеки влак си има пътници. Последно във Франция срещнах един нашенец, който ми каза, че се прибира в Русия, защото е женен там. Изобщо не си оригинален и остроумен, както си мислиш, а и темата е съвсем друга. Това да плямпаш за Русия от сутрин до вечер не е признак за добро здраве

160

Ханс

преди 4 години

Това българите сте много озлобени и хейтъри и за това не можете да си направите новата държава. И за това се разбягахте като *** по света. Ама ше се оправите де, като дойдеме ние и швейцарците. Иначе земята българска е добра, че търпи простотии.

159

ХИ-хи-хи

преди 4 години

До Хахахааааа.Ако не им бяхме съюзници щяха да ни сринат със земята по пътя към СССР!

158

Анонимен

преди 4 години

До Това е стандарта:Дай му на комуниста да руши това което не е създал и да убива интелектоалци ат страх!

157

Анонимен

преди 4 години

от статията не става ясно какъв точно им е проблема на нашенци в Германия. има евтини курсове по немски, няма вече визово ограничение за работа, има студентски заем за всеки немски университет - е, какъв точно им е проблема? кое не им е розово? какво им пречи да са работници в завод, програмисти, бизнесмени в Германия? ако положат нужните усилия от толкова милиони германци поне 1 ще им стане приятел.

156

Великата Германия!

преди 4 години

До само добрини виждамеНяма ненаказани добрини. През т.н.Отечествена война ги нападнахме кат техни съюзници

155

Herzlich willkommen

преди 4 години

Нашите Бьлгари са умни нека се преместят в Германия чакаме ви.

154

Анонимен

преди 4 години

По-интересно след като в Германия не всичко е розово защо българите не заминават за Русия като толкова я обичат?

153

Анонимен

преди 4 години

До 159Нека бъдем местни - 80% от наленци са там именно заради това.

152

Анонимен

преди 4 години

Отивайки да живееш в чужбина ти си оставаш чужденецът, който говори немски , френски или английски развалено, чужденецът с чужд акцент. Накрая разбираш, че си в общество, в което има сегрегация - местните си живеят своя живот, ти си отвъд разделителната линия, където са белите ***. Това го разбираш като се сблъскаш с тяхната администрация с хилядите й въртели, с местните адвокати, които не искат да ти водят дело и с местните хора, които те саботират, защото недоумяват какво търсиш и защо си в държавата им, и дали не си дошъл да крадеш и да правиш поразии

151

Анонимен

преди 4 години

В България всичко е розово.

150

Анонимен

преди 4 години

До 153 В централните райони на големите градове. 50% такси в Германия няма. Човек в твоята позиция, ще плаща около 30. Все едно да миниажел, че общия работник с 900 лева заплата в София, може да си позволи, сам, апартамент в хубав квартал, в които няма д а видиш много турци в София (малко расистко го избиваш тука, май) ще заживее на места където една двустайна е 200 000 лева. Мдааам ...

149

Анонимен

преди 4 години

До 155 И аз това ти казвам, дървената кутия на радиоапаратите се е проивеждала в Бг. То радоапарат какво е - радиолампи, микрофон, феритна антена, две копчета, малко жици. Самолетостроителната фабрика е работела с чешки и италиански авиодвигатели и вносни специални стомани. Толкова за някогашната идустриална мощ на царство Бг. Определеоно ни досаждаш с легендите, които раздухваш. Щели да произведат радиолампи, но не произвели, защото нямало вносни суровини за тях. Това за какво технологично ниво говори?

148

Анонимен

преди 4 години

" Всички части, с изключение на радиолампите, се произвеждали във фабрика Тулан. По фирмени и патентни съображения някои от тях носят самостоятелни марки. Инж. Пренеров, в партньорство с колеги от стъкларската промишленост в България, дори бил в състояние да пусне и производство на радиолампи, но условията, които настъпили след 1933 година в Европа, попречили на вноса на специфични суровини, необходими за производството на стъклото и съставните елементи на лампите. "

147

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 152Напиши в гугъл Тулан или български радио приемници отворко. Белким ти изникне втора гънка в главата. Още малко ще кажеш че ДАР (Държавна аеропланна работилница) не е съществувала и не сме имали прототип на собствен самолет.