33

26

преди 4 години

Питам защото мен лично не ме интересува "Къде германските пенсионери прекарват старините си?" Някак си, посвой начин, съм заинтересован за бългаските.

32

запознат

преди 4 години

До Deutschland uberalesСамо за протокола - определно не знаеш немски. Пише се Deutschland über alles

31

Ютуб коментари

преди 4 години

Ето най популярните коментари в ютуб под темата за немски пенсионери които са искали да си купят имот в бг.Erstmal über 50 Jahre für den Papa-Staat gearbeitet und jetzt in Rente reicht das Geld nicht mal um in Deutschland zu wohnenПревод с гугл транслейт:Първо работи над 50 години за татковата държава, а сега в пенсия, парите дори не стигат, за да живеят в Германия

30

до 26

преди 4 години

Българските си предпочитаха соца. Така че, не питай.

29

Анонимен

преди 4 години

До До 15Направо умирам от смях като видя мнения като неговото на преобладаващо позитивни гласове. Тук някои хора определено искат да си повярват, че глупостите които си мислят са верни. Не знам, може и това да им помага по-лено да приемат реалността. Истината е, че в германските градове е невъобразимо по-сигурно от почти навясякъде в света. Престъпленията са рядкост, камо ли за тежки като изнасилвания и убийства.

28

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 19Че нашият "социализъм" да не би да беше по-калпав?Строеше се "тежко машиностроене" - с древни машини и технологии от Съюза, но прим..те от "работническо-селската" бяха наградени с жителство, панелки и "работа в завода" на дотации, където се размотаваха по цял ден и взимаха три пъти по-висока заплата "инджинеро". Работеха малцина, и донякъде закърпваха не собственото си положение, а рахатлъка на тунеядците.Важното беше да си член на БКП!Тъкмо тунеядците сега са "соцносталгиците"

27

до 26

преди 4 години

Ами българските пенсионери, особено тези с ранно пенсиониране от пожарната също си живеят добре - един дори е успял да спести за имение в Калиорния, остров в Гърция и вила в Барселона-

26

Чужденец

преди 4 години

До Анонимен 17fake news!Истината е 1300 на семейство.

25

Чужденец

преди 4 години

Щваен семейстов получават около 1300 евро на месец общо двамата. 1700 дере кожи там, ама нали трябва да има за навлеците, вклщчително и за наш'те роми..

24

До 15

преди 4 години

Не знам откъде черпиш тази "информация". От звездите или от неразредения спирт. В малките градчета на Германия, кратуно, още можеш да си береш цветя и взимаш зеленчуци, като плащаш в една касичка, неохранявана и ненаблюдавана от никой. Сигурен съм, че ако у твое село има нещо такова, ще си от първите, които ще се пуснат да ограбят касичката за ракия.

23

Анонимен

преди 4 години

А българските!?

22

Deutschland uberales

преди 4 години

На топло и сухо- това искат и го получават немските пенсионери с повече парици и се търкалят по плажовете на Канарските и Балеарските острови докато пукнат.Едни други по мизерни,предимно от Източната част се пробаха у нас да живеят,но бяха прогонени за нула време изпохапани от глутниците подивяли *** по селата или ограбени от скитащи орди номади.

21

Анонимен

преди 4 години

Вундабаааа!

20

Do3

преди 4 години

Много сте дразнеща с това,,***".От коя паланка си,с какво образование си с този,,богат речник"?

19

Ф.С.В.

преди 4 години

Много от тях избират да прекарат пенсионните си години в чужбина, напр. в БългарияИ да допълня -забравихте да напишете -Платена Статия от БГ Правителството!! Тук идват най бедните германци- хора нямащи никакъв шанс в Германия и чувстващи се като у дома си сред още по големи бедняци!!

18

:)

преди 4 години

Не е верно! Пенсиите в Германия са по 5-10 000 евро! И това са долната граница. В нета пишат лъжи за некви си 700-1000 евро. Толкова получават ама за ден. А живеят в старчески домове поради каприз!

17

Анонимен

преди 4 години

В бг ще им е мизерия. Не дай Боже да ти потрябва доктор или линейка. Дойдоха времена в които започват да разбират хората как са изиграни от Горбачов и богатите евреи зад Рейгън.Социализма караше западняците да наблягат над социалните придобивки и да поддържат средна класа и по добро разпределяне на благата .Следващите поколения ще се усетят и ще дойде време за революции.Лошото е че нашият живот беше продаден.

16

Анонимен

преди 4 години

Германците завинаги са номер едно в Европа. Дори след бруталното унижение след ВСВ пак са номер едно, Русия победителката едва крета и ако не са германците да ми изкупят каза и петрола Русия отдавна щеше да е дала фира.

15

Анонимен

преди 4 години

Пишете глупости - средната пенсия в Германия за мъжете е около 3200 евро, а за жените около 2600 евро.

14

Анонимен

преди 4 години

По нашето черноморие вече има малко немски пенсионери, живеещи под наем, или закупили малки жилища. Тук са по принуда, иначе вероятно биха желали да си живеят в Германия.