8

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 7Абе , водород в свободна форма тука няма. Има вода, за да извлечем водорода от нея ползваме... електричество ! После водородните клетки се свързват с вода (отново) отделяйки електричество. Така губим енергия веднъж за да извлечем водород, втори път за да го превърнем пак в електричество, и последно за да задвижим механично колата. Във всички тези преобразувания се губи енергия, защото двигател с коефициент 1 няма. Водорода е задънена улица.

7

Анонимен

преди 4 години

Работи се по въпроса. Замяната на литий с кадмий да речем. Разработват се кондензатори с въглеродни пластини, с надеждата да заменят батериите. Рафинират се нови съединения. Цената на батериите пада, а тяхната ефективност расте. За разлика от ДВГ-то където сме ударили технологичния таван. Ако заради спънките по пътя трябва да захвърлим прогреса по-добре да се отказваме да сме технологична цивилизация.

6

Анонимен

преди 4 години

Спасението е във водородните двигатели. Както номер 6 посочи, електрическите автомобили просто изнасят проблемите извън града Електрическите за момента са по - лесни за производство, и все още има достъпен литий.

5

Анонимен

преди 4 години

Електрическите автомобили просто изнасят проблемите извън града. Добиването на електроенергия е скъп и доста неефективен процес от една страна, а от друга батериите също на са ефективни. Не съм привърженик на ДВГ, но много работа предстои до като ел. автомобилите технологично израснат.

4

Анонимен

преди 4 години

До 3То е, като с петрола. От края на 70те все да свърши, ама напъва са, амаантамъън, малко му остана да свърши ... догодина!А днес консумираме 3 пъти повече, обаче пак не свършва.

3

Учителя

преди 4 години

Това, че лития е рядко срещан и щял да свърши кой го каза? Запасите от литий са на практика неизчепаеми...

2

е-Магаре

преди 4 години

За бг са подходящи "коли" с една или по-малко конски сили.

1

Анонимен

преди 4 години

"Е-колите са спасението, но безопасен ли е литият в батериите им?"Аха. Сутринта изпих половин литър, довечера - пак ще пия.