376

Анонимен

преди 4 години

Неграмотни, невъзпитани и нагли ***. Пълни с комплекси и претенции. Жалко, че Алеко не е жив.

375

Анонимен

преди 4 години

Абе всички са маскари!Всеки се мисли за по голям тарикат от другия

374

Кармен Младенова

преди 4 години

Нито са елит,нито са парвенютю.нищо са и за нищо годни...

373

123

преди 4 години

Имаме - елит от златки и батки. Който колкото и да не искате да го признаете, си е реално отражение на обществото.

372

Анонимен

преди 4 години

Всички чалгари, поне да чуят името Бах, да знаят кой е шефа.

371

ss

преди 4 години

Авторчето се опитва да учи българина на неолиберализъм ... Авторче , объркал си рейса - ние не сме бройлери !

370

Аз

преди 4 години

До Анонимен 414 : Прав си ! Ако погледнеш повечето лидери в днешното общество изповядват "чалга културата" - чалгарията прозира навсякъде. За съжаление !

369

Елитът ни размива

преди 4 години

Предназначението на елита беше да направи така щото етносът да живее обединен в собствения си хабитат. Тук нашият елит,ляв и десен тотално се провали праз 20-ти век. Сега от елита се иска по-лесното - да се консолидираме та да не загубим и това,което имаме. Войни с комшиите вече не се искат и не са нужни. Това дето уж ни е елит,по-голямята част правят точно наобратното - либерастия и джендърия до шия и тотално обезличаване по комунделски.

368

Това,

преди 4 години

че си богат не те прави автоматично член на елита на държавата. Трябва морал, възпитание в ценностите на живота, култура на поведение и т. н. и т. н. Колко са тия ?И да - при завладяване на една страна, първата работа е избиване на елита...Справка : Цар Борис I - при похристиянчването; турците - при поробването; червените - при установяване на диктатурата. Наследствен елит у нас няма ! Откъде ?

367

Анонимен

преди 4 години

До пЪрвенюто писало статията. ***, БГ винаги е имало елит, даже и под турско сме имали елит, даже князе, везири и т.н. Елита го избиха еврейте комунисти от така наречения "Народен съд" по заповед от Масква. Днес умишлено до властта не се допускат читави хора и наследниците на оня стария български елит. Такива като теб са машата на разделението и крепители на чуждите интереси. Ще ви избесим някой ден, малко ви остава.

366

Анонимен

преди 4 години

За Българина през вековете красотата е била закон . И когато външните форми се съчетават с дълбоки нравствени качества, и когато започне да се цени връзката между духовното развитие и поведение, между емоционалност, култура и красота ще будят възхищение и само тези хора и ще са пример за подражание.

365

Анонимен

преди 4 години

До Krom"Живея в София, но не познавам хора които се "присмиват" на Хорото в Калофер"Има нещо такова. Най-устатите тук са журналистите, които живеят в свой свят и априори си мислят, че тъкмо те са елитът. А всъщност са доста ограничени, малка групичка без връзка с реалния свят. Което е странно за журналисти. Но каквото таковата. Нека се смятат за елит, щом ми е приятно.

364

Анонимен

преди 4 години

Имаше една елитна *** в Италия. Която се впусне в политиката и пропадна. Повече никой не чу за нея.

363

Анонимен

преди 4 години

Елитен чалгар иска да стане политик. Но той трябва да му е ясно , че чалга култура е едно , а политика друго. И да си депутат трето.

362

джо

преди 4 години

Въпросът е риторичен , какво подразбираме под думичката "елит" и е правилно да се постави в кавички, защото медиите злоупотребяват.В много предавания се водят дискусии или се ползват персонажи, които са от голямото "добро утро" но нямат нищо общо с елита който ръководи страната. Има елитни ***, елитни модели, елитни журналисти, елитни учени и т.н. Факта ,че някой е направил много пари не прави даден човек , автоматично член на елитното общество, за това трябва признание от обществото.

361

Анонимен

преди 4 години

Направете анкета сред всички обществено значими фигури (от директори на обществени организации, през представители на бизнеса, културните дейци, до спортисти и поп-изпълнители) за мнението им за традициите, културата, спорта и т.н. Политическите фигури тук ги изключвам, защото не са самостоятелно мислещи единици. За тях могат да се използват данните от партийните платформи. Ще се изненадате от резултатите, но това ще са актуалните "общонационални ценности".

360

Анонимен

преди 4 години

"Бербатов каза истината. А това, че на българите не им харесва истината е отделен въпрос.Попитай се защо не им харесва"Вижда се от коментара първо,че не си българин,а второ явно ти доставя удоволствие,че някой е казал унизително твърдение да българите. Няма такава истина,че нечии ген е по-добър от нашия,защото подобно твърдение си е чиста проба расизъм! Когато си пример за много деца,то не показваш "интелигентност" като им казваш,че нечии ген е по-добър от техния. Не им насаждаш малоценост!

359

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 410Това се казва български катър. Ти му казваш, че няма такова нещо, той не та не. Колкото по-малко знаеш, толкова по-зле разбираш различията, и в резултат ставаш болезнено подозрителен. Да, в някои неща не е лошо да се повлияем отвън. Причината е ясна. Тези страни имат много по-добра икономика, по-висок жизнен стандарт, стоят много по-добре от нас. Да си забием главите в някакви патриархални "исконни ценности", които дори не са български, а малоазийски, е контрапродуктивно.

358

Анонимен

преди 4 години

Какво е искал да каже авторът? Всички сме различни, затова толерантност, толерантност и пак толерантност. Тогава за какъв елит говори? Всяка социална група си има свой елит от по-изтъкнати представители. А който се причислява към някакъв хипотетичен национален елит, очевидно греши и не спада към никакъв елит.

357

Анонимен

преди 4 години

Елитите /в достатъчна степен/ са повлияни отвън и това се вижда ясно като опре до джендер идеологии или права на затворници, особено някои... Тогава се вижда как високопоставени чиновници или дори съдии изведнъж са ни изпреварили по модерност с едни 20 години и ни гледат от висотата на новопридобитите си просветления... горките ние изостанали...